Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

BJÖRKLÖVEN DAMETTAN

Blixtnedslag i Björklöven

Vi har varit i kontakt med Björklövens sportchef Joel Söderholm i syfte att få en mer fördjupad inblick i föreningens verksamhet gällande arbetet kring damishockeyn samt hört oss för hur det ser ut inför kommande säsong.

Har ni kommit igång med lagbygget för säsongen 2021/2022?

Vårat lagbygge är i rullning och vi är i skrivande stund 14 st spelare på kontrakt för kommande säsong. Därav 1 målvakt, 5 backar och 8 forwards.

Vad är ambitionerna för er förening säsongen 2021/2022?

Våra ambitioner är att vinna så många hockeymatcher som möjligt och att vara med i fajten om ett positivt kval. Finns mycket bra att bygga på här och tror hårt på detta.

Hur tänker ni när ni värvar spelare letar ni främst inhemskt eller
blickar ni även internationellt när ni rekryterar? vad är mest
intressant unga talanger eller äldre mer rutinerade spelare samt från
vilken nivå/ vilka ligor rekryterar ni ( SDHL, damettan, damtvåaan eller
internationellt)

När vi kollar spelare så måste de finnas en bra blandning tycker jag. Vi vill ha egna produkter som kommer från Umeå med omnejd, men sedan måste de finnas tjejer med erfarenhet av en högre nivå som hjälper de unga. Så vi kollar på allt från talanger till rutinerade spelare med SDHL erfarenhet. Sedan ser jag inget hinder med internationella spelare med erfarenheter från landslagsspel och andra ligor. Viktigt är att de passar bra in i laget och är en bra människa.
Sedan när vi rekryterar så finns de ingen ”lista” på vilken liga eller nivå som vi vill/inte värva ifrån.
Utan vi kollar på prestation och erfarenheter. Sedan som jag sa är de viktigt att de är en bra person som kommer in i laget.

Vem/vilka spelare i er förening bör fansen hålla ett extra öga på under
säsongen 2021/2022?

Ja, Lina Hedlund är ju alltid ett offensivt hot så hon kommer bli farlig. Men vill även lyfta fram Maren Knudsen som tagit för sig ordentligt sedan hon kom till oss.
Sedan är vi ett lag där alla bidrar med sitt och jag hoppas vi ska kunna få många spelare med bra utveckling att hålla koll på i vinter.

På vilka sociala medier kan fans följa er under säsongen 2021/2022

Oss följer ni på www.bjorkloven.com men även på Facebook och Instagram där vi delar på samma sida som övriga lag i föreningen.

Hur ser damorganisationen i föreningen ut idag och Hur många Dam/flicklag finns i föreningen?

Damorganisationen idag ser ut som så att vi har A-Laget i Damettan Norra samt ett lag i Damtvåan Norra. Där hade vi (förra säsongen) 21 st spelare i A-laget samt 16st i vårat lag i Damtvåan.

Hur ser framtidsvisionen ut med dam/flickverksamheten?

Våran vision med damhockeyn i Umeå är såklart att vi vill ha ett representationslag i SDHL. Men sedan vill vi ha en bättre verksamhet underifrån och kunna ta vara på fler unga spelare från Umeå med omnejd, samt få fler unga tjejer att börja spela hockey samt att de inte ska lägga av för tidigt. Vi vill kunna ge dom bättre förutsättningar på sikt, vilket på så sätt gör att nivån mellan lagen blir mindre.

Hur arbetar föreningen aktivt för att öka intresset för damishockeyn i
distriktet?

Föreningen har tagit kliv i media där vi bland annat använder oss av samma sociala medier som för herrarna och på så sätt syns tjejerna inför fler personer. Sedan vill vi som sagt få fler unga tjejer att börja spela hockey och det är ett arbete vi håller på med utan att kunna presentera något konkret nu. Målet ska vara för varje ung tjej som spelar i Björklöven att ta sig till A-Laget och de är en viktig del i de arbetet vi vill göra.
Sedan har vi ett nystartat samarbete med Vännäs Hockey som startat ett hockeygymnasie för flickor och då tränar man dagtid på skolan där och sedan träning/spel med någon av våra lag i Björklöven på kvällarna.

Finns det idag något samarbete med närliggande/ inom distriktet SDHL
eller damtvåaan lag?

Jag skulle säga att vi samarbetar med alla klubbar i Sverige för att få en bra utveckling på damhockeyn över hela landet. Utan att jag haft kontakt med alla klubbar i landet så måste vi dra åt samma håll för att få en positiv utveckling på damhockeyn.

Men sedan finns de vissa klubbar man har bättre kontakt med utan att kalla det ett uttalat samarbete.
Men vi har som nämnt tidigare ett bra samarbete med Vännäs angående hockeygymnasiet.

Om ni som förening skulle få förändra något gällande Damettan – vilken
förändring skulle ni i så fall vilja göra? och om ni som förening skulle få förändra något gällande SDHL – vilken
förändring skulle ni i så fall vilja göra?

Jag skulle vilja förändra Damettan samt SDHL i samma utformning som de är för herrarna. Att det alltid är ett lag som åker ut/upp. Tror vi skulle må bra av att de blir rullning på lagen i högsta serien. Och jag är övertygad om att de skulle höja status och intresse för Damettan då också.

Sedan är jag väldigt för den ändring som ligger som förslag för damettan serien med en ”Allsvenska” efter årsskiftet där man möter andra lag runt om i landet. Är övertygad om att en sådan ändring också ger positiv effekt på Damettan.