Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

SDHL

Halvtidsanalys av SDHL

Alla lag har nu spelat hälften eller mer av grundseriens matcher och det är återigen dags för en sammanställning av hur det har sett ut såhär långt. Det finns lag som såväl har överraskat, underpresterat samt levererat vad som förväntats av dem… men en sak är säker och det är att serien i slutändan är betydligt mer jämnare nu än någonsin!

AIK – Startade som bekant säsongen väldigt trögt och hade svårt att få till spelet över hela banan då det konstant var någon lagdel som fallerade och resulterade i nederlag efter nederlag… men allteftersom har man jobbat med grundspel och struktur och har i dagsläget betydligt bättre ordning på spelet och sina lagdelar. Detta har genererat i att laget tagit sig till betydligt säkrare mark och nu befinner sig med god marginal på slutspelsplats. Något som dock bör påtalas är att klubben inför årets säsong hade siktet inställt på att ta sig ”tillbaka” till topp 5, till vilket det fortsatt är en bit kvar. Lagets skyttedrottning Lisa Johansson samt den ständigt hårt arbetande Sabina Küller är de spelare som levt upp bäst till vad som förväntas av dem, medans spelare som Saana Valkama, Sarah-Eve Coutu Godbout, Reagan Rust och Erica Uden-Johansson fortsatt kommer behöva höja sig någon eller några nivåer i spelet för att laget ska kunna nå sitt delmål om att vara topp 5 när grundseriespelet är avklarat. Målvakten Minatsu Murase har efter en något trevande inledning hittat tillbaka till sin gamla form och är i dagsläget den målvakt som har bäst räddningsprocent i ligan, vilket är en av de största anledningarna till att laget befinner sig där de gör i tabellen.

Brynäs IF – Har fortsatt befäst sig i tabellens topp vilket känns väldigt naturligt utifrån det spelarmaterial laget har att tillgå i förhållande till flertalet av de andra lagen. Laget har presterat relativt jämnt över hela säsongen och levererat vad som kan tyckas förväntas av dem hittills i grundserien och mycket talar för att det fortsatt kommer förbli så och att de kommer att tillhöra topp 3 när grundserien är avklarad. Mest värt att nämna när det kommer till poängmakeriet för lagets del är backstjärnan Maja Nyhlén-Persson som hittills levererat 23 poäng på de första 18 spelade matcherna, vilket är ett tydligt tecken på att hon är en vägviserska och förebild på isen. Att poängdrottningen Lara Stalder toppar skytteligan är knappast någon överraskning men samtidigt är det anmärkningsvärt hur få poäng hon gör mot de övriga topplagen, då det är i dessa matcher som hon i slutändan behöver vara skillnaden om laget skall kunna nå större framgångar än tidigare. Att laget är det lag i serien som har gjort flest mål offensivt är inte heller det någon överraskning då man har en av seriens främsta forwardsuppsättning sett till de två första kedjorna samt att man är det lag som skjutit näst flest skott på mål. Målvakterna Eveliina Mäkinen, Felicia Frank och Ellen Jonsson har även de presterat relativt bra och skapat en god trygghet för laget… Mäkinen ligger i dagsläget i topp gällande minst insläppta mål per match samt på andraplats i målvaktsligan gällande räddningsprocent vilket kan ses som en stabil start på första halvan av säsongen.

Djurgården IF – Har poängmässigt överpresterat något i förhållande till vad som hade förväntats samtidigt som majoriteten av de inspelade poängen kommit mot de lag som befinner sig i bottenskiktet av tabellen och om de fortsatt ska hålla sig ifrån framtida kvalspel behöver målproduktionen på spelare som Sofie Lundin, Lova Blom, Nicole Hall och Julia Östlund bli betydligt bättre samt att lagets spelare håller sig borta från botbänken då de har ett snitt på nästan 8 utvisningsminuter per match. Även målvaktsspelet och försvarsspelet behöver förbättras något, men tryckpunkt på att de behöver få bättre ordning och struktur i försvarsspelet då de många gånger åker på så kallade ”räknefel” i försvarszon, vilket genererar i flertalet betydligt farligare målchanser för motståndarlagen… gällande målvakterna som trots allt har ett helt ok snitt på runt 90% i räddningsprocent så har de presterat förhållandevis bra men behöver höja sig ytterligare och vara skillnaden i de tighta och viktiga matcherna för att kunna skapa lite mer ”medvind” åt laget.

Göteborg HC – Klev in i säsongen i förhoppning om att få uppleva sitt första slutspel i föreningens historia, men har hittills fått nöja sig med ”magplask” i varenda spelad match och kämpar fortsatt för att ta fler än sin enda poäng i grundserien….visst har man varit nära vid några tillfällen, men nära är inte tillräckligt i detta fall och laget behöver få betydligt bättre kontroll och struktur över isen för att inte behöva vänta allt för länge innan man spelat in ytterligare någon eller några grundseriepoäng. Ytterligare en faktor till att poäng uteblivit är att laget i snitt endast gjort 1 mål per match (1.11 mål/match) och såvida inte målvakterna Reideborn och Jackson presterar på heroisk nivå så kommer poängen fortsatt utebli om inte målproduktionen kommer igång. Sett till det stora hela har laget underpresterat något utifrån förväntningarna samtidigt som om de får lite ”stolpe in” framöver, kommer kunna överraska något eller några av lagen och på så vis kunna sno åt sig ytterligare efterlängtade poäng.

HV71 – Är det lag som enligt Spooky presterat mest ojämnt av alla lagen i serien och blandat riktigt bra prestationer med rejäla ”bottennapp” vilket kan ha sin förklaring i att man inte riktigt har fått den kontroll och ordning i spelet som man önskar när det kommer till att vara det spelförande laget. Även Målvaktsspelet har stundtals sviktat rejält och varit lagets akilleshäl i de tighta och viktiga matcherna, vilket renderat i att laget fått gå ifrån några matcher som man ”borde vunnit” utan någon poäng i bagaget. I dagsläget har målvaktsparet en snitträddningsprocent på 90% och om de ska vara med i slutstriden om medaljerna kommer de behöva att höja sig med både 2 och 3 procentenheter för att kunna lyfta sitt lag ytterligare. Något som är betydligt mer positivt är lagets förmåga att göra mål offensivt där de har hela 12.71% i målskottsprocent vilket kan förklaras på så vis att de i snitt gör mål på vart 8:e skott och att de har en spelaruppsättning som i form av Bujold, Wikner-Zienkiewicz, Olsson med flera som levererar som förväntat framåt.

Leksand IF – Startade säsongen något trögt vilket förvisso var relativt förväntat då de inte riktigt fick ihop truppen ordentligt efter alla turer om nedläggning av ishockeygymnasiumet, vilket kan ha påverkat ordentligt negativt…. men efter mycket om och men har man nu börjat få ihop lagdelarna och därmed lyckats få bättre kontroll på fler viktiga delar av isen, vilket medfört att man skrapat ihop flertalet viktiga poäng på sistone och på så vis kunnat hålla sig på rätt sida kvalstrecket och har ett behagligt försprång på några poäng till jagande SDE. I laget återfinns den målvakt som överraskat mest under säsongen så här långt i form av Amanda Johansson som med sina 91.96% i räddningsprocent varit en stor anledning till att laget vunnit de ack så viktiga matcherna mot SDE , AIK och HV71, där hon hållit nollan i båda mötena mot SDE. Utöver detta så har Phoebe Staenz och Tereza Vanisova kommit igång betydligt bättre med målproduktionen, vilket underlättar för att vinna matcher, men det förväntas och kommer krävas ytterligare en nivå av de båda för att de i slutändan skall vara på rätt sida av kvalstrecket.

Linköping HC – Har både överraskat men samtidigt levererat utifrån förväntningarna inför säsongen och det är det lag som visat sig vara största utmanarna till Brynäs IF och Luleå HF gällande topplaceringen i grundserien så här långt. De är också det lag som ser ut att vara mest allround och som lyckats få ut mest av sina spelare rent spelmässigt vilket genererat i en jämn och hög prestationsnivå. Importspelarna Brodt, Reyes och Serdar har tillsammans med norskorna Dalen och Haug Hansen samt svenskorna Adolfsson och Johansson har varit de som visat vägen poängmässigt framåt medan Neatby, Nordström och Svensson-Träff agerat stabilt och förtroendegivande i sitt målvaktsspel. Änsålänge är den enda riktiga ”plumpen” i protokollet lagets norrlandsturné, där de fick åka hem tomhänta och utan poäng samt en förlust mot ett för matchdagen toppresterande AIK och 5 förlorade poäng mot ett revanschsuget HV71 som laget besegrade i deras första möte för säsongen.

Luleå HF – Har fortsatt bevisat att man tänkt förlänga sin era av att vara Sveriges bästa damishockeylag samtidigt som man för första gången utmanas betydligt mer av såväl Brynäs IF som Linköping HC om topplaceringen i grundserien. Laget har som väntat presterat på en hög och jämn nivå sett till den första halvan av säsongen men också blivit snuvade på poängen vid de tillfällen som deras prestationsnivå vacklat något, vilket genererat i förluster mot såväl Brynäs IF och Linköpings HC samt tappade poäng mot SDE, MoDo hockey och AIK. Lagets offensiv leds i stort av deras finska stjärnkvartett Nieminen, Hiirikoski, Tulus och Vainikka medans defensiven är dirigerad av spelare som Hiirikoski, Fällman, Kjellbin och Savolainen, vilket även förstärks ytterligare av den så ständigt toppresterande målvakten Sara Grahn som rutinerat skapar lugn och trygghet. Nog för att de har åkt på några förluster under seriespelet men spontankänslan säger att när det väl vankas slutspel framåt våren så kommer laget att ta sig ytterligare i kragen och vässa till spelet till än högre nivåer, vilket kommer att bli intressant att skåda framåt våren.

MoDo Hockey – Startade säsongen som en rejäl överraskning och trummade på helt skoningslöst men har på sistone inte varit lika framgångsrika och endast vunnit en av de fem senast spelade matcherna. Trots detta så har laget i sin helhet presterat något bättre än förväntat hitilldags och har bevisat att de är med och utmanar och kan besegra topplagen de gånger laget toppresterar, vilket måste ses som en rejäl mental morot inför framtiden. Kaitlyn Tougas återkomst till klubben gav dem helt klart ytterligare en nivå i spelet och det är också hon tillsammans med Lina Ljungblom och Olivia Carlsson som varit de som visat vägen poängmässigt offensivt samtidigt som Peslarova i målet hållit hög klass och skapat trygghet till laget med sina 91.96% i räddningsprocent, vilket får ses som förklaringen till lagets framgångar såhär långt. Det som dock talar något negativt för laget är att det känns som att de i inledningen redan nått sin topprestation och frågan är om det finns så mycket mer att hämta hos vardera spelare eller om laget kommer att få en tuffare vårsäsong då övriga lag får bättre kontroll på sitt spel… vi väntar med spänning på svaret på denna fråga och hur coach Edlund kommer manövrera sitt lag fortsättningsvis för att kunna vara med och utmana om topp 5 placeringarna i grundserien.

SDE – Är det lag som överraskat mest negativt under säsongens första halva, då de inför säsongen upplevdes som ett lag som skulle kunna vara med och slåss om en topp 6 placering…men som i slutändan visat sig vara det lag som ”kammat noll” i de för laget viktigaste matcherna! Nog för att bara halva säsongen har gått, men får man inte ordning och balans på de olika lagdelarna under juluppehållet så kommer laget med största sannolikhet att få rikta in sig på ett kvalspel, vilket känns väldigt främmande med målvakter som Sabina Eriksson och Lindsey Post samt forwards som Michelle Löwenhielm, Mathea Fischer och Julie Zwarthoed vilka alla har stor erfarenhet av SDHL spel. Men vad som bör nämnas är att om de skulle få ordning på spelet i sin helhet så finns det goda utsikter för att man ska kunna klättra uppåt i tabellen, då det finns en hög grundkapacitet i laget när de presterar som sig bör, vilket de bland annat visade prov på då de besegrade Brynäs IF i början av oktober samt vann på straffar mot Luleå HF i mitten av Oktober. Men ska det bli verklighet så kommer det krävas att såväl spelare som ledare för laget steppar upp några nivåer och det vore klokt att försöka rekrytera och spetsa laget ytterligare något på såväl forwards som backsidan inför avslutande halva av serien för att försöka undvika ett negativt kval.