Connect with us

Silly Season

Spookys Silly Season VII

Luleå HF – Skulle kunna bli av med Emma Nordin, i alla fall om Kunlun Red Star får sin vilja igenom då den kinesiska klubben vill återförena radarparet Nordin & Karvinen! Samtidigt har Luleå HF deklarerat att man kikar på ersättare om så blir fallet och där ska fjolårets succéspelare från Brynäs IF Josefine Bouveng och Katerina Mrazova vara heta kandidater som ersättare. Late update är att Anna Kjellbin har idag presenterats för Luleå HF.

Linköping HC – Har förlängt kontraktet med Emilie Kruse Johansen som därmed kommer göra sin sjunde säsong för cluben, föreningen har även valt att lyfta/ flytta upp målvakten Ebba Svensson träff till damtruppen från D20 som därmed kompletterar målvaktstrion efter att föreningen även kommit överens med Emma-Sofie Nordström som redan under fjolårssäsongen fick prova på SDHL spel. Solveig Gisler och cluben har kommit överens om en fortsättning för Solveig i cluben, vilket känns naturligt då hon till hösten påbörjar sitt sista år på föreningens NIU-ishockeygymnasium.

Leksands IF – Har numera fördjupad kontakt med Kanadensiska Jennifer Wakefield i förhoppning om att kunna komma överens om ett kontrakt utöver detta figurerar även rykten gällande en poängstark forward från EWHL vilken vi ännu inte fått något namn på.

Modo Hockey – Har inte presenterat något sedan förlängningen med Mariam El-mahmadi, men ska enligt rykte ha fördjupad kontakt med såväl Ronja Mogren som Sidney Morin.

Göteborgs HC – Har kontrakterat den före detta norska landslagsspelaren Andrine Furulund som därmed återvänder till föreningen som hon representerade senast säsongen 2017/2018 efter en utflykt för spel i Brynäs IF för en säsong och Leksands IF för två säsonger. GHC har även gjort klart med kontraktsförlängning för Esther De Jong som därmed fortsätter representera klubben ännu en säsong

Brynäs IF – Föreningen har gjort klart med tvåvägscentern Jenny Antonsson som de senaste fyra säsongerna representerat HV71 och där varit en viktig grundpelare med sitt hårda arbete. Föreningen har även valt att förlänga kontraktet med kanadensiska toppforwarden Jaycee Gebhard som kom till klubben inför fjolårssäsongen och levererade hela 34 poäng sin premiärsäsong i SDHL.

Djurgårdens IF – Har inte presenterat något nytt sedan senast och ryktet om Wakefield har svalnat då det återigen ryktas om fördjupade diskussioner med Leksand

AIK – Har gjort klart med kanadensiska backen Lindsey Donovan som sedan säsongen 2016/2017 varit en notorisk assist och poängmakerska för sitt St.Francis Xavier university i den kanadensiska universitetsligan USports

SDE – Har inte inkommit med några rapporter gällande varken kontraktsförlängningar eller något nysignat sedan Estelle Forsberg presenterades.

HV71 – Har valt att gå skilda vägar med Jenny Antonsson som till kommande säsong kommer representera Brynäs IF istället.

Damettan Silly

Sandviken IK – Emma Högström och Saga Thynell-Nissas vänder hem och förgyller årets redan intressanta lagupplaga! Utöver detta skall klubben ha gjort klart med unga och lovande Molly Eljas som föregående säsong spelade för Leksand 2 som inför kommande säsong avvecklats.

Malmö Redhawks – Visar tydligt att man har avancemang till SDHL i kikarsiktet då man har gjort klart med såväl norska Karolin Pedersen som de senaste säsongerna spelat SDHL hockey med Djurgårdens if som danska Michelle Weis som de senaste tre åren representerat University of Maine och dessförinnan var med och vann SM-Guld med Luleå HF/MSSK.

Färjestads BK – Har inte presenterat något nytt sedan senast men enligt uppgift ska tränare Holös har flera krokar ute där det inväntas svar inom kort.

IF Troja/Ljungby – Verkar ha flertalet spelare klara men inget tydligt bekräftat mer än målvakten Angelica Andersson, vi inväntar vidare information för att bekräfta mer om lagbygget. Det vi vet är dock att försäsongsträningen dragit igång och att man har hög närvaro på träningarna.

Trollhättefallens HC – Har gjort klart med kanadensiska målvakten Jane Kish som därmed blir historisk som den första kanadensiska spelaren i klubbens historia. Föreningen har även valt att förlänga samarbetet och kontraktet med forwarden Stella Lachonius.