Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

NDHL

Nationella Damhockeyligan lanseras…

Under helgen närmare bestämt lördag samt söndag hålls det en konferens i Sollentuna vid Scandic Hotell där man under helgen kommer att lansera den ”Nationella Damhockeyligan”…

Just nu händer det mycket inom Svensk dam och flickhockey bl. a. har man nyligen lanserat en ny regel gällande Hemmafostrade spelare där man på sikt vill mina antalet utländska spelare för att ge förmån för vara egen svenska produkter som allt som oftast har fått stått tillbaka de sista säsongerna.

Regeln är framtagen för att främja talangutvecklingen, för att unga hemmafostrade spelare ska få chansen till mer speltid. Detta toppat med världsklasspelare från andra nationer som kommer in och höjer ligan.

Gizela Ahlgren – Bloom, Sportchef Svenska Damhockeyligan

Men en av det absolut största nyheterna är att Damettan kommer att få en stort lyft när man under lördagen (2021-09-04) samt söndagen (2021-09-04) kommer att presentera och lansera Nationella Damhockeyligan som nämnt ovan.

Tillsamman med en rad aktörer ifrån olika klubbar har man tillsammans jobbat fram ett nytt koncept som man tror kommer att kunna ge Damettans klubbar ett helt annat lyft både, sportsligt men även kommersiellt.

Man har dessutom tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet sätt över seriesystemet vilket har utmynnat i att man efter Jul kommer att spela en form av damhockeyallsvenska.

Detta är början på en helt ny fas för Svensk Damhockey…

Conny Olausson, Ordförande Damettan

Det skapas en helt ny plattform för Damettan klubbarna där bl.a. Svenska Spel samt Svenskhockey TV går in för att skapa bättre förutsättningar och ett mervärde för klubbarna att kunna vara med och ta del av. Utöver det lanserar man även en ny hemsida i form av www.ndhlsverige.se. Där kommer trupper, spelarintervjuer och repotages att göras allt för att lyfta Damettan klubbarna.

Vi på damhockey.se kommer att följa denna utveckling och även göra en djupare granskning av organisationen och ett större repotage när de kommit igång.

Men fram tills dess önskar vi dem lycka till i sitt fortsatta arbete.