Connect with us

Silly Season

Spookys Silly Season Analys

Spooky analys

Nu har Silly season pågått ett tag och Spooky har bestämt sig för att granska lagens nyförvärv med lupp för att ge er läsare en fördjupad insikt i Spookys tankar om hur lagen har värvat såhär långt… för att få ordning på det hela kommer Spooky att utgå ifrån ett poäng/betygsystem från 1-5 där 5 är högsta poäng/betyg, detta helt och hållet utifrån Spookys egna värderingar.

Göteborg kommer med största sannolikhet att presentera den starkaste truppen någonsin och har enligt Spooky goda möjligheter att skriva ny historia gällande exempelvis nya klubbrekord under kommande säsong. Samtidigt är det viktigt att påtala att bara för att de kommer presentera sitt starkaste lag någonsin så betyder inte det per automatik att tabellplaceringen kommer förbättras avsevärt, då även motståndet rustar för kommande säsong.

Tittar man enbart på deras nyförvärv så landar de på 2,5 Spookypoäng fördelat enligt nedan

Felicia Bjälvegård 2, Andrine Furulund 3, Maja Beverin 3, Johanna Kellander 2, Hana Haasova 3, Majken Gunnarsson 2 , Annelie Zander 2 , Emelie Cordoba 3

Tittar man på truppen generellt utifrån Spookys perspektiv så landar de även där på 2.5 Spookypoäng

Målvakter: Nicole Jackson 3
Backar: Sanna Augustsson 2, Maja Beverin 3, Felicia Bjälvegård 2, Johanna Kellander 2, Margot Möllersten 3
Klara Seroiszkova 3, Annelie Zander 2
Forwards: Emelie Cordoba 3, Esther de Jong 3, Andrine Furulund 2, Majken Gunnarsson 2, Hana Haasova 3
Linnea Pettersson Dové 2

Leksand IF – Genomgår lite av en omstrukturering av laget där sportchef Alexander Bröms jobbar hårt för att hitta rätt karaktärer till laget för att kunna sätta ny prägel och arbeta sig tillbaka mot toppen. Att bygga nytt kan ibland innebära att det tar sin tid för de nya lagmedlemmarna att finna varandra på isen och det kan ”kosta” några omgångar att komma igång! Men när allt har lagt sig är det inte omöjligt att kommande säsongs Leksand hamnar på tryggare mark än under fjolåret.

Tittar vi på Nyförvärven hamnar de på 2.67 Spookypoäng

Jule Flötgen 2, Malou Berggren 3, Nathalie Lidman 3, Katerina Bukolska 3, Jennifer Carlsson 2, Madeleine Hall 3

Tittar vi på laget i sin helhet hamnar de i dagsläget på 2.6 Spookypoäng

Målvakter: Jule Flötgen 2, Amanda Johansson 2
Backar: Malou Berggren 3, Tuva Kandell 2, Ida Karlsson 3, Nathalie Lidman 3, Annie Silén 2
Forwards: Ella Albinsson 2, Emelie Berlin 2, Katerina Bukolska 3, Jennifer Carlsson 2, Madeleine Hall 3, Wilma Johansson 4, Karolin Malmquist 2, Hanna Sköld 3

Linköping HC – Har de senaste åren fått respass tidigt i slutspelet och inte riktigt varit sig likt vilket har lett till att föreningen nu genomgår en omstrukturering som förhoppningsvis skall ta dem tillbaka till toppen av ligan.

Tittar vi på Nyförvärven hamnar de på 4.0 Spookypoäng

Nyförvärv: Jessica Adolfsson 5, Justine Reyes 4, Lenka Serdar 4, Ebba Svensson-Träff 3

Tittar vi på laget i sin helhet hamnar de i dagsläget på 3.71 Spookypoäng

Målvakter: Stephanie Neatby 5, Ebba Svensson-Träff 3, Emma-Sofie Nordström 3
Backar: Jessica Adolfsson 5, Ingrid Morset 4, Shannon Sigrist 3, Lene Tendenes 4, Solveig Gisler 3
Forwards: Madelen Haug Hansen 4, Emilie Kruse Johansen 3, Linnea Johansson 4 Justine Reyes 4, Lenka Serdar 4, Moa Wernblom 3

SDE – Har under de senare åren etablerat sig mer och mer i ligan och till kommande säsong känns det som att man har något riktigt spännande på gång, kan man dessutom komma till sin rätt med nya tränaren Johanna Ikonen så skulle vi inte bli förvånade om SDE kan va med och slåss om topp 4 placering i ligan om allt klaffar som det ska.

Tittar vi på Nyförvärven hamnar de på 3.8 Spookypoäng

Nyförvärv: Sabina Eriksson 4, Mathea Fischer 4, Michelle Löwenhielm 5, Estelle Forsberg 3, Ella Planting- Bergloo 3

Tittar vi på laget i sin helhet hamnar de i dagsläget på 3.5 Spookypoäng

Målvakter: Lindsey Post 4, Sabina Eriksson 4, Linn Jansson-Almgren 3
Backar: Alexandra Andersson 3, Hanna Blomqvist 3, Kelly Murray 4, Vendela Olsson 2, Kayleigh Hamers 4
Forwards: Mathea Fischer 4, Michelle Löwenhielm 5, Estelle Forsberg 3, Ella Planting-Bergloo 3

HV71 – Har under de senaste åren varit snubblande nära att få med sig SDHL bucklan hem till Jönköping, men har av olika anledningar snubblat på målsnöret… men inför kommande säsong verkar det som om det blir lite omstrukturering i spelarleden, då en hel drös namnkunniga spelare valt att lämna av olika anledningar. Då föreningen gjort klart med Peter ”humlan” Hammarström som assisterande tränare tror vi att laget kan komma att ha ett riktigt bra powerplay till kommande säsong samt att han kommer vara bidragande till förbättrad teknik för laget. I slutändan är det dock något svårt att sia om hur kommande säsong kommer att bli för föreningen, men med den grundläggande ishockeykultur som klubben representerar bör de hursomhelst kunna va med och slåss om topp 6.

Tittar vi på Nyförvärven hamnar de på 3 Spookypoäng

Nyförvärv: Kajsa Armborg 3, Ebba Berglund 3, Sarah Bujold 3, Emma Aller Mathiesen 3

Tittar vi på laget i sin helhet hamnar de i dagsläget på 3.25 Spookypoäng

Målvakter: Alba Gonzalo 3, Lina Van Noort 3
Backar: Linnea Andersson 3, Ebba Berglund 3, Mira Jungåker 3
Forwards: Emma Aller Mathiesen 3, Kajsa Armborg 3, Sarah Bujold 3, Sanni Hakala 5, Elin Svensson 3, Julia Tylke 4, Felizia Wiekner-Zienkiewicz 3

Brynäs IF – Har de senaste två säsongerna utmanat om titeln på allvar och under fjolåret var det snubblande nära… däremot verkar lagbygget till kommande säsong vara något trögstartat, då det är många av de mer rutinerade och de med spetskompetens som ännu inte signerat kontrakt till kommande säsong.

Tittar vi på Nyförvärven hamnar de på 2.5 Spookypoäng

Sammy Kolowratova 4, Maja Ålenius 2, Felicia Frank 2, Stella Lindell 2, Hilda Ljungberg 2, Jenny Antonsson 3

Tittar vi på laget i sin helhet hamnar de i dagsläget på 3 Spookypoäng

Målvakter: Evelina Suonpää 4, Ellen Jonsson 3, Felicia Frank 2
Backar: Emma Forsgren 2, Sammy Kolowratova 4, Rosa Lindstedt 4, Sofia Ljung 2, Maja Nyhlen-persson 5, Ebba Strandberg 3, Maja Ålenius 2.
Forwards: Jenny Antonsson 3, Fanny Brolin 2, Jaycee Gebhard 3, Denisa Krizova 4, Stella Lindell 2, Hilda Ljungberg 2, Anna Meixner 4, Emma Murén 3, Hanna Thuvik 3

AIK – Har de senaste året haft riktigt tufft att få det att stämma och fått tidigt respass från slutspelet.. men till kommande säsong ser vi att de har något riktigt spännande på gång och det är uttalat från föreningen att man vill ta sig tillbaka till toppen av ligan.

Tittar vi på Nyförvärven hamnar de på 3.6 Spookypoäng

Nyförvärv: Minatsu Murase 5, Agnes Åker 3, Lindsey Donovan 4, Sarah-Eve Coutu-Godbout 4, Isabelle Leijonhielm 2,

Tittar vi på laget i sin helhet hamnar de i dagsläget på 3.33 Spookypoäng

Målvakter: Minatsu Murase 5, Agnes Åker 3
Backar: Linnea Hedin 4, Emma Eriksson 3, Emmy Alasalmi 4, Johanna Lagus 3, Lindsey Donovan 4
Forwards: Erica Udén Johansson 4, Line Bialik 4, Sabina Küller 4, Lisa Johansson 4, Vendula Pribylova 3, Denise Husak Asp 3, Vilma Nilsson 2, Aoife Leacy 2, Felicia Levin 2, Isabelle Leijonhielm 2, Sarah-Eve Coutu-Godbout 4

Luleå HF – De senaste årens gigant när det kommer till Svensk damishockey, vilka tagit inte mindre än 4 SM-Guld på de senaste 6 säsongerna. Föreningen lyckas år efter år att locka till sig toppspelare från världens alla hörn och inte minst grannlandet Finland… men till kommande säsong hänger det fortfarande en del i luften och frågan är om det kommer bli ett 5:e SM-guld eller inte säsongen 21/22!

Tittar vi på Nyförvärven hamnar de på 3.5 Spookypoäng

Nyförvärv: Anna Kjellbin 4, Frida Axell 3

Tittar vi på laget i sin helhet hamnar de i dagsläget på 3.58 Spookypoäng

Målvakter: Sara Grahn 5, Frida Axell 3
Backar: Pernilla Forsgren 3, Johanna Fällman 4, Jenni Hiirikoski 5, Anna Kjellbin 4, Astrid Lindeberg 3, Ronja Savolainen 4
Forwards: Michela Cava 4, Wilma Hjelm 2, Josefine Hoegh Persson 3, Zsofia Jokai Szilagy 3, Klara Kenttälä 2, Petra Nieminen 5, Linn Peterson 4, Wilma Sjölund 3, Sofia Skriver 3, Noora Tulus 4, Viivi Vainikka 4.

Modo Hockey – Den så anrika föreningen som för något år sedan påbörjade sitt generationsskifte och tvingades till omstrukturering hittade under föregående säsong rätt i mycket gällande lagbygget och kunde i slutändan ställa till det en hel del för de flesta lagen. Till kommande säsong har vi en magkänsla om att de kommer att kunna krydda till den nästintill färdigsvetsade lagmaskin de lade grunden till ifjol. Vill det sig väl är det inte omöjligt att man är med och fightas om en 5:e plats i serien, för att sedan bli det lag ingen vill möta i slutspelet.

Har inga nyförvärv änsålänge!!!

Tittar vi på laget i sin helhet hamnar de i dagsläget på 3.33 Spookypoäng


Målvakter: Viktorie Svejdova 3, Klara Peslarová 4 Backar: Daniela Pejsova 3, Mina Waxin 3, Erica Rieder 3, Ebba Tärnfjord 2 Mariam El-Mahmadi 3 Forwards: Lina Ljungblom 5, Jaycee Magwood 4, Amanda Ahlm 3, Maja Grundström 3, Julia Perjus 2
Tea Lökke-Nyberg 2, Wilma Sundin 3, Lore Baudrit 3, Marion Allemoz 4, Olivia Carlsson 4

Djurgårdens IF – Har sedan SM-guldet tappat en hel del mark och inte riktigt fått det att stämma trots att man haft riktigt bra lag på pappret. Föreningen kommer med största sannolikhet få en något stabilare och starkare struktur efter att man ”värvat in” välmeriterade Johan Schillgard som ny Sportchef och ansvarig för damsidan i föreningen. Möjligtvis kommer det att ta lite tid att få ordning på allt och utifrån det sättet att tänka så känns det som att Djurgården kommer hamna runt 6:e till 8:e plats kommande säsong om det inte inkommer någon rejäl värvningsbomb innan serien drar igång.

Föreningen har inte presenterat några nyförvärv än!!!

Tittar vi på laget i sin helhet hamnar de i dagsläget på 3.27 Spookypoäng

Målvakter: Wilma Nilsson 3, Ida Boman 3
Backar: Wilma Germundsson-Wäng 3, Josefin Holmgren 3, Felicia Linder 3, Olivia Sohrner 3, Selma Tyreskog 2
Forwards: Lova Blom 4, Nicole Hall 3, Josefin Jakobsen 4, Maria Lindberg 3, Alexis Mauermann 4, Julia Tärnblom 3, Alice Östensson 4, Julia Östlund 4

Än är det långt kvar tills säsongen och seriespelet drar igång, så mycket kan hinna att ändra sig innan dess… men utgår vi från dagens Spookyanalys så har Linköping, SDE, AIK och Luleå gjort de bästa nyförvärven medan åtminstone grundserien skulle sluta i följande ordning utifrån lagens Spookypoäng. Många faktorer spelar naturligtvis in i statistiken och påverkar på olika sätt, men det som förmodligen påverkar resultatet mest just för tillfället är antalet spelare i de olika trupperna då alla lag kommit olika långt i sina lagbyggen.

Linköping 3.71 Spookypoäng
Luleå 3.58 Spookypoäng
SDE 3.5 Spookypoäng
Modo 3.33 Spookypoäng
AIK 3.33 Spookypoäng
Djurgården 3.27 Spookypoäng
HV71 3.25 Spookypoäng
Brynäs 3 Spookypoäng
Leksand 2.6 Spookypoäng
Göteborg 2.5 Spookypoäng

Huruvida det här kommer stämma i Mars 2022 eller ej låter vi vara osagt, men vi längtar efter att säsongen ska dra igång och slutligen få se hur nära eller långtifrån det stämmer!