Connect with us

Silly Season

Spookys Silly Season VI

Återigen är det dags att deklarera vad som hänt silly seasonmässigt under senaste veckan….denna vecka bjuder på följande!

AIK – Anna Borgqvist har sedan tidigare deklarerat att hon lämnar HV71 och lägger skridskorna på hyllan. I dagarna nåddes vi dock av den glädjande nyheten att hon fortsätter sin karriär, men numera som assisterande tränare till Jared Cipparone i AIK. Klubben har även gjort klart med framtidslöftet Isabell Leijonhielm som därmed tar steget upp till SDHL truppen från föreningens division 1 lag.

Göteborg HC – Länge har det varit tyst om lägret i Göteborgs HC men äntligen har vi lite att rapportera då rutinerade Emelie Cordoba valt att skriva på för klubben. Föreningen skall även ha gjort klart med Annelie Zander som närmast kommer från avslutade studier i örnsköldsvik och spel med Modo. Från just Modo kommer även Majken Gunnarsson som också hon valt att skriva kontrakt med Göteborgs HC. Utöver detta skall föreningen även enligt rykten vara på målvaktsjakt och namnet som är mest aktuellt just nu är svensk italienska Martina Fedel som har ett förflutet med SDHL rivalen SDE.

Brynäs IF – Har värvat Tjeckiska landslagsspelaren Sammy Kolowratova som under fjolåret provade på spel i MWHL med Metropolitan Riveters efter att ha haft ett uppehåll från hockeyn säsongen 2019/2020. Emelie Cordoba välje att lämna föreningen för att till kommande säsong representera Göteborgs HC.

Linköping HC – Har gjort sin första kontraktsförlängning med en svensk spelare i form av redan rutinerade framtidslöftet Linnea Johansson som skrivit på för ytterligare tre säsonger i Linköpings HC.

Luleå HF – har ordnat med kontraktsförlängningar åt trotjänarna Johanna Fällman och Pernilla Forsgren samt förlängt kontraktet med Wilma Hjelm som kommer från egna led och numera tar plats i SDHL truppen.

Leksands IF – Har fortsatt kontakt med några internationella spelare där Sidney Morin ska vara en av dem, utöver detta ryktas det om Ronja Mogren för att stärka upp offensiven samt Anna Kjellbin och Ebba Strandberg för att få mer rutin till defensiven. Det står även klart att Linnea Hurtig lämnar klubben och återvänder till Trollhättefallens HC.

HV71 – verkar ligga lågt med rekryterandet för tillfället men vi väntar med spänning på vilka som ska bli lagkamrater med Kajsa Armborg, Sarah Bujold och Ebba Berglund.

SDE – Gjorde i dagarna klart med en intressant värvning i form av Estelle Forsberg som länge varit en del av AIK:s spelarstomme. Trots sin ringa ålder har hon 5 säsonger med sig i bagaget från spel i SDHL så det är såväl en ung talangfull spelare som en rutinerad sådan som SDE nu förstärker truppen med.

Djurgårdens IF – Har inte presenterat något sen senast men skall fortsatt ha intresse för Jennifer Wakefield och ytterligare internationell spetskompetens.

Modo Hockey – Har inte heller presenterat något nytt sedan senast men skall ha stort intresse av Sidney Morin och och Ronja Mogren, utöver detta står det nu klart att Annelie Zander lämnar klubben efter tre säsonger för att till kommande säsong spela för Göteborgs HC.

Silly Damettan

Örebro – Om vi har nåtts av rätt information så skall Örebro ha gjort klar med följande spelare inför kommande säsong Sandra Bååth, Ellen Rignert, Josefin Andersson, Linnéa Bäckström, Alice Hultman, Alexandra Lindahl, Alice Nilsson, Lovisa Samuelsson, Anna Brenkle, Julia Forsberg, Emelie Fridström, Frida Grandelius, Stina Sandberg, Rebecka Sturesson Lundvall, Alva Thomasén, Nora Thomasén och Linnea Åbyhammar

Färjestads BK – Skall ha gjort klart kontraktsförhandlingarna med Linda Glädt, Frida Larsson, Filippa Lindgren, Hilda Södergren sedan förra updaten om Färjestad för ca 3 veckor sedan.

Trollhättefallen HC – Linnea Hurtig återvänder till klubben efter en sejour i Leksand och Petra Eriksson har förlängt sitt kontrakt med klubben för ytterligare en säsong.

Sandvikens IK – Här verkar det som att man fortsätter att gå under radarn ”Stealth Mode” och fortsätter flyga lågt. Dock enligt uppgift ska deras försäsong vara i full gång sedan några veckor tillbaka.

Malmö Redhawks – Klubben har sedan senaste updaten hunnit med att förlänga kontrakten (utbildningskontrakten) med Jennipher Fissum och Isabella Johansson som i och med sina nyskrivna kontrakt kommer fortsätta tillhöra sina ordinarie föreningar (Lund respektive Glimma) men samtidigt vara en del av Malmös damtrupp.

Almtuna IS – Har gjort klart med Tjeckiska Karolina Erbanová som förmodligen är mest känd för att ha OS och VM medaljer i speedskating…men har numera siktet inställt på att försöka ta plats i tjeckiska landslagstruppen i ishockey och skall därmed enbart fokuserat på ishockeyn under de senaste åren. Utöver detta har man också förlängt kontraktet med Ida Wickström samt värvat och kontrakterat kanadensiska Misty Seastrom som föregående säsong representerade Skövde IK.

Skellefteå AIK – Har nu skrivit kontrakt med rutinerade Moa Viklund som därmed funnit tillbaka till breddgraderna där hockeyresan en gång startade.

Skövde IK – Har enligt Almtunas hemsida valt att gå skilda vägar med Misty Seastrom som skall ha skrivit på för just Almtuna för kommande säsong

Hammarby IF – Ska enligt ryktesuppgift vara i fördjupad kontakt med Karlskronas före detta ”starke man” Conny Olausson för uppdrag åt föreningen, detta ska även kunna generera i att flertalet av karlskronas importspelare med största sannolikhet även de landar i Hammarby IF till kommande säsong.