Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

ALMTUNA DAMETTAN

Anfallszon med Almtuna

Vi har fått oss en liten pratstund med damettanlaget Almtuna IS för att kolla läget inför kommande säsong samt lite organisatoriskt för att ge er läsare en mer fördjupad inblick i Almtuna IS som förening och deras arbete med damishockeyn.

Har ni kommit igång med lagbygget för säsongen 2021/2022?

Ja det har vi, laget ser ut som följande just nu

Målvakter
Jillian Moffatt 21/22

Backar
Rebecka Pihl 21/22
Rebecca Bellqvist 21/22
Ella Bergström Ågren 21/22

Forwards
Julia Weckström 21/22
Greta Melander 21/22
Tilda Pettersson 21/22
Elina Ingemarsson 21/22

Ledare
Aleksandrs Semjonovs Tränare 21/22

Vad är ambitionerna för er förening säsongen 2021/2022?

Att maximera placering för DAM Div.1 laget med det material vi har och samtidigt utveckla DAMjunior med både bredd och spets i Region-öst DJ serien.

Hur tänker ni när ni värvar spelare letar ni främst inhemskt eller
blickar ni även internationellt när ni rekryterar? vad är mest
intressant unga talanger eller äldre mer rutinerade spelare samt från
vilken nivå/ vilka ligor rekryterar ni ( SDHL, damettan, damtvåaan eller
internationellt)

Vi är öppna för alla alternativ. Vi har för nuvarande 3st Utländska spelare under kontrakt för nästa säsong varav en är pressreleasad. Underlaget i Uppland idag är inte tillräckligt varför vi kommer att ta in spelare utifrån. Vår förhoppning är att det arbete vi precis påbörjat skall medföra att vi har en större mängd egna produkter i framtiden. Vi för dialog med både SDHL Spelare, utländska samt spelare som idag spelar med andra Div.1 föreningar. Vi har som ambition att varva in Damjuniorer framför att ta in 3-4de line spelare från Div.2 ( om de är yngre så erbjuder vi dem spel i vårat Damjunior ).

Vem/vilka spelare i er förening bör fansen hålla ett extra öga på under
säsongen 2021/2022?

Vi har flera unga duktiga spelare. Men låt mig återkomma till detta när truppen är satt.

På vilka sociala medier kan fans följa er under säsongen 2021/2022

Den mesta informationen finns på hemsidan http://www.almtuna.com/dam och utöver det finns vi på Instagram under almtuna_dam_official alternativt almtuna_official

Hur ser damorganisationen i föreningen ut idag?

Nytt för i år: Det har tillsatts en sportchef för Dam och Flickverksamheten samt skapats ett sportråd Flick/Dam där gemensamma frågor diskuteras varje månad. Det finns numera en Teammanager för varje Flick och Damlag samt en egen tre kronors hockeyskola för flickor på egen tid och med egen organisation.

Hur många Dam/flicklag finns i föreningen?
Dam div.1 (Representationslag)

Damjunior (DJ Regionöstra)

Flickor A (Kommer spela stockholmsserien samt Upplandsserien)

Flickor B

Flickor C

TrekronorsHockeySkola för Tjejer på egen tid.


Hur ser framtidsvisionen ut med dam/flickverksamheten?

Styrelsen tog ett aktivt beslut för 1 år sedan att satsa på Dam/Flickverksamheten både finansiellt och marknadsmässigt. Visionen är att ha full numerär i samtliga flicklag och ett lag i SDHL.


Hur arbetar föreningen aktivt för att öka intresset för damishockeyn i
distriktet?

Här har vi mängder av aktiviteter på G som vi inte kunde sjösätta ifjol pga Covid. Men detta kommer att rullas ut under året.

Vi har startat Hockeygym för tjejer som pga. Covid-19 relaterade förseningar inte har något intag iår utan kommer igång med årskull -06 istället för -05 som var tanken (då vi inte kunde hålla tryouts eller liknande).

Damerna har tillgång till samma förmåner som herrarna gällande tex. Leasingbilar, Lägenheter och Gymkort. Damerna i Almtuna betalar inte heller något för att spela utan får, Bussresor till samtliga matcher, Mat vid samtliga matcher, Gymkort på externt gym och Hjälmar, byxor, Handskar och damasker att låna utan kostnad vilket är förmåner de flesta Div.1 lag i östra inte har.

Föreningen jobbar aktivt med marknadsföring av DAMlaget med en ambition att i år mångdubbla informationsflödet på Almtunas officiella kanaler avseende damlagets verksamhet..

Finns det idag något samarbete med närliggande/ inom distriktet SDHL
eller damtvåan lag?

Inget aktivt samarbete i dagsläget för våran Div.1 verksamhet, finns ingen SDHL klubb i distriktet inte heller i Div.2 . Efter som vi har Damjunior som ligger steget över Div.2 så ser vi bättre synergier att lyfta dessa spelare vi behov.

Hur ser ni som förening på det arbete som just nu görs för att utveckla
Damettan?

Bara positivt.


Om ni som förening skulle få förändra något gällande Damettan – vilken
förändring skulle ni i så fall vilja göra?

Krav på att samtliga matcher skall vara ”tv sända” eller ”streamade” . Hårdare krav på prioriteringar av domare till matcher vid domarbrist. Dvs en prioritering där de bör vara för näst högsta serien.

Om ni som förening skulle få förändra något gällande SDHL – vilken
förändring skulle ni i så fall vilja göra?

Flera lag för att öka antalet platser för att kunna fostra flera svenska spelare, begränsa utländska spelare skull dock vara kontraproduktivt. Med Flera lag skulle en del lag som ev. inte kan köpa sig ett ”utländskt lag” ge svenska spelare möjlighet att utvecklas på den nivån vilket även skulle gynna div.1 då rörligheten skulle öka mellan Div.1 och SDHL.