Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

SANDVIKEN DAMETTAN

Stealth Mode i Sandviken

Efter besöket i Örnsköldsvik & Modo passade vi på att hoppa på Silja Lines kryssningsfartyg vid Höga kusten som sedan tog oss förbi Gävle där vi sedan tog snabbpendeln in till Sandviken för att få oss ett snack med Sandvikens IKs General Manager Markus Baggstrom…

Har ni kommit igång med lagbygget för säsongen 2021/2022? Om JA hur ser laget ut i dagsläget?

Lagbygget har varit igång sedan februari och för närvarande har vi 15 kontrakterade spelare men vi för också en dialog med ett antal spelare som är och har visat intresse för oss i Sandviken. En viktig del i detta är också vårt samarbete kring hockeygymnasiet tillsamman med SDHL klubben Brynäs IF där vi gjort gemensamma insatser för att locka till oss talanger.

Vad är ambitionerna för er förening säsongen 2021/2022?

Att fortsätta skapa förutsättningar i en utvecklande miljö för att ta nästa steg och fortsättningsvis vara med i toppen av Damettan, samtidigt bygger Sandvikens IK för framtiden och lägger stor vikt vid hållbarhet övertid i en utvecklande miljö. Om vi sedan ser till damverksamheten är det självklart att Sandviken vill vara med tävla samt vinna så många matcher som möjligt som senare kan ge en plats i ett kval/damallsvenskan.

Foto: Linda Dahlqvist

Hur tänker ni när ni värvar spelare letar ni främst inhemskt eller blickar ni även internationellt när ni rekryterar? vad är mest intressant, unga talanger eller äldre mer rutinerade spelare samt från vilken nivå/ vilka ligor rekryterar ni ( SDHL, damettan, damtvåaan eller internationellt)

Sandvikens IK påbörjade en föryngring för ca 3 år sedan och det är en föryngring som fortgår och vi jobbar idag med att hitta nya unga talanger dels i våra egna led och distrikt men även runt om i Sverige.
I det samarbete vi har på hockeygymnasiet med Brynäs ingår det i vårt dagliga arbete att hela tiden hålla oss uppdaterad om spelar marknaden både nationellt samt internationellt. Dock förespråkar Sandvikens IK svenska spelare då vi verkligen vill ge dem en god chans till utveckling i en bra miljö.

Foto: Björklöven

Vem/vilka spelare i er förening bör fansen hålla ett extra öga på under säsongen 2021/2022?

Sandviken har som nämnts tidigare byggt om laget och föryngrat laget succesivt under en tre års period vilket gör att vi just nu har många unga talanger som vi anser att man bör hålla koll på. Men två viktiga pusselbitar var att Emma Högström återvänder ifrån Björklöven samt målvakten Ellen Englund valde att stanna, den sist nämnda gjorde även SDHL debut för Brynäs förra säsongen. Utöver dessa två tycker jag att man ska hålla koll på nyförvärven ifrån Leksand samt att Saga Thynell Nissas återvänder till Sandviken och det var även i Sandviken hon gjorde sin poängmässigt bästa säsong i Damettan.

På vilka sociala medier kan fans följa er under säsongen 2021/2022 (bifoga länkar/adresser)?

Man hittar oss på,
Facebook (sandvikenhockey)
Instagram (sandvikenikdam)
Twitter (SandvikenIKDAM)
Hemsida (sandvikensik.se)

Foto: Linda Dahlqvist

Organisatoriskt

Hur ser damorganisationen i föreningen ut idag?

2012 gjorde Sandvikens IK och dess dåvarande styrelse ett vägval vilket innebar att damlaget skulle prioriteras lika som herrarna i föreningen. Det resulterade i att ifrån styrelserummet rakt ner igenom föreningen har man idag en gedigen organisation för sin dam-verksamhet. Man måste komma ihåg att Sandviken kanske är den klubb som i detta sammanhang ”Damettan” är den minsta av dem alla när det gäller de ekonomiska resurserna, man har storklubbar som Färjestad, Skellefteå, Södertälje samt Malmö och Björklöven i samma divisioner med betydligt större muskler och där några av klubbarna faktiskt är en maktfaktor i Svensk Hockey i stort.

Organisationen
General Manager |Head coach| Markus Baggstrom
Valts av styrelsen att leda det sportliga operativa arbetet samt verka som head coach för laget.

Sport Advisor | Merja Jansson
Utsedd av General manager att verka inom de sportsliga t ex. värvningar samt scouting och spelarprofilering. Fungerar som ett generellt stöd och bollplank åt GM och dess ledarstab.

Assisterande coach / Fys coach | Timo Kuja-Halkola
Leder lagets operativa fysträning ”on/off season” samt assisterar på isen och i båset.

Assisterade coach / Skills coach | Johnny Gers
Leder lagets operativa Skills / Individutveckling på isen tillsammans med fys coachen samt head coach.

Goalie coach / Mentor | Per-Erik ”Pecka” Alcén
Leder lagets operativa arbete med lagets målvakter tillsammans med Video coachen och lagets coacher.

Goalie coach / Video analys | Andreas Wallin
Leder lagets videoutveckling/coachning av samtliga spelare samtidigt som man jobbar i mycket nära Per-Erik Alcén.

Fysio / Massör | Niklas Ljungström
Arbetar med laget samtliga spelare där fysisk och rörlighetsanalyser ingår samt viss skadehantering.

Equipment Manager | Kent Mineur
Ansvara för allt material, inköp och service till samtliga spelare, ledare och coacher.

Foto: Sandviken

Hur många Dam/flicklag finns i föreningen?

Sandviken har idag inget eget flicklag men vi har en hel del flickor i Tre Kronors Hockeyskola samt att i det samarbetet vi har med Brynäs IF finns möjlighet för flickorna att både träna med flera tjejer och spelamatcher i ordnade former.

Hur ser framtidsvisionen ut med dam/flickverksamheten?

Här vill absolut Sandviken växa och bli större som föreningen och klubb, men vi vill också att det ska vara hållbart och därför känner vi att samarbetet vi har med Brynäs IF och den modell vi tagits tillsammans med dem får fortsätta ytterligare något år. Men målet är absolut att verksamheten ska växa och bli större.

Hur arbetar föreningen aktivt för att öka intresset för damishockeyn i distriktet?

Sandvikens IK har under en längre tid arbetat tillsammans med sina huvudpartners för att synas tillsammans med dem i olika sammanhang alltifrån skola till mässhallar och jippon.

Finns det idag något samarbete med närliggande/ inom distriktet SDHL eller damtvåaan lag?

Som nämnt ovan har Sandvikens IK sedan 2020 ett fördjupat och bredare samarbete med SDHL klubben Brynäs IF. Samarbetet är väl utarbetat av båda klubbarna där man via nästintill daglig kontakt arbetar tillsammans för en fortsatt utveckling av Gästriklands Ishockey

Hur ser ni som förening på det arbete som just nu görs för att utveckla Damettan?

Arbetet är viktigt i stort för damhockeyn i Sverige men samtidigt är Sandvikens IK än väldigt liten klubb i detta sammanhang och ibland kan man känna att detta är mest för de stora klubbarna man gör denna omstrukturering.

Om ni som förening skulle få förändra något gällande Damettan – vilken förändring skulle ni i så fall vilja göra?

Damettan behöver stärka sitt varumärke eller rättare sagt, vad är varumärket i Damettan? Här behöver man börja tänka om och tänka till tror jag och börja tänka utanför boxen både på lokal, region samt nationell nivå. Sandvikens IK har här tagit upp kontakterna ihop med en PR & design byrå som vi just nu bollar idéer med för framtida marknadsföring kring vårt varumärke.

Om ni som förening skulle få förändra något gällande SDHL – vilken förändring skulle ni i så fall vilja göra?

Tycker nog att det är hög tid att SDHL organisationen börjar prata betydligt mera med oss i Damettan så man skulle väl kunna säga att man efterlyser en bättre dialog. För ska damhockeysverige blomstra som jag tycker mig förstå att de flesta vill så måste det finnas en ”sund” samsyn på hur det ska fungera ”all over” det går inte att varken Damettan eller SDHL kör sitt egna race.