Connect with us

TROLLHÄTTEFALLEN DAMETTAN

Time-out med Trollhättefallens HC

Damhockey.se tog taxi till Trollhättan för att få koll på hur det ser ut inför kommande säsong samt hur den relativt unga föreningen Trollhättefallens HC är uppbyggd. För att få svar på alla våra frågor tog vi oss en pratstund med föreningens ordförande Henrik Arnström.

Har ni kommit igång med lagbygget för säsongen 2021/2022? Om JA hur ser laget ut i dagsläget?

Lagbygget är i full gång, vi har förlängt med flera av våra spelare samt ett par nyförvärv där bland annat Linnea Hurtig kommer tillbaka efter sin sejour i Leksand. Vi har också valt att plocka upp en tjej som heter Ebba Westerlind som vi tror enormt mycket på. Vi har haft en lite turbulent vår där vår eldsjäl valt att kliva av vilket har lämnat ett enormt tomrum efter sig som vi försöker fylla så gott vi kan, vilket inte är lätt. Vi förlorar även en rad nyckelspelare som går vidare i sina karriärer, bland annat till Brynäs hockeygymnasium, Göteborg HC i SDHL och College i USA. Så medans det är oerhört tråkigt att tappa dessa spelare så ser vi det även som ett kvitto på att vi gör någonting bra här i Trollhättan.

Vad är ambitionerna för er förening säsongen 2021/2022?

Nu har jag inte hängt med i om serien kommer ändras redan till hösten men isåfall är vår ambition att ta oss vidare till Damallsvenskan efter nyår för att få mäta oss mot lag i andra regioner.

Hur tänker ni när ni värvar spelare letar ni främst inhemskt eller blickar ni även internationellt när ni rekryterar? vad är mest intressant unga talanger eller äldre mer rutinerade spelare samt från vilken nivå/ vilka ligor rekryterar ni ( SDHL, damettan, damtvåan eller internationellt)

Vi som arbetar med rekryteringen den här säsongen är väldigt färska så vi har tagit hjälp av de kontakter vi har och letar aktivt spelare både nationellt och internationellt. Vi har några spännande nyförvärv på gång som vi inte riktigt är redo att presentera ännu. Unga talanger har också varit något vi verkligen velat satsa och som jag sa tidigare har vi haft en rad duktiga unga spelare som gått vidare i sina karriärer och tagit nästa steg vilken känns oerhört roligt för oss.

Vem/vilka spelare i er förening bör fansen hålla ett extra öga på under säsongen 2021/2022?

Nu har vi inte gjort klart med alla spelare inför kommande säsong men en spelare som jag personligen är väldigt intresserad av att se testa vingarna i damettan i vinter är Ebba Westerlind.

På vilka sociala medier kan fans följa er under säsongen 2021/2022 (bifoga länkar/adresser)?

Vi har ett Instagram-konto som spelarna skötare till 99% och det är hctrollhattefallen och sen har vi även en grupp på Facebook där vi lägger ut mer officiellt så att säga och länken dit är https://www.facebook.com/groups/360315004068906 eller Damhockey Trollhättan

Hur ser damorganisationen i föreningen ut idag?

Vi bildade en ny förening för ganska exakt ett år sedan så vår organisation består enbart av Dam- och flick i dagsläget. Vi är en ganska liten grupp som sköter det mesta i föreningen, allt från det administrativa till träningar, vi delar upp ansvaret sinsemellan på ett väldigt bra sätt. Vi är som en familj och jag personligen trivs oerhört bra med människorna jag jobbar med.

Hur många Dam/flicklag finns i föreningen?

I dagsläget har vi ett damlag och en flickgrupp.

Hur ser framtidsvisionen ut med dam/flickverksamheten?

Vår framtidsvision är att växa och verkligen bli ett starkt namn inom damishockeyn i Sverige. Vi vill växa och få fler tjejer i vårt närområde att börja spela hockey.

Hur arbetar föreningen aktivt för att öka intresset för damishockeyn i

distriktet?

Vi är som sagt väldigt nya som förening så vi har inte hunnit göra så mycket ännu men tidigare har vi bjudit in tjejer, hållit i seminarier och ett år hade vi en väldigt lyckad cup med både SDHL-lag och Div 1-lag samt ett par norska lag som jag tror alla var väldigt nöjda med.

Finns det idag något samarbete med närliggande/ inom distriktet SDHL eller damtvåan lag?

Vi har haft ett samarbete med Göteborg HC och även HV71, vi räknar med ett fortsatt och förnyat samarbete med i alla fall Göteborg i år sen får vi se. Vi är öppna för alla typer av samarbeten. 

Hur ser ni som förening på det arbete som just nu görs för att utveckla Damettan?

Väldigt positiva till att man jobbar för att höja statusen och även seriositeten i Damettan. Jag tror det kommer bli hur bra som helst.

Om ni som förening skulle få förändra något gällande Damettan – vilken förändring skulle ni i så fall vilja göra?

Tidigare säsonger har vi känt att det blivit en viss snedfördelning när det kommer till lottningen, det kunde t.ex. skilja 100.000:- på en bra och dålig lottning vilket inte känns jättekul när man hamnar på den sidan som behöver lägga 200.000:- på resor/hotell en säsong. Men nu kommer det ju förhoppningsvis att bli bättre så det är vi positiva till!

Om ni som förening skulle få förändra något gällande SDHL – vilken förändring skulle ni i så fall vilja göra?

Svår fråga! Mitt svar på det måste nog bli att statusen på Division 1 behöver höjas, något som det arbetas för nu vilket jag är oerhört positiv till, så att fler spelare kanske stannar kvar i Division 1 något år extra istället för att stressa upp till SDHL.