Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

DAMETTAN

Kaptensintervju med IF Björklöven

I arbetet mot att stärka Damettan och rikets andraliga så kommer Damhockey.se under kommande veckor att ta sig en närmare titt på och presentera en artikelserie med fokus på Damettanlagens lagkaptener… först ut är IF Björklöven och deras lagkapten Lina Hedlund

Lina Hedlund är en trotjänare som bortsett två säsonger med SDE i Riksserien/SDHL samt en utlåning till SDHL laget Göteborg HC spelat för IF Björklöven hela sin elitkarriär. Under sina 7 säsonger i damettan så har hon levererat 107 poäng på sina 89 spelade matcher fördelat på 61 mål och 46 assisterande passningar samt endast varit på botbänken i totalt 70 minuter. På hennes Riksserien/SDHL äventyr har hon levererat 10 poäng på sina 68 spelade matcher fördelat på 2 mål och 8 assisterande passningar samt haft 89 utvisningsminuter. Likväl som att hon är en hårt arbetande spelare som alltid föregår med gott exempel i sin ledarroll på isen, så är hon som synes också en pålitlig poängmakerska för sitt IF Björklöven.

Foto: Mats bekkevold

Vad hade laget för målsättning inför säsongen?

Nå slutspelet och ta det hela vägen till SDHL. Det är en målsättning vi haft länge och något vi hela tiden jobbar mot.

Snart har halva säsongen spelats, hur tycker du att laget har presterat såhärlångt?

Vi började säsongen lite halvknackigt, vilket jag kan inte heller tycker är särskilt underligt. Inför denna säsongen så försvann det en del spelare, samt tillkom en del spelare. Det är också första säsongen efter pausen pga. Corona och vår försäsong summerades tillslut till två träningsmatcher. Nu halvvägs in på säsongen tycker jag att det märks att vi dels spelat ihop oss, men också att alla hittat tillbaka till formen innan Corona. Vår utvecklingskurva pekar uppåt och vi jobbar varje dag för att fortsätta med det.

Hur tycker du att din egen prestation varit såhärlångt?

Jag tycker att jag personligen startade säsongen svagt, kände inte riktigt igen mig själv, påverkades nog mer än vad jag själv insett av uppehållet. Jobbet defensivt har fungerat, men offensivt har jag inte riktigt fått till det. Stannade upp, reflekterade och jobbade vidare med lite olika grejer på träningarna. Sen en dag började det kännas bättre och jag har mer och mer börjat hitta tillbaka till min spelstil. Så om jag ska summera min prestation såhär långt, skulle jag summera den som att jag kört på växel tre, nyligen växlat upp till växel fyra och sparar växel fem till slutspelet.

Hur skulle du beskriva dig som lagkapten samt vad är dina styrkor och svagheter?

Jag har haft det här förtroendet några år nu, så jag antar att jag har några styrkor som dom tycker passar för den rollen. Personligen för mig så innebär rollen att föregå med ett gott exempel, ha lite extra koll på gemenskapen i gruppen och sköta kommunikationen med domarna.

Hur skulle du beskriva och vad kännetecknar ditt lag, vilka är lagets styrkor och svagheter?

Vi är en tajt grupp som gör jobbet tillsammans och för varandra, vi ger aldrig upp.

Hur upplever du er Damettanserie? kan den på något vis förbättras/utvecklas?

Division 1 norra är ju lite speciell på sitt vis att den endast består av fyra lag, varav endast Björklöven och Skellefteå är aktuella för kval i och med att Modo och Luleå redan har lag i SDHL. Det primära förbättringsområdet är ju därför såklart att få fler lag till serien. Men jag ser också förväntansfullt fram emot det arbete NDHL börjat med.

Damhockey.se vill rikta ett stort tack till och önska Lina och hennes Björklöven IF stort lycka till med resterande del av säsongen och i jakten på en SDHL kvalspelsplats