Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

DAMETTAN

Kaptensintervju Färjestad BK

I arbetet mot att stärka Damettan och rikets andraliga så kommer Damhockey.se under kommande veckor att ta sig en närmare titt på och presentera en artikelserie med fokus på Damettanlagens lagkaptener… nu har turen kommit till Färjestad BK och deras lagkapten Julia Pettersson

Karlstadfödda Julia Pettersson har spelat för Färjestad BK under hela sin elitkarriär (bortsett säsongerna 2012/2013 och 2013/2014, dvs säsongerna innan damlaget i Färjestad grundades och slogs ihop med Skåre BK). På sina 188 spelade damettanmatcher har hon presterat 178 poäng fördelat på 83 mål och 95 målgivande passningar samt suttit på utvisningsbänken 154minuter, vilket ger ett snitt på ca 17 utvisningsminuter per säsong. Hon är en hängiven spelare som alltid jobbar hårt för lagets bästa, men besitter även en god spelförståelse vilket vi får en föraning om genom hennes poängproduktion

Foto: Mats Bekkevold

Vad hade laget för målsättning inför säsongen?

Vi delade upp det i två steg. Först att gå vidare till ett kval. Och del två att ta steget upp i SDHL.


Snart har halva säsongen spelats, hur tycker du att laget har presterat såhärlångt?

Jag tycker att vi har presterat bra. Framförallt nu den senaste tiden. Vi har kommit ihop bra som ett lag och befäst den playbook som vi strävat efter. Sedan finns det alltid detaljer att fila på.

Hur tycker du att din egen prestation varit såhärlångt?

Jag tycker att den har varit godkänd, jag ser alltid utrymme till att utvecklas och vill bli bättre varje dag.

Hur skulle du beskriva dig som lagkapten samt vad är dina styrkor och svagheter?

Jag skulle beskriva mig som en kapten som framförallt visar vägen på isen. Jag är inte den som tar ton och hörs mest i omklädningsrummet. Där har jag andra i kaptensgruppen som är bra på det. Därför kompletterar vi varandra väldigt bra. En styrka jag har är min spelförståelse och skridskoåkning. Några svagheter som jag vill förbättra ännu mer är skott och klubbteknik.

Hur skulle du beskriva och vad kännetecknar ditt lag, vilka är lagets styrkor och svagheter?

Ett lag som aldrig ger sig! Vi är ett skridskostarkt lag som jobbar hårt varje dag på isen och i gymmet. Lagsammanhållningen är väldigt bra och vi vet vad vi kan kräva av varandra. Alla besitter olika kvalitéer vilket jag tycker gör att vi kompletterar varandra på ett bra sätt. En svaghet vi tenderar att visa ibland är produktionen av mål. Vi har många bra målskyttar men lyckas ibland inte att få in puckarna.

Hur upplever du er Damettanserie? kan den på något vis förbättras/utvecklas?

Jag som har varit med och spelat i damettan ett bra tag tycker att den har utvecklats mycket och nivån har skärpts. Vad som skulle kunna förbättra den ytterligare vore att utöka serien med några lag för att få in fler matcher. Det tror jag skulle göra mycket för serien.

Damhockey.se vill rikta ett stort tack till och önska Julia och hennes Färjestad BK
stort lycka till med resterande del av säsongen och i jakten på en SDHL kvalspelsplats