Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

GÖTEBORG SDHL

Grovarbete med Göteborg HC

Damhockey.se tog sig en dagstur med gyrokoptern och gjorde en mellanlandning i Göteborg för att få oss en pratstund med ordföranden för Göteborgs HC Jan Mellgren. Han bjöd oss på en presentation av föreningen samt en liten inblick i hur det ser ut inför kommande säsong.

Har ni kommit igång med lagbygget för säsongen 2021/2022? Om JA hur ser
laget ut i dagsläget?


Vi jobbar intensivt med lagbygget och presenterar spelare löpande. Vårt mål är ett lag med talanger som vill utvecklas och som vill bli vinnare. Vi har nästan fyllt upp truppen plus att vi har ett par utvecklingskontrakt på några yngre spelare. Vi har jobbat mycket med att skapa ett bra och attraktivt ledarteam som kan stödja utvecklingen av våra talanger. Vi ska vara den klubb där talanger kan utvecklas som spelare och som människor. De vi signar bedömer vi att de har en  stor utvecklingspotential och att även komplettera med spelare som har rutin och spetskompetens. Jonathan Lundins fysträning är igång och det är tuffa krav som vi ställer av den fysiska utvecklingen. Satsningen med Niclas Glader kommer att lyfta skridsko- och klubbtekniken. Vi vill även lyfta på satsningen på det mentala där balans och tron på sig själv samt att alltid vilja varandras bästa i ett team som har ett gemensamt mål är viktiga ingredienser. Kommer man till Göteborg HC ska man känna FÖRTROENDE för laget och ledarna!

Vi har skrivit kontrakt med målvakten Nicole Jackson och jobbar på ytterligare några målvakter som ersättare för Frida Axell. På backsidan är Margot Möllersten, Sanna Augustsson, Maja Beverin, Felicia Bjälvegård. Annelie Zander klara och vi presenterar en sjunde back inom kort. På forwardsidan är  Esther De Jong, Majken Gunnarsson, Emelie Cordoba, Linnea Pettersson Dove, Andrine Furulund klara plus ytterligare sex spelare som presenteras under kommande veckorna. Därefter har vi fyllt upp laget med spelare som gör att det är det bästa laget vi har ställt upp med i SDHL

Vad är ambitionerna för er förening säsongen 2021/2022?

Vårt mål är att komma till playoff

Hur tänker ni när ni värvar spelare letar ni främst inhemskt eller
blickar ni även internationellt när ni rekryterar?

Vi har jobbat med många spelare främst från Sverige men vi vill också ha med talanger från andra länder som vill utvecklas. Det viktiga är att de bidrar och att de är bra förebilder för andra i vår förening.
Vi har letat efter spelare i SDHL, damettan och i europa i första hand.

Foto Mats Bekkevold

Vem/vilka spelare i er förening bör fansen hålla ett extra öga på under
säsongen 2021/2022?

Vi har många spännande spelare som ger fansen energi och som är förebildliga så det gäller att hitta sin egen favorit. Spelaren som bidrar genom hårt arbete för laget eller spelaren som gör det där spektakulära det finns plats för att hitta sin favorit att heja lite extra på. De största favoriterna brukar bli de som ger tillbaka lite extra till våra yngre lirare när de medverkar på någon träning eller bara hälsar i korridorerna.

På vilka sociala medier kan fans följa er under säsongen 2021/2022
(bifoga länkar/adresser)?

https://www.facebook.com/GoteborgHC/
https://goteborghc.myclub.se/
https://www.instagram.com/goteborghc/

Hur ser damorganisationen i föreningen ut idag?

Hela klubben är en damorganisation!

Ledarstaben runt SDHL är som följande: Ledare på is: Heini Lundin ( klar med sin elittränarutbildning 17 juni, den sjunde kvinnan i Sverige) , Jimmy Johansson, Mikael Gabrielsson Mentala Coacher: Tomas Enhager, Anna Wilson, Camilla Ullsten Specialträning is: Niclas Glader, Skridskoteknik, Klubbteknik och avslutsteknik, fystränare Jonathan Lundin och videocoach Micke Johansson

Foto Mats Bekkevold

Hur många Dam/flicklag finns i föreningen?

Fyra

Hur ser framtidsvisionen ut med dam/flickverksamheten?

Att erbjuda en jämställd ishockey och parahockey för alla där elit och bredd lever och utvecklas sida vid sida. Våra yngre spelare behöver kvinnliga förebilder. Målet är att producera egna elitspelare och att alla tjejer damer oavsett ambitionsnivå ska kunna spela ishockey hela livet

Hur arbetar föreningen aktivt för att öka intresset för damishockeyn i
distriktet?


Vi samarbetar med Hovås, Frölunda och andra klubbar. Vi har haft fullt fokus på att bygga upp vår egen klubb men på sikt ska vi bli bättre på att jobba med andra klubbar

Finns det idag något samarbete med närliggande/ inom distriktet Damettan
eller damtvåaan lag?


Hovås, och förhoppningsvis Trollhättefallen samt LN70

Om ni som förening skulle få förändra något gällande SDHL – vilken
förändring skulle ni i så fall vilja göra?

Vi måste få in mer pengar så att spelarna kan spela som halv eller heltidsproffs
Vi måste utveckla och öka antalet tränare och ledare

Foto Mats Bekkevold

Hur ser ni som förening på det arbete som just nu görs för att utveckla
Damettan?

Vi är bara i början, de normstrukturer som präglar Svensk hockey behöver verkligen brytas ner och vi byggas upp igen En viktig utvecklingsfaktor är att bygga fler ishallar

Om ni som förening skulle få förändra något gällande Damettan – vilken
förändring skulle ni i så fall vilja göra?

Svår fråga men träningsnivån vad gäller fys behöver utvecklas och att
kunskaperna hos tjejerna om hockey behöver förbättras. Många som
kommer till oss har för låga kunskaper och att fysiken är låg. Jag
tror att vi på sikt behöver en juniorseriestruktur