Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

DAMETTAN

Kaptensintervju IF Troja-Ljungby

I arbetet mot att stärka Damettan och rikets andraliga så kommer Damhockey.se under kommande veckor att ta sig en närmare titt på och presentera en artikelserie med fokus på Damettanlagens lagkaptener… Denna gång har turen kommit till IF Troja-Ljungby och deras lagkapten Sabina Martinsson

Sabina kom till föreningen inför säsongen 2016/2017 från Almtuna IS och har sedan dess varit del av lagkaptensteamet från och till som assisterande lagkapten men är nu inne på sin tredje säsong som lagets lagkapten. Hon har under sin tid i föreningen levererat 42 poäng på sina 79 spelade matcher fördelat på 17 mål och 25 målgivande passningar, samt befunnit sig på botbänken i 44 minuter under sin tid i föreningen. Utöver detta har hon spelat 1 match med klubbens J18 lag på killsidan samt varit utlånad och spelat 3 matcher för HV71 i SDHL. Hon är en naturlig ledare och visar alltid vägen för laget med sitt hårda karakteristiska arbete under match och har under åren även blivit såväl en van målskytt som en fantastisk målpassnings framspelerska.

Foto: Mats Bekkevold

Vad hade laget för målsättning inför säsongen?

Vi hade som mål att ta oss till allsvenskan, och det ser ut som att vi har chans på det.

Snart har halva säsongen spelats, hur tycker du att laget har presterat så här långt?

Jag tycker laget har gjort sin bästa säsong någonsin hittills. Jag är väldigt stolt över den utveckling vi har haft de senaste åren. Många spelare har tagit flera steg i sin egen utveckling och blivit bättre, och alla bidrar till att laget går framåt. Det är väldigt kul att vi spelar så bra som vi gör nu. Framtiden ser ljus ut.

Hur tycker du att din egen prestation varit så här långt?

Den har varit bra. Jag är trygg i mitt spel och känner att jag höjt min lägstanivå. Jag har även fått in lite poäng, vilket alltid är roligt.

Hur skulle du beskriva dig som lagkapten samt vad är dina styrkor och svagheter?

Som lagkapten har jag försökt agera efter motto ”leading by example”. Visa vilken väg Troja ska gå, vad som kommer krävas och vad det innebär att spela i vår förening. Mina styrkor är mitt driv och min vinnarskalle. Det sistnämnda kan också vara min svaghet i vissa situationer men jag hatar verkligen att förlora. Det gör att jag ställer höga krav på mig själv och min omgivning. Men jag tror att det driver oss framåt i slutändan och anledningen till att jag har fått den här rollen.

Hur skulle du beskriva och vad kännetecknar ditt lag, vilka är lagets styrkor och svagheter?

Vi är ett ungt lag där framtiden ser väldigt ljus ut, vi har flera duktiga tjejer som redan nu visar framfötterna och tar en självklar plats i truppen. Vi har en bra bredd men saknar lite spets, men jag är övertygad om att det kommer komma framöver. Våra styrkor är framförallt lagets skridskoåkning, vårt försvarsspel och att vi har en bra grundfysik. Jag tror inte att många lag i damettan har tränat så bra fysträning som vi gjort det senaste året. Det tackar vi pandemin för. Våra svagheter är vårt passningsspel, vi behöver jobba på att få upp tempot i det så det matchar vår skridskoåkning.

Hur upplever du er Damettanserie? kan den på något vis förbättras/utvecklas?

Överlag skulle jag säga att serien är bra och har blivit bättre. Det skiljer sig dock ganska mycket mellan lagen. Malmö drar iväg i toppen, de har ett starkt lag. Sedan är det jämnt mellan lagen efter och längst ner har vi lag som ligger ganska långt ifrån. Det blir ganska ojämna matcher i slutändan och nivån blir svajig, så visst finns det utvecklingspotential där vi behöver höja lägsta nivån. Men det är tur att chansen på allsvenskan finns för de lite bättre lagen. Där får vi chans att tävla på en högre nivå som ger en bättre utveckling. Det är synd dock att två av våra bästa motstånd inte får vara med och tävla om den platsen. Om utvecklingen av svensk ishockey på damsidan ska bli bättre behöver vi tävla mer och spela mer matcher.

Damhockey.se vill rikta ett stort tack till och önska Sabina och hennes IF Troja-Ljungby stort lycka till med resterande del av säsongen och i jakten på en SDHL kvalspelsplats