Connect with us

Silly Season

Spookys Silly Season VIIII

Silly Season rullar på och många lag börjar ta form, men än är lagen långt ifrån klara med sitt värvande…så här kommer återigen en update på de senaste värvningarna!

Göteborg HC – Har gjort klart med den talangfulla tjeckiskan Hana Haasova som med största sannoliket kommer förgylla deras offensiva spel en hel del i vinter.

Luleå HF – Har inte kommit upp med något nytt sedan man presenterade Anna Kjellbin som nyförvärv… inte heller har det tillkommit någon information gällande Emma Nordins vara eller ikke vara i Luleå HF så här får vi vänta ett tag till!

Leksands IF – Har värvat den rutinerade tjeckiskan Katerina Bukolska för att spetsa sin offensiv ytterligare. Föreningen har skrivit kontrakt med kanadensiskan Celine Tardif samt Amerikanskan Gracen Hirschy Som båda lämnar Linköping HC för spel i Leksands IF.

Brynäs IF – Har inte presenterat något sedan senaste silly updaten, men ska enligt uppgift vänta på svar gällande Bouvengs college eller ikke collegebeslut innan föreningen kommer agera vidare på rekryteringsplanet.

SDE – Tappar en av de senaste årens viktigare spelare då Amy Budde valt att bege sig ifrån klubben för att testa på NWHL spel med Buffalo Beauts men har hittat en någolunda ersättare i form av Mathea Fischer som man skrivit kontrakt med för kommande säsong. Föreningen har även gjort klart med kanadensiskan Hanna Clayton-Carroll som under föregående säsong representerade Göteborg, där hon noterades för 16 poäng.

Linköping HC – Har förlängt kontraktet med Moa Wernblom som därmed har skrivit på för sin femte säsong i cluben.

AIK – Har inte presenterat något sedan man presenterade sina 2 nya kanadensiskor Lindsey Donovan och Sarah-Eve Coutu-Godbout, men ska enligt uppgift vara i fördjupad kontakt med 2 backar av hög internationell klass… dessa spelare är potentiella nyförvärv men också eftertraktade då bland annat även finska HPK för dialog med en av dem.

Modo – Har förlängt kontraktet med Trotjänerskan och lagkaptenen Olivia Carlsson som därmed kommer att göra sin elfte säsong med laget i svenska högstaligan.

HV71 – Har förlängt kontraktet med amerikanskan Julia Tylke som därmed kommer att förgylla föreningens offensiva spel för ytterligare en säsong. Danskan Nicoline Söndergaard Jensen har skrivit kontrakt med föreningen, hon kommer närmast från 2 säsonger med Luleå HF. Föreningen har även gjort klart med en ny assisterande tränare i form av Peter ”humlan” Hammarström, vilken med största sannolikhet kommer tillföra en hel del på det tekniska planet samt vässa powerplayspelet en hel del med tanke på hur han själv var som spelare.

Djurgården – Har inte presenterat något nytt sedan senaste updaten och står idag på en trupp bestående av 2 målvakter 5 backar och 8 forwards, så än finns det hål att fylla i truppen.

Silly Season Damettan

Malmö Redhawks – Har gjort klart med Norska Silje Kongstorp Johansen som de tre senaste åren hållit hus i Modo, främst i deras damettanlag men har även fått prova på SDHL spel. Föreningen har även valt att gå skilda vägar med Zoe Barbier som man nu släpper iväg till DEC Salzburg Eagles.

Färjestads BK – Har inte inkommit med något nytt sedan de presenterade Parsons och Lindström.

Skellefteå AIK – Letar med ljus och lykta men har inte riktigt hittat vad de söker, så inga updates sedan de presenterade Moa Viklund.

Björklöven – Har förlängt kontraktet med Tilde Hägglund, Sofia Hörnqvist och Alma Vinnervik…utöver detta har man kontrakterat norska backen Kamilla Skogvold Olsen

Haninge Anchors – Har förlängt med målvaktstränaren Oscar Bergdahl som därmed kommer vässa Sam Larsson och Molly Wigerman kommande säsong.

Silly extra

Jennifer Wakefield har gjort klart med Skärblacka i herrarnas division 3