Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

LULEÅ SDHL

Superduon lämnar mästarinnorna

Det står nu klart att Luleå HF/MSSK visar sports(wo)manship gentemot sin stjärnduo Emma Nordin och Michela Cava!

Förvisso hade kontraktet med Nordin löpt ut men kontraktet med Cava var fortfarande giltligt och skulle egentligen ha inneburit ytterligare en säsong för kanadensiskan i föreningen och det är här vi menar att klubben visar sin storhet och ”sports (Wo)manship” genom att släppa dessa stjärnor för vidare äventyr, att finna ersättare till två forwards av denna kaliber är inte lätt…låt oss försöka förklara varför:

Emma Nordin

Sveriges nutida i särklass främsta forward som det senaste decenniet varit en av få svenskor som kunnat mäta sig med och utmana den starka toppen av importspelare gällande poängligatiteln. Under sina 14 säsonger i högstaligan har hon hunnit med att göra 456 poäng fördelat på 203 mål och 253 assist och i landslagssammanhang med damkronorna har hon gjort  99 poäng om vi räknat rätt! Utöver detta har hon hunnit med att vinna att vinna hela 5 SM-Guld varav 4 stycken med Luleå HF/MSSK.

Michela Cava

Kom till Sverige och närmare bestämt MoDo Hockey till säsongen 2017/2018 och gjorde stort intryck direkt om att hon är en artist av internationell toppklass… under sina 2 säsonger i MoDo Hockey gjorde hon inte mindre än 133 poäng totalt i grundserie och slutspel fördelat på 59 mål och 74 assist. Detta ledde till att många sportchefer visade intresse för att få hennes signatur då hon annonserade att hon efter avslutat kontrakt med MoDo sökte sig vidare inom svensk hockey. Valet föll tillslut relativt naturligt på Brynäs IF som precis deklarerat en storsatsning samt värvat in före detta lagkamraten Erika Grahm till spelande sportchef. Under sin säsong i Brynäs mäktade Cava med 51 poäng på sina 41 spelade matcher sett till både grundserie och slutspel. Därefter styrde hon kosan norrut återigen efter att ha skrivit ett 1+1 kontrakt med Luleå HF/Mssk och som vi alla vet slutade detta i ett efterlängtat SM-Guld för Cava och hela 76 poäng gjorda på 45 spelade matcher.

Nu väntar alltså utlandsäventyr för de båda och huruvida radarparet kommer fortsätta spela tillsammans eller ej låter vi vara osagt, men klubben/klubbarna som värvat spelarna har tveklöst gjort ett kap och självklart önskar vi på damhockey.se spelarna lycka till och hoppas på att återse dem i svensk damhockey inom en snar framtid!