Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

LINKÖPING SDHL

Line-up i Linköping

Damhockey.se tog tåget till Linköping för att få insyn i Linköping HC:s damhockeyverksamhet och lyckades få tag på tränare Thomas Petersson som gladeligen presenterade föreningens framtidsplaner samt lite grann om hur det ser ut inför kommande säsong.

Har ni kommit igång med lagbygget för säsongen 2021/2022? Om JA hur ser laget ut i dagsläget?


Vi är i full gång med lagbygget och har redan släppt flera förlängningar samt nyförvärv. Men mer kommer här framöver.

Vad är ambitionerna för er förening säsongen 2021/2022?


Som förening att bli än bättre och ta nästa steg både sportsligt men även organisatoriskt. Det har varit ett tufft år för alla hockeyälskare samt föreningar så vi hoppas att vi snart är tillbaka till en ”normal” säsong med allt vad det innebär.
Rent sportligt på damsidan så strävar vi efter att ta oss tillbaka till toppen i SDHL och fortsätta utbilda alla spelare vi har i våra lag så de tar kliv hela tiden.

Foto Mats bekkevold

Hur tänker ni när ni värvar spelare letar ni främst inhemskt eller blickar ni även internationellt när ni rekryterar?
vad är mest intressant unga talanger eller äldre mer rutinerade spelare samt från vilken nivå/ vilka ligor rekryterar ni ( SDHL, damettan, damtvåan eller internationellt)


Truppen byggs inte enbart utifrån hockeykunnande, utan även utifrån hjärta och karaktär. Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt spelare för vår förening. Spelare som vill ta nästa steg, har ett individuellt driv, vill göra skillnad och är ett bra föredöme för våra yngre spelare.
Vi tror på en blandning i ett lagbygge, yngre/äldre, nationellt/internationellt.

Vem/vilka spelare i er förening bör fansen hålla ett extra öga på under säsongen 2021/2022?


Alla våra spelare är intressanta så missa inte någon!

På vilka sociala medier kan fans följa er under säsongen 2021/2022 (bifoga länkar/adresser)?


Sök på Linköping HC när du använder Facebook, instagram, twitter så hittar ni oss.

Foto Mats bekkevold

Hur ser damorganisationen i föreningen ut idag?


Den blir större och större. Vi har en damansvarig som ansvarar för lagen på damsidan, likaså har vi en flickansvarig som gör detsamma på flicksidan. De ser till att allt fungerar och att vi tar steg framåt hela tiden.
Vi har minst 2 coacher på varje lag + materialare. Många eldsjälar som ser till att tjejerna får bra förutsättningar för att kunna prestera och utvecklas.  

Hur många Dam/flicklag finns i föreningen?


-Vi har 5 rena dam- eller flicklag + Trekronors Hockeyskola. (SDHL-D20-D18-DamBredd-F10)

Hur ser framtidsvisionen ut med dam/flickverksamheten?


-Vi har en 10-årsplan som vi arbetar enligt. Där fokuserar vi bland annat på att rekrytera fler tjejer till idrotten för att på sikt öka konkurrensen uppåt i åldrarna. Sedan jobbar vi hela tiden på att som organisation bli bättre och vill erbjuda de bästa förutsättningarna gällande träning och utbildning, både inom ishockey men också civilt, inom 4 år.
Ett annat fokusområde är att svenska spelare. Utbilda svenska spelare som spelar i SDHL när vi tar nästa SM-guld.

Hur arbetar föreningen aktivt för att öka intresset för damishockeyn i
distriktet?


Nu har det varit ett tufft år i och med pandemin givetvis trots det så har vi tagit stora kliv under fjolårets säsong. Vi hade runt 25 tjejer som gick Trekronors hockeyskola vilket är fantastiskt roligt.
Vi har en blockansvarig på flicksidan som samverkar med andra föreningar i närområdet för att få till roliga pol-spel etc.
På damsidan samverkar vi med herrlaget, är ute på olika event och försöker på så sätt inspirera andra till att komma till hallen och kolla på världens roligaste sport. Vi har också varit ute i skolor och träffat framtidens hockeyspelare.

Foto Mats bekkevold

Finns det idag något samarbete med närliggande/ inom distriktet Damettan
eller damtvåaan lag?


Vårt D20 lag spelar i Damettan och vårt D18 i Damtvåan så vi har en väldigt bra nivåstege mellan lagen på damsidan. Annars har vi bra dialog med Finspång då några av våra D18 spelare även spelar med Finspång.

Hur ser ni som förening på det arbete som just nu görs för att utveckla
Damettan?

Vi har förstått att det sker någonting, däremot har vi tyvärr inte varit så involverade i det så det är svårt att uttala sig om det. Men att få fler matcher och möta fler lag är positivt, och vad jag förstår så är det dit man vill komma med det arbetet.

Om ni som förening skulle få förändra något gällande Damettan – vilken
förändring skulle ni i så fall vilja göra?


Att det blir en rikstäckande serie av något slag, fler matcher och mot andra lag. Det finns givetvis en ekonomisk aspekt på det hela också. Men man kanske kunde spela syd/öst och väst/nord