Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

Silly Season

Spookys silly season V

Göteborgs HC – har förlängt kontraktet med Tjeckiskan Klara Seroiszkova, i övrigt inget nytt sedan senaste updaten

Modo Hockey – Har gjort klart med tränaren Björn Edlund som därmed gör sin femte säsong som huvudtränare för klubben. Klubben har även valt att förlänga kontraktet med Mariam El-Mahmadi som därmed kommer spela för klubben två säsonger till om kontraktet fullföljs samt är kontraktsförlängning med Mina Waxin klar och påskriven.

Leksands IF – Skall enligt rykte ha dialog med flertalet rutinerade spelare däribland Ronja Mogren, Anna Kjellbin och Ebba Strandberg. De skall även ha gjort klart med två importspelare samt letar efter ytterligare internationell spets.

HV71 – Har sedan tidigare deklarerat att man valt att inte förlänga med Anna Borgqvist som nu verkar lägga skridskorna på hylla, men vem vet kanske dyker hon i slutändan upp i något av stockholmslagen under säsongen. Anna Kjellbin ryktas fortsatt till såväl mästarinnorna Luleå HF som till Leksands IF.

Linköpings HC – Inget nytt på avbytarbänken denna gång men skall enligt rykte har fördjupad kontakt med ytterligare en norska

Luleå HF – Skall ha fortsatt fördjupad kontakt med Anna Kjellbin utöver detta är det relativt lugnt i lägret hos de svenska mästarinnorna.

Brynäs IF – Har inte kommit med några updates sedan senaste artikeln men skall enligt uppgift va i full gång med arbetet kring kontraktsförlängningar!

AIK – har inte landat några nya spelare sedan senaste updaten men sägs ha fördjupad kontakt med två importspelare som skall förgylla truppen till kommande säsong.

SDE – Tar upp Ella Planting-Bergloo från de egna leden och det ryktas om att man är på jakt efter Elisa Holopainen som nyligen avslutat sitt kontrakt med Kalpa.

Djurgården – Det står nu klart att klubben tappar Sofie Lundin till college, där hon kommer att representera Ohio state university. Däremot har man förlängt kontraktet med Josefin Jakobsen som dessutom kommer att ta på sig ansvaret som talangutvecklare i föreningens ishockeygymnasium samt har man gjort en kontraktsförlängning med Felicia Linder.

Damettan sillyupdate

Almtuna – Enligt uppgifter till damhockey.SE storsatsar Almtuna på damhockeyn och nu väntas man plocka in några importspelare samt att man har förlängt kontrakten med, Greta Melander, Tilda Pettersson, Ella Bergström Ågren samt den skickliga backen Elina Ingmarsson. Sedan tidigare har man även klart med Rebecca Bellqvist, Rebecka Pihl samt Julia Weckström. Man väntas även inom kort presentera Olivia Klaar.

Karlskrona – Efter att ha tappat ”starke man” Conny Olausson har man nu hittat en ny huvudtränare i Linnea Engstrand som närmast kommer ifrån Kalmar HC. I övrigt har man skrivit kontrakt med målvakterna Ida Henriksson och Marte Johansen, backen Amanda Svensson samt forwardsen Madeleine Sabogal Turesson, Caitlin Conrad och Elsa Pallin

Skellefteå – Enligt uppgifter är Skellefteå AIK villiga att hosta upp pengar för att värva 4 utlänska spelare som ska ge dem en boost i jakten på SDHL. Vi nämnde även tidigare att man förde en dialog med Moa Viklund och nu ska man vara mycket nära med att slutföra denna dialog med en signatur på pappret. Utöver detta ska man ha gjort klart med Tjeckiska Laura Lerchova för ytterligare en säsong samt att man under söndagen meddelade att Liv Jonsson som är en Skellefteåfostrad spelare fått sitt första seniorkontrakt. I skrivande stund har klubben även gjort klart kontraktsförlängningen med Kharma Pavval som därmed kommer göra sin andra säsong för föreningen.

Hammarby IF – Har värvat Slovakiskan Rebeka Sadecka från Karlskrona samt förlängt kontraktet med Linn Teichert Asplund.

Trollhättefallen – Har änsålänge förlängt kontrakt med Maja Svensson, Nora Oskarsson och Stina Röhricht

Malmö Redhawks – Har förlängt kontraktet med målvakten Hanna Svehög

Björklöven – Joel Söderholm har förlängt kontraktet som sportchef för ytterligare 2 säsonger och han har lyckats kontraktera målvakten Gisela Westman, backarna Ronja Eriksson, Maren Knudsen, Alma Vinnervik samt forwardsen Leontine Almén, Lina Hedlund, Megan Holzhuter, Ida Isaksson, och Elin Öhrner.

Sandviken – Här väntar damhockey.SE fortfarande på att man ska presentera något då det florerar en hel del rykten angående spelare som ska återvända till klubben.

Södertälje SK – Har gjort klar med Robert Johansson som ny assisterande tränare samt skrivit kontraktsförlängningar med Klara Larsson, Mirey Saado, Kira Kulakova, Daria Tsymyrenko, Mindy Lindholm, Bim Schalen samt rutinerade Isabella Horvath.