Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

MALMÖ DAMETTAN

Målchans med Malmö

Damhockey.se fick igenom ett djupledspass till bortre blå och skapade på så vis en rejäl målchans tillsammans med Calle Wendt som är sportchef och tränare för Malmö Redhawks… samtidigt passade vi på att intervjua honom för att få förbättrad insikt i föreningen och hur det ser ut inför kommande säsong

Har ni kommit igång med lagbygget för säsongen 2021/2022? Om JA hur ser laget ut i dagsläget? 

Ja, det har vi gjort. Vi är i dagsläget nästan full trupp, för exakta spelare som är klara och presenterade se: https://www.malmoredhawks.com/ovriga-lag/dam/lagbygget-dam

Vad är ambitionerna för er förening säsongen 2021/2022? 

Att gå upp i SDHL. 

Hur tänker ni när ni värvar spelare letar ni främst inhemskt eller blickar ni även internationellt när ni rekryterar? vad är mest intressant unga talanger eller äldre mer rutinerade spelare samt från vilken nivå/ vilka ligor rekryterar ni ( SDHL, damettan, damtvåaan eller internationellt)

Vi vill ha en trupp med både unga och mer rutinerade spelare. Vi kollar inte så mycket på vilken liga de har varit i tidigare utan snarare vilken nivå individen besitter och hur både människan och hockeyspelaren passar in i vårt sätt att spela och hur människan passar in i gruppen. 


Vem/vilka spelare i er förening bör fansen hålla ett extra öga på under säsongen 2021/2022? 

Hela laget besitter stor kunskap så lagets framfart är det viktigaste att kolla på. 

På vilka sociala medier kan fans följa er under säsongen 2021/2022 (bifoga länkar/adresser)?


Allt kommer via våra socialamedier som är samma som för herrarna, men lite mer inside bilder kommer via de specifika dam-kontona. 

Facebook: https://www.facebook.com/redhawks247/ och https://www.facebook.com/redhawksdam/

Instagram: @redhawksdam och @malmoredhawks

Twitter: @Malmo_Redhawks

TikTok: malmoredhawks

Youtube: Malmö Redhawks

Hur ser damorganisationen i föreningen ut idag?

På damlaget har vi: Huvudtränare/Sportchef, Ass Tränare, 2st Materialare, Fystränare, Fysio, Målvaktstränare, Lagledare. Flicklag och tjejhockeyskola: Sofia Andersson som är ansvarig för allt samt två stycken till tränare som hjälper till. Utöver det många engagerade föräldrar. Utöver den sportsliga organisationen har vi självklart en styrelse, en sportkordinator, mediapersonal, ekonomi osv som sköter det övergripande arbetet. 

Hur många Dam/flicklag finns i föreningen?


Vi har ett damlag i Damettan, sen har vi ett flicklag med 32 stycken spelare och en tjejhockeyskolan med ytterligare 25st tjejer i. Utöver det har vi 15st tjejer med i hockeyskolan för både tjejer och killar. Flicklaget är uppdelat i två stycken lag, ”Bighawks” som är i åldrarna 2006-2010 samt ”Babyhawks” som är i åldrarna 2011-2014. Vi ökar i antal hela tiden och jobbar hårt för att fortsätta bli fler och fler. Både Tjejhockeyskolan och Flicklagen drivs av Sofia Andersson, om man vill testa på eller komma i kontakt med henne finns kontaktuppgifterna här: http://ungdom.malmoredhawks.com/sida/?ID=157248

Hur ser framtidsvisionen ut med dam/flickverksamheten?


Vi ser framför oss att antalet tjejer ökar och att vi inom ett par års tid kan sätta ett par lag i spel och förhoppningsvis i en serie med andra tjejlag i regionen. På längre sikt hoppas vi kunna bygga upp en verksamhet likt nuvarande men där vi har parallella lag för både tjejer och killar i alla åldersklasser.

 

Hur arbetar föreningen aktivt för att öka intresset för damishockeyn i distriktet
? Finns det idag något samarbete med närliggande/ inom distriktet SDHL eller damtvåaan lag? 

Nej, i dagsläget har vi inget uttalat samarbete med något lag utöver det vanliga samarbetet vi har med alla närliggande föreningar i damettan och SDHL. Däremot samarbetar vi med ett gäng föreningar i Skåne med dubbelspel för yngre tjejer för att på så bra sätt som möjligt ge dom möjlighet till utveckling genom mycket matchspel och mycket träning. 


Hur ser ni som förening på det arbete som just nu görs för att utveckla Damettan?


Ligaorganisationen gör ett bra arbete. Dock är nuvarande ändring av antal hemmafostrade spelare i regelverket något som ställer till det då det skall ske förändringar i en tid då vi dels har en pandemi och dels har stora delar av truppen fastslagen och det är inte så enkelt att ändra på. Vi står och balanserar med truppen om den klarar av det nya regelverket och det känns inte rättvist. 

Om ni som förening skulle få förändra något gällande Damettan – vilken förändring skulle ni i så fall vilja göra?

Ändra så att det nya regelverket tas i bruk med ett eller två års framförhållning. Skulle gärna se ett lite större utbyte med en annan serie, förslagsvis den västra med tanke på geografin. Kanske att man möter lagen i sin egen serie 4-6 gånger per säsong och de andra lagen 1-2 gånger per säsong. Matcherna kan spelas under helgerna då man förhoppningsvis kan ha rimliga resor till två olika motståndare samma helg.  

Om ni som förening skulle få förändra något gällande SDHL – vilken förändring skulle ni i så fall vilja göra?


Skulle gärna se att damlagen spelar samtidigt som herrarna när det gäller resor där det krävs flyg. På så sätt kan man samordna resorna betydligt smidigare och billigare.