Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

SDHL

Äntligen SDHL seriepremiär

Samtidigt som det känns som i förrgår som Luleå HF bärgade sitt fjärde SM-guld så känns det som en evighet sedan som det var SDHL match… spelarna har kämpat hårt med sina förberedelser i form av försäsongsträning, sportcheferna har försökt pussla ihop ett lag och materialarna har vässat skridskorna och idag är det äntligen dags för seriepremiär.

Startomgången ser ut enligt följande:

AIK – SDEBrynäs IF – Luleå HFLeksands IF – MoDo HockeyLinköpings HC – GHCHV71 – Djurgårdens IF

AIK – SDE

Det blir ett hett stockholmsderby direkt och det kommer med största sannolikhet att bli en tight och tuff match där den för dagen hetaste målvakten kan fälla avgörandet, då vi tror på en målsnål tillställning trots att båda lagen besitter en fin offensiv…

BIF – LHF

En repris på fjolårssäsongens SM-finalserie direkt i premiäromgången, vad mer kan man begära… matchen kommer kanske inte riktigt att återspegla matcherna vi fick se i SM-finalserien lagen emellan för några månader sedan, men det kommer tveklöst finnas ett revanschsuget Brynäs på planen och som också har ett litet favoritskap med tanke på hemmapremiär! Till skillnad från stockholmsderbyt tror vi dock att det kan bli en målrik tillställning i Gävle trots att lagen har riktigt bra målvakter, då båda lagen har en fin offensiv där flertalet av topp 10 från fjolårets poängliga finns representerade. Enligt uppgift ska poängstarka Katerina Mrazova vara skadad och kommer med största sannolikhet inte spela de första omgångarna.

LIF – MoDo

Det ska bli spännande att se hur ”Nya” Leksand står sig gentemot ”sammansvetsade” MoDo Hockey, då Leksand värvat friskt för att försöka klättra i tabellen till stundande säsong medan MoDo har behållt mer eller mindre hela truppen samt fyllt på med ytterligare spets. En spelare som ska bli extra spännande att följa är Phoebe Staenz som gör comeback i SDHL – kommer hon kunna lyfta det nya Leksand och vara den frontfigur hon kommer behöva vara eller kommer humöret svika och att hon besöker botbänken lika ofta som sin förra sejour i ligan? MoDo har fått tillbaka stjärnspelaren Kaitlyn Tougas som varit en notorisk poängmakerska de senaste säsongerna och med hennes erfarenhet och spetskompetens kommer MoDo med största sannolikhet höja sin prestationsnivå ytterligare ett snäpp. Vi ser MoDo som favoriterna i denna drabbning då vi anser att laget besitter den bättre målvakten.

LHC – GHC

Linköping har ”tänkt om” och rustat något annorlunda inför kommande säsong och de har flertalet spännande spelare i truppen… men den som vi väljer att lyfta fram lite extra är Andrea Dalen som gör comeback för cluben och som med sin erfarenhet och kunskap kommer att kunna lyfta cluben samt kanske till och med få en nytändning och bli lika målfarlig som för några säsonger sedan. Göteborg har värvat friskt i förhoppning om att nå sitt första slutspel i ligan och det blir spännande att se hur de står pall mot Linköping. Till stundande säsong har man gjort klart med målvakten Sofia Reideborn som har en fin meritlista i bagaget och som enligt oss kommer vara den störst avgörande faktorn i huruvida man lyckas ta sig till slutspel eller ej och redan i premiäromgången kommer hon ställas ordentligt på prov då Linköpings offensiv ser stark ut.

HV71 – DIF

Båda lagen har tappat flertalet toppspelare gentemot föregående säsong och inte riktigt lyckats finna ersättare för dessa ”än”! Men av de två lagen håller vi HV71 som det bättre laget och det ska bli spännande att följa Hanna Olssons comeback och se om hon hittar tillbaka till målprotokollet redan i första matchen. Även på målvaktssidan håller vi HV71 som det starkare laget, men kan djurgårdens Ida Boman hitta tillbaka till fjolårets slutspelsform direkt, kan hon göra det besvärligt för hemmalaget. Vi har känslan av att det kan bli en målrik match då de båda lagen har en relativt bra offensiv förhållandevis till varandra och vi drar därmed till med klassikern ”den som gör flest mål vinner”

Vi ser fram emot en ny säsong och önskar alla ligans lag lycka till i sina respektive premiäromgångar!