Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

Silly Season

Spookys Silly Season X

Leksand – Har varit på internationell jakt och fyndat för att klättra upp i tabellen under kommande säsong! på sin internationella utflykt har man funnit såväl Tereza Vanisova som Phoebe Staenz och Lindsay Agnew, vilka kommer att förgylla föreningens offensiv rejält då de två förstnämnda tveklöst har koll på hur man hittar nät… Vanisova har snittat över 30poäng/säsong under tiden hon spelade collegehockey för sitt Maine och Staenz har snittat över 40 poäng i Schweiziska ligan de senaste tre säsongerna. Lindsey Agnew är inte en lika notorisk målskytt men snittade under collegeåren runt 15poäng/säsong, så där får övriga lagens målvakter något att bita i.

Brynäs IF – Erika Grahm har deklarerat att hon lägger skridskorna… eller åtminstone sin egen spelarkarriär på hyllan. Utöver detta har man även tackat Jalyn Elmes för hennes insatser i klubben och önskar henne lycka till vart dert nu bär hän. Däremot skall General manager Grahm enligt säker källa nu ha förlängt kontrakten med supertrion Katerina Mrazova, Lara Stalder och Josefin Bouveng, vilket i sig innebär att Brynäs IF starkt deklarerar att man återigen vill vara med i kampen om SM-guldet.

Linköping HC – Har inte meddelat något nytt sedan förlängningen med Wernblom, men ska enligt rykten ha fördjupad kontakt med norska Andrea Dalen om en eventuell comeback till cluben.

Modo Hockey – Inget nytt sedan förlängningarna med Baudrit och Allemoz men kikar man på hur rostern ser ut just nu bör de vara på jakt efter 1-2 backar till samt 2-3 forwards för att fylla truppen…samtidigt vet vi sedan tidigare att föreningen är duktig på att lyfta upp spelare från sitt NIU hockeygymnasium, så det är inte omöjligt att man redan känner sig klar med lagbygget.

HV71 – Föreningen har valt att förlänga kontraktet med Thea Johansson som därmed gör sin 6:e säsong i HV71 tröjan kommande säsong.

Göteborg HC – Har inte kommit med något nytt sedan Haasova men ska enligt uppgift vara på jakt efter ytterligare en målvakt, vilket enligt information skall vara av internationell klass med förflutet i SDHL om ryktena stämmer.

AIK – Inget nytt sedan Coutu-Godbout men är enligt uppgift på backjakt!

SDE – Ska enligt uppgift ha förlängt kontraktet med Leanne Ganney som därmed kommer att göra sin femte säsong för klubben

Djurgården – Verkar vara lite tvetydiga besked gällande Sofie Lundins collegeäventyr… så det är inte omöjligt att vi återser henne i djurgårdströjan trots allt till kommande säsong.

Luleå HF – Fortsatt ovisst gällande Emma Nordins fortsatta karriär i Luleå eller om äventyren för spel i Kina lockar mer… så fortsättning följer gällande detta!!! det vi dock nu vet är att tilltänkta ersättarna Bouveng/Mrazova och Stalder nu som nämnt valt att förlänga med Brynäs, vilket gör spelarmarknaden för ersättare betydligt tunnare! tänkbart skulle dock kunna vara att Andrea Dalen kan dyka upp i Luleåtröjan till vintern då hon fortsatt är ”free agent”

Damettan Silly

Malmö Redhawks – har inte inkommit med något nytt sedan man värvade norska backen Silje Kongstorp Johansen och det känns generellt som att truppen är mer eller mindre spikad…dock känner vi till ett vagt rykte om att Hilda Törner kan vara på ingång till Redhawks, men där inväntar vi mer information

Björklöven – Har inte presenterat något nytt på ett bra tag men vi har fått till oss att man är på jakt efter två backar och har kontinuerlig kontakt med 2 importspelare som visat intresse för klubben.

Skellefteå AIK – Har gjort klart med en ledarstab som man hoppas skall kunna ta föreningen till SDHL där Kajsa Östlund fortsatt är huvudtränare samt Thomas Lindahl som ansvarar för individuell utveckling, Henrik Östlund som videocoachar, Katarina Burvall som fystränare samt nytillsatta Claes Lindholm som kommer assistera Kajsa i tränarjobbet. Utöver detta har man en mer eller mindre komplett trupp bestående av 2 målvakter 7 backar och 13 forwards redo för att ta sig an uppgiften att ta sig till SDHL. Kan tänkas att föreningen väljer att spetsa/komplettera truppen något under juluppehållet, men det återstår att se.

Sandviken – Har inte inkommit med något nytt sedan Saga Thynell-Nissas mer än att man förlängt med målvaktslöftet Ellen Englund som under fjolåret fick prova på SDHL spel då hon lånades ut till Brynäs! Klubben sägs dock vara i kontinuerlig kontakt med ytterligare en back och en forward av hög SDHL-klass, så landar klubben dessa spelare kommer de kunna bli ordentliga utmanare till seriefavoriterna Färjestad BK som sägs storsatsa för SDHL avancemang.

Färjestad BK – Föreningen har gått ut med att man storsatsar mot SDHL men har i dagsläget en väldigt kort roster med 1 målvakt 4 backar och 5 forwards, vilket kan tyckas svagt för en seriefavorit… men vi förväntar oss att det kommer att rassla till ordentligt med nyförvärv när semesterfirandet är över.

Trollhättefallen HC – Har gjort klart med några kontraktsförlängningar, närmare bestämt med Jenny Forsström, Moa Strömberg samt har föreningen skrivit kontrakt med den unga och lovande Ebba Westerlind som tränat med laget under en längre tid.

IF Troja/Ljungby – har inte kommit med några updates på länge men har åtminstone klart med Mickaela Trobäck-Paulsen och Emilia Krüeger… däremot skall klubben enligt säkra källor ha en mer eller mindre färdig trupp bestående av 3 målvakter, 8 backar och 16 forwards, vilka vi förhoppningsvis kan presentera namnen på inom kort.

Hammarby IF – Föreningen har förlängt kontraktet med trotjänerskan Rebecca Dahl som varit i klubben sedan nystarten/nybygget 2016/2017 bortsett en säsong som hon spenderade i kallhäll…Klubben skall även ha gjort klart med förlängning av kontrakt med tyskan Anna Faber som därmed kommer göra sin 3:e säsong i föreningen. Utöver detta har föreningen även signat med Maja Nyberg, Johanna Blomkvist, Julia Avelin och Linn Hansén.