Connect with us

Silly Season

Spookys Silly Season XI

Linköping HC – Har hittat sin assisterande tränare för kommande säsong och valet föll på Alexander Hanning som är en lokal ledarförmåga som de senaste åren varit aktiv inom clubens ungdomssektion. Cluben skall även ha gjort klart med den amerikanska duon Olivia Zafuto och Sydney Brodt! Zafuto känner vi till i SDHL sedan tidigare då hon avslutade fjolårssäsongen med HV71 där hon gjorde 6 poäng på de 11 spelade matcherna. Gällande Brodt så var hon del av det amerikanska landslag som säsongen 2018/2019 vann VM och var under sina 3 sista collegeår kapten för sitt Minnesota-Duluth, hon svarade på sina 98 collegematcher för ett snitt på 0.7poäng/match vilket bådar gott för Linköping HC:s offensiv.

Göteborg HC – Har gjort en av årets vassaste värvningar i form av målvakten Sofia Reideborn som kommer att betyda otroligt mycket för föreningen i jakten på sitt första SM-slutspel. Därutöver har man lyckats kontraktera den Isländska kaptenen Silvia Björgvinsdóttir som är en utpräglad nätkännerska och som kan bli seriens stora utropstecken om hon fortsätter producera poäng likt tidigare…. hon har varit en sväng i Sverige tidigare då hon gjorde 25 matcher med södertälje sk varpå hon noterades för 49poäng dvs nästan 2 poäng/match. Föreningen har dessutom förlängt kontraktet med fransyskan Margot Desvignes som därmed kommer att göra ytterligare en säsong i Göteborgs HC samt polskan Wiktoria Sikorska som kom till föreningen inför fjolårssäsongen och som nu skrivit på för ytterligare en säsong.

SDE – Har valt att gå skiljda vägar med Jacquie Pierri som till kommande säsong kommer spela för EV Bozen Eagles. Föreningen har däremot valt att förlänga kontraktet med Nederländskan Maree Dijkema som därmed är klar för sin tredje säsong i klubben. Även Kanadensiska forwarden Sarah Lecavalier skall vara klar för en fortsättning i klubben.

Leksand IF – Har deklarerat att man inte förlänger med Kathryn Kennedy som nu istället gjort klart med MAC Budapest.

MoDo Hockey – Har gjort klart med årets starkaste nyförvärv för klubben… eller nyförvärv och nyförvärv – Paula Berström väljer att bli kvar på hemmaplan och förlänga med MoDo istället för att åka över atlanten för fortsatt collegespel. Denna förlängning kommer betyda mycket för MoDo i vinter och vara en viktig kugge i såväl det offensiva som defensiva spelet.

Brynäs IF – Meddelade till senaste Silly updaten att man äntligen hade gjort klart med sin supertrio Stalder, Bouveng och Mrazova vilket visade sig felaktigt trots att informationen kom direkt från föreningen… därmed behövs korrekturen i form av att föreningen gjort klart och förlängt kontraktet med Lara Stalder men jobbar vidare för att få även Josefine Bouveng och Katerina Mrazova att skriva på och förlänga sina kontrakt.

Luleå HF – Har ännu inte kommit upp med något nytt men skall fortsatt vara i diskussion gällande Nordin och Karvinen men fortsatt oklart… det vi dock vet är att om Nordin Karvinen inte spelar för klubben till vintern är föreningen högst intresserade av duon Bouveng – Mrazova om inte Brynäs lyckas med kontraktsförlängningarna på dem. I övrigt om man kikar på helheten i truppen så känns den nästintill fastställd.

Djurgårdens IF – Har en relativt tunn trupp för tillfället med sina 2 målvakter, 5 backar och 9 forwards men har inte rapporterat något nytt sedan senast… däremot utgår vi ifrån att nytillsatta damansvariga Johan Schillgaard jobbar hårt för att få de sista pusselbitarna på plats.

AIK – Verkar likt många andra ha tagit lite välförtjänt semester samtidigt som vi med spänning väntar på vad som ska bli sportchef Cipparones nästa drag /värvning i jakten på att klättra i tabellen, mycket lutar åt att det blir en försvarsspelare med offensiv spetskompetens!

HV71 – Har gjort klart med en väldigt betydelsefull kontraktsförlängning för att inte säga årets viktigaste kontraktsförlängning då man äntligen lyckats komma överens Med Hanna Olsson för ytterligare en säsong… Hanna har som tidigare känt varit långtidsskadad men verkar nu alltså vara redo för en ny säsong, vilket förmodligen också är ett glädjande besked för förbundskapten Ulf Lundberg.

Silly Damettan

Färjestad BK – Har gett sig ut på den internationella marknaden och såväl hittat som gjort klart med unga talangfulla norskan Gina Brevik Kristiansen som de senaste säsongerna spelat med killar i Sparta Sarpsborg samt har man skrivit kontrakt med finska Esteri Kalliomäki som vi känner till lite grann sedan tidigare då hon gjort två säsonger med Karlskrona HK i södra damettan.

IF Troja-Ljungby – Har nu fått ordning på sin roster och vi kan därmed gladeligen presentera ett helt gäng med namn i form av målvakterna Angelica Andersson som kommer till klubben efter 4 säsonger med Leksands IF samt har man förlängt med Emelie Lindqvist och Alicia Tornhagen. På backsidan är Nathalie Carlsson Mattila, Ida Eklind, Wilda Hellström, Sara Lundqvist, Mickaela Trobäck Paulsson, Wilma von Krusenstjerna, Tova Åkesson och norska Julie Öiseth klara och forwardssidan bjuder på följande spelare: kroatiskan Eva Cavka, slovakiskan Annamaria Lodnanova, danska Katrine westmark samt svenskorna Ida Gullander, Alva Johansson, Kajsa-Lisa Johansson, Emilia Krüeger, Sabina Martinsson, Linn Moberg, Ellen Nyström, Maja Sandberg och Hanna Svensson.

Trollhättefallens HC – Har förlängt kontraktet med Lina Olausson som förvisso bara hann med 1 match med föreningen innan säsongen pausades, men kommer att vara ett stort tillskott till årets trupp.

Björklöven – Har spikat sin målvaktssida genom att ha värvat Lacey Friesen som närmast kommer från Morrisville state college.

Haninge Anchors – Har kontrakterat rutin till sin redan mycket intressanta trupp då man kommit överens med Rebecca Höglund som har 9 säsongers spel i högstaligan för damer , vilket ger en indikation på vilken klass hon kommer att tillföra kommande säsong.

Hammarby IF – Har kontrakterat en ”återvändare! I form av Nadja Schillström som i sig är en pålitlig poängmakerska med ett snitt på ca 1 poäng/match i damettan, vilket självklart kommer att bli ett viktigt vapen för Hammarby i deras jakt på topplacering i serien

Skellefteå AIK – Har sedan senast förlängt kontrakten med forwardsduon Alva Bergström och Klara Böökari som därmed kommer att göra ytterligare en säsong i föreningens tjänst.

Almtuna IS – Föreningen har gjort klart med Jennifer Wakefield som assisterande tränare till Alexandrs Semjonovs och kommer med största sannolikhet bidra med väldigt mycket individuell utveckling för spelarna i laget, då Jennifer är en välmeriterad spelare om man tar en titt på hennes CV som innehåller såväl OS, VM som SM -Guld!

Silly Extra

Enligt sent inkomna uppgifter från en pålitlig informationskälla skall fördjupad kontakt föras mellan före detta landslagsmålvakten/ Riksserie/SDHL veteranen Lovisa Berndtsson och NWHL klubben Boston Pride, hur långt diskussionen kommit dagligdags är dock ej bekräftat men vi hoppas kunna inkomma med den informationen inom kort!