Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

FALUN DAMTVÅAN

Forechecking med Falu IF

Spooky tog sig en tur till falun för att få koll på hur organisationen ser ut i föreningen samt hur det ligger till inför kommande säsong för damtvåanlaget Falu IF.

Har ni kommit igång med lagbygget för säsongen 2021/2022? Om JA hur ser
laget ut i dagsläget?

Vårt lagbygge är klart inför säsongen. Vi har 23 spelare klara.

Vad är ambitionerna för er förening säsongen 2021/2022?

Vi vill vara ett stabilt topp tre lag i serien denna säsong. Med tanke på lagbygget och spelarna i truppen är förutsättningarna goda

Hur tänker ni när ni värvar spelare letar ni främst inhemskt eller blickar ni även internationellt när ni rekryterar? vad är mest intressant unga talanger eller äldre mer rutinerade spelare samt från vilken nivå/ vilka ligor rekryterar ni (SDHL, damettan, damtvåaan eller internationellt)?

Vi har som huvudregel att utbilda egna spelare som kommer från Falun och närliggande orter i vår region. Idag har vi fin ungdomsverksamhet på flicksidan som vi bygga vidare på.

Vem/vilka spelare i er förening bör fansen hålla ett extra öga på under säsongen 2021/2022?

Klara Myrén och Lina Wester är fantastiskt duktiga ishockeyspelare. Ida Winkler har också stor erfarenhet av spel på hög nivå. Vi har också hemvändande Johanna Eldebäck från Linköping och Johanna Gävstedt från Karlskrona som fina tillskott i truppen. Dessutom ser vi att flera av våra unga duktiga spelare har goda förutsättningar att göra en bra säsong.

Om vi blivit rätt informerade har ni fått förfrågan om att ta klivet upp till damettan, hur ställde/ställer ni er till det?

Vi har fått förfrågan och vi har tackat Nej. Vi vill bygga vårt lag från grunden och därefter spela oss till en plats i högre division.

På vilka sociala medier kan fans följa er under säsongen 2021/2022

facebook.com/faluif
instagram.com/faluif
instagram.com/faluif_dam

Hur ser damorganisationen i föreningen ut idag?

Vi har idag en stab på fem personer som ansvarar för träning och allt som behöver skötas kring laget.

Hur många Dam/flicklag finns i föreningen?

Två, U-lag och A-lag från och med denna säsong. Vi har till lokala förbundet aviserat behov om att skapa även en juniorserie eftersom vi har behov av att kunna erbjuda alla spelare alternativ.

Hur ser framtidsvisionen ut med dam/flickverksamheten?

Vi har en 5-årsplan som utmynnar i att vi skall skapa förutsättningar att vara ett etablerat topplag i division ett. Vi vill gärna se att verksamheten sköts och drivs av kvinnor även på seniornivå. Vi vill ha en god ungdomsverksamhet där spelare har bra förutsättningar att utvecklas.

Hur arbetar föreningen aktivt för att öka intresset för damishockeyn i distriktet?

Vi har vänt oss till förbundet med frågan om att starta en juniorserie för flickor och hoppas att fler av klubbarna runt i kring oss med flickverksamhet är intresserade.

Finns det idag något samarbete med närliggande/ inom distriktet SDHL eller damettan lag?

Vi har en god dialog med Sandviken och Leksand där vi har sagt att vi ska försöka att hjälpa varandra när tillfälle ges.