Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

VÄSTERÅS DAMETTAN

Värmning med Västerås

Damhockey tog sig en dagstur till Västerås för att få koll på hur verksamheten ser ut och rullar på samt huruvida strukturen inför kommande säsong börjat falla på plats

Har ni kommit igång med lagbygget för säsongen 2021/2022? Om JA hur ser 
laget ut i dagsläget?

Vi har få spelare som slutar/flyttar och därmed en bra stomme att bygga på. Vi har också flera spelare på väg upp och in i laget. Våra träningar är öppna fram till den tryout som hålls den 14 augusti.

Vad är ambitionerna för er förening säsongen 2021/2022?

Att bilda ett väl sammansvetsat lag som kan vara med och tävla i toppen av tabellen. Föreningen stöttar laget och är positiva till eventuellt avancemang i en allsvenska  

Hur tänker ni när ni värvar spelare letar ni främst inhemskt eller  blickar ni även internationellt när ni rekryterar? vad är mest  intressant unga talanger eller äldre mer rutinerade spelare samt från  vilken nivå/ vilka ligor rekryterar ni ( SDHL, damettan, damtvåaan eller internationellt)

För att kunna konkurrera både kommande säsong och i framtiden söker vi en mix av rutinerade spelare som visar vägen och unga talanger som kan växa in i sin roll. Vi har också som mål att prioritera spelare från närområdet.


Vem/vilka spelare i er förening bör fansen hålla ett extra öga på under säsongen 2021/2022?

Jolie Ström och Wilma Nurmi är två unga spelare som kommer ta stora kliv framåt och vara spännande att följa under nästa säsong.

På vilka sociala medier kan fans följa er under säsongen 2021/2022?

Instagram vik_dam

vik.se

Hur ser damorganisationen i föreningen ut idag?

Vår sportchef har det övergripande ansvaret i föreningen. Mikael Nilsson är huvudtränare och har till sin hjälp två assisterande tränare.  Vi har klart med en ny assisterande tränare, Evelina Husar, som kommer att tillföra mycket stor kompetens och erfarenhet. Vi har två lagledare samt en materialare.

Hur många Dam/flicklag finns i föreningen?

I VIK Hockey finns ett damlag.

I VIK Hockey ungdom har vi ett damjuniorlag samt ett antal flickor i hockeyskolan.

Hur ser framtidsvisionen ut med dam/flickverksamheten?

VIK Hockey vill att alla lag i föreningen skall spela på högsta möjliga nivå. Vad gäller dam siktar vi på att ta en plats i en kommande allsvenska inom 2-3 år. Vi jobbar i dagsläget på att bygga en organisation för att på sikt skapa de förutsättningar som krävs för att bli ett SDHL lag.

Hur arbetar föreningen aktivt för att öka intresset för damishockeyn i distriktet?

På ungdomssidan har ledarna dialog med föreningarna i närområdet. Vi vill att fler tjejer ska börja spela hockey och det är viktigt att alla drar åt samma håll. Att få fler tjejer att börja med hockey ser vi som en viktig fråga som också behöver drivas i hela landet.

Finns det idag något samarbete med närliggande/ inom distriktet SDHL eller damtvåaan lag?

VIK Hockey ungdom kommer att spela med ett lag i Div2 västra kommande säsong, Vi har inget samarbete med andra lag som spelar seriespel, i dagsläget.

Hur ser ni som förening på det arbete som just nu görs för att utveckla Damettan?

Vi tycker det är väldigt bra jobb som görs i denna fråga. Damhockeyn i landet behöver utvecklas och tillsammans blir vi starkare.

Om ni som förening skulle få förändra något gällande Damettan – vilken förändring skulle ni i så fall vilja göra?

Den förändring som sker nu, med en damallsvenska, är mycket positivt, På sikt hoppas vi att det skall bli fler lag i de olika Damettan serierna.

Om ni som förening skulle få förändra något gällande SDHL – vilken förändring skulle ni i så fall vilja göra?

Att det satsas betydligt mer på inhemska spelare.