Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

DAMETTAN

Halvtidskoll i Damettan

Rikets andraliga har nästintill kommit halvvägs i alla väderstreck… nog för att det har spelats väldigt olika antal matcher i de respektive serierna, men nu känns det som att topplaceringarna i respektive serie har börjats utstakas mer och mer!

Damettan södra

Att Malmö Redhawks är i toppen av serien är förmodligen inte ögonbrynshöjande för någon, då man mer eller mindre har ett ”landslag” kryddat med ytterligare hög internationell kompetens i sin laguppställning… med spelare som Michelle Karvinen och Agata Sarnovska som på sina hittils spelade matcher gjort inte mindre än 104poäng gemensamt fördelat på 56 poäng för karvinen på 11 spelade matcher och 48 poäng på Sarnovska på 16 spelade matcher, vilket ger ett snitt på 5 respektive 3 poäng per match/spelare. Samtidigt som det bevisar att laget har några väl överkvalificerade spelare för ligan, bevisar det också föreningens intresse av att ta sig upp till högstaligan – SDHL. Bakom Seriesuveränerna återfinns en trio som slåss om den så ärefyllda andraplatsen i serien, de inblandade lagen i denna strid är IF Troja-ljungby, Hvidovre och Linköping HC 2, där de två förstnämnda för stunden har ett litet poängförsprång i förhållande till Linköping HC 2. Men utifrån tabellens dagsläge ser det ut som att det är IF Troja-Ljungby som kommer att göra Malmö redhawks sällskap till vad man förväntas kalla ”damhockeyallsvenskan”, vilken ska bestå av topp 2 från respektive regionsserierna. I övrigt lutar det mot att Trollhättefallens HC och Hovås kommer att göra upp om att undvika sistaplatsen i serien som idag besitts av Hovås som ligger 8 poäng bakom Trollhättefallens HC, men med två matcher mindre spelade.

Poängligalederska i serien är Michelle Karvinen med sina 56 poäng och bästa målvakt statistiskt sett är Lisa Sellberg Jensen med sina 94.44% i räddningsprocent.

Damettan Norra

Är en något speciell serie, då det endast är Skellefteå AIK och Björklöven som i slutändan enligt regelverket kan ta sig vidare till en damhockeyallsvenska samt har möjligheten till att kvala sig upp till SDHL (då MoDo hockey och Luleå HF redan har sina representationslag i högsta serien). Björklöven och Skellefteå AIK har hittildags mötts hela 5 gånger och det har slutat med blandade resultat, men där skellefteå AIK dragit det längsta strået vid sammandrabbningarna och spelat hem 9 av de 15 möjliga poängen i deras inbördes möten. Hursomhelst så har såväl MoDo Hockey 2 som Luleå HF 2 satt käppar i hjulen för de två topplagen med jämna mellanrum, vilket ger sken av att det i slutändan är en serie som trots sina få lag (4stycken) är relativt jämn och att serien innehåller bra och utvecklande matcher för alla lag i serien. Att den inbördes kampen mellan Skellefteå och Björklöven kommer fortsätta råder det dock inget tvivel om och vem av de två som hamnar högst upp i tabellen kommer vi få vänta på åtminstone ytterligare någon/några omgångar.

Nämnvärt rent statistiskt för serien är att Skellefteå AIK hittills ser ut att ha seriens bästa målvakt i form av Miranda Dahlgren som har en räddningsprocent på 97,76% samtidigt som MoDo Hockey har den vassaste skotteffektiviteten med sina 11.17%

Damettan Östra

Har gått in i en ny fas, då de regionala bestämmelserna inför säsong var att topp 4 skulle bilda en ny serie efter att lagen hade spelat dubbelmöte mot varandra (en hemmamatch och en bortamatch), vilket genererade i att Hammarby, Södertälje SK, Haninge Anchors och Almtuna IS tog sig vidare till topp 4, medan AIK 2, SDE 2, Tullinge och Kallhäll fortsatt spelar i en så kallad fortsättningsserie. Grundserien vanns av Hammarby IF som blev grundseriesuveräner där man endast tappade 1 poäng på de 14 spelade matcherna, vilken man tappade på bortaplan mot Södertälje SK.

Grundseriepoängvinnare blev Södertäljes Pia Pren med sina 42 poäng medans grundseriens bästa målvakt blev Hammarbys Linnea Holterud Olsson med sina fantastiska 97.79% i räddningsprocent.

Topp 4 Damettan östra

Har inletts och de första omgångarna i denna ”förkvalserie” har spelats till Södertälje SK:s stora nöja, då de startat serien på bästa möjliga vis – med tre raka segrar och befinner sig i toppen av serien. Haninge Anchors, Almtuna IS och Hammarby IF är övriga lag som deltar i seriespelet och befinner sig alla tre på 3 inspelade poäng efter 3 spelade matcher vardera. Från ligan i sig är det tänkt att topp 2 kommer att kvala sig vidare till det kvalspel som kommer kallas damallsvenskan där topp 2 från respektive region gör upp om framtida SDHL kvalspelsplatser. Serien spelas i form av trippelmöte, vilket genererar i totalt nio matcher per lag, vilket innebär att mycket kommer att kunna hända under förkvalseriens gång, men änsålänge har Södertälje SK ett litet försprång på övriga lag

Damettan Västra

Leds av seriesuveränerna Sandvikens IK, som hittildags är obesegrade i serien och som återigen bevisat att de tänkt vara med och slåss om grundseriesegern mot eviga antagonisten Färjestad BK… och det är just Färjestad BK som idag äger den så viktiga andraplatsen i ligan som genererar i en damallsvensk plats när serien skall övergå till det. De två topplagen har dock endast mötts en gång änsålänge, då deras andra möte tvingades att flyttas på grund av sjukdomsproblematik i det ena laget. Den stora kampen om tredjeplatsen i serien ser ut att bli mellan SHK hockey club och Västerås IK, medan Örebro HK kämpar febrilt för att kunna lämna sistaplatsen i ligan.

Seriens poängligalederska är i dagsläget Sandvikens IK:s Thea Lööf med sina 19 poäng och främsta målvakt är i dagsläget Sandvikens IK:s Ellen Englund med sina 97.20% i räddningsprocent.