Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

MODO SDHL

Målskott med Modo Hockey

Vi stod upp på egen blå och skapade en spelvändning som gav oss en 2 mot 1 situation och kunde beslutsamt efter ett pass över centrallinjen få till ett målskott, vi jublade tillsammans med coach Björn Edlund som dessutom gav oss svar på våra frågor samt mer insikt i hur föreningen ser ut organisatoriskt.

Har ni kommit igång med lagbygget för säsongen 2021/2022? Om JA hur ser
laget ut i dagsläget?

Det ser bra ut. Vi har i dagsläget endast tre platser kvar att fylla men då är inte alla som har skrivit på presenterade än.

Vad är ambitionerna för er förening säsongen 2021/2022?

Våra ambitioner kommer alltid vara att driva på utvecklingen, skapa en riktigt bra miljö för våra spelare och att tävla om varenda centimeter där ute. Inför kommande säsong kommer vi även göra om lite i organisationen för att ge ännu bättre förutsättningar till våra spelare och ledare.

Foto Mats Bekkevold

Hur tänker ni när ni värvar spelare letar ni främst inhemskt eller blickar ni även internationellt när ni rekryterar?
vad är mest intressant unga talanger eller äldre mer rutinerade spelare samt från vilken nivå/ vilka ligor rekryterar ni ( SDHL, damettan, damtvåan eller internationellt)

Mest intressant är deras värderingar och personligheter men även såklart styrkor på isen utifrån vad vi saknar. Vid första blick så kollar vi i vårt eget led, sen scannar vi den svenska marknaden men finns inte det vi söker där blickar vi utanför rikets gränser.

Vem/vilka spelare i er förening bör fansen hålla ett extra öga på under säsongen 2021/2022?

Det är svårt att välja några enstaka spelare just nu i juni månad. Vi hade några som började fylla upp SDHL-kostymen förra säsongen och jag tror de kommer bli ännu synligare i spelet kommande säsong. Sen har vi några yngre som nu spelat uppemot två hela säsonger och vi tror och hoppas de tar klivet och börjar få den utdelning de förtjänar. Vi tror även att de som nu börjat producera mer har fått blodad tand och vill bidra med mer.

Foto Mats bekkevold

På vilka sociala medier kan fans följa er under säsongen 2021/2022?

www.modohockey.se

https://www.instagram.com/modo_hockey/?hl=sv

https://twitter.com/MODO_Hockey

Hur ser damorganisationen i föreningen ut idag?

Kommande säsong har vi en sportchef som jobbar enbart mot damverksamheten, 2-3st tränare per lag, en målvaktstränare, 2-3st materialförvaltare, ett fys- och rehabiliteringsteam (MODO Sports Academy), en läkare plus många ideella krafter som vi aldrig hade klarat oss utan.

Hur många Dam/flicklag finns i föreningen?

SDHL, DamEttan och ett Flickprojekt som pågår

Hur ser framtidsvisionen ut med dam/flickverksamheten?

Att fortsätta skapa bra förutsättningar för spelare samt ledare och sen tillsammans skapa en träningskultur och miljö som ska vara Sveriges absolut bästa. Vi vill hålla hög klass och utbildningsnivå på senior-, junior- och ungdsomnivå.

Hur arbetar föreningen aktivt för att öka intresset för damishockeyn i
distriktet?

Vi använder oss av både herr- och damspelare vid offentliga tillställningar, i allt från reklaminspelningar till fotografering för matchställ. Vi strävar hela tiden efter att ha samma fokus och lyfta damlaget på samma sätt som herrlaget. Vi har en tioårsplan som skulle sjösättas förra året men p.g.a. Covid -19 så fick den pausas. Den inkluderar bl.a. att få fler och spela samt hur vi behåller spelare högre upp i åldrarna.

Finns det idag något samarbete med närliggande/ inom distriktet Damettan
eller damtvåaan lag?

Vi har ett eget juniorlag i DamEttan men har även goda relationer med de närliggande lagen Skellefteå AIK och IF Björklöven.

Foto Mats Bekkevold

Om ni som förening skulle få förändra något gällande SDHL – vilken
förändring skulle ni i så fall vilja göra?

Kortsiktigt jobba hårt för att skapa ännu bättre förutsättningar för de som är aktiva för att de ska kunna lägga mer av sin dagliga energi på att just utvecklas som ishockeyspelare. På lång sikt hoppas vi att vi kommer få fram fler svenska spelare, utöka ligan med två lag samt spela med fler hemmafostrade spelare. Vi skulle även vilja se att alla SDHL-lag har ett eget juniorlag.

Hur ser ni som förening på det arbete som just nu görs för att utveckla
Damettan?

Det är bra att vi ser över DamEttan för ärligt så tycker vi den norra serien varit under all kritik när det kommer till antal lag. Det krävs flera kvalitativa matcher för de som spelar då det i grund och botten oftast är matcherna som är motivationen för idrottarna. Att få tävla tillsammans med sitt lag mot andra. Framförallt så har det drabbat föreningar som har lag i SDHL och även driver ishockeygymnasium (NIU) då dessa lag ej fått vara med och kvala utan oavsett prestation under säsong så är det slut när grundserien är slut. Vill vi få fram fler duktiga svenska spelare bör vi se över hur vi behandlat de spelare som finns idag. Nu pågår arbetet och vi tycker det känns bra.

Om ni som förening skulle få förändra något gällande Damettan – vilken
förändring skulle ni i så fall vilja göra?

Öka antalet kvalitativa matcher för lagen men vi anser det vara extremt viktigt att vi får till ett junior-SM på flick/dam-sidan.