Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

Silly Season

Spookys Silly Season IV

AIK – Jule Flötgen har deklarerat att hon beger sig vidare i karriären eller rättare sagt har bestämt sig för en återkomst till Leksands IF samtidigt väljer AIK att plocka upp tjejer ifrån det egna leden i form av Felicia Levin och Aoife Leacy.

Brynäs IF – Har valt att förnya kontraktet med Anna Meixner som varit en betydelsefull spelare för klubbens framgångar den senaste säsongen. Som tidigare deklarerat så kommer Hanna Rylander att lägga skridskorna på hyllan. Något som förbryllar och skapar funderingar är att varken Erika Grahm, Lara Stalder eller Katerina Mrazova har förnyat kontrakt med föreningen likväl som fjolårets succéspelare Josefin Bouveng, detta borde intressera föreningen då de tillsammans med ytterligare någon/några spelare var grunden till fjolårets framgångar.

Djurgårdens IF – Har valt att inte förlänga kontrakten med kanadensiskorna Abby Cook, Sarah Bujold samt norskan Mathea Fischer efter att kontraktstiden löpt ut och spelarna är därmed åter på spelarmarknaden inför kommande säsong. Ryktet om en eventuell comeback till föreningen för Jennifer Wakefield stärks därmed något då hon skulle vara en fullgod ersättare. Inga klubbar är klara för Trion som nu lämnar Djurgårdens IF, men det råder inget tvivel om att alla tre är av kvalité och borde vara av intresse för flertalet andra SDHL-klubbar.

Göteborgs HC – Har förlängt med målvakten Nicole Jackson annars har man inte presenterat något sedan senaste update. Men vi förväntar oss att kunna presentera något inom kort, då de nu fått än fler namn/spelare att kunna rekrytera sedan flertalet föreningar valt att bryta/ej förlänga med några av sina tidigare rekryter.

HV71 – Har gjort klart med Ebba Berglund som de senaste åren huserat i Luleå HF där hon varit en stabil back och kommer förmodligen få en än större roll och ansvar till kommande säsong då hon för första gången kommer representera HV71. En sen till update till damhockey.se har HV71 signat Sarah Bujold tidigare i Djurgårdens IF.

Leksands IF – Dalaklubben har gjort klart med och kontrakterat Jule Flötgen som därmedåtervänder till Leksands if efter en sejour i AIK. Det ryktas om att även Leksand ska vara på jakt efter Wakefield som tidigare ryktats till Djurgården, så i slutändan är det förmodligen bara att invänta den eventuella dragkampen om världsartisten, I övrigt inget nytt på dalkullornas roster.

Linköpings HC – Har presenterat Justine Reyes som senast kommer från Tyska ligans ESC Planegg, där hon de senaste två säsongerna haft ett snitt på 2 poäng per match. Cluben har även gjort klart med Amerikansk/Tjeckiskan Lenka Serdar som under sin collegetid med Cornell hade ett snitt på 0,5poäng per match, vilken är mest nämnvärt utifrån hennes hockey CV.

Luleå HF – Johanna Olofsson har valt att lägga skridskorna på hyllan och blir istället fysio inom föreningen, Anna Kjellbin ryktas som en värdig ersättare och skall enligt uppgift ha blivit kontaktad av föreningen. Luleå HF tappar även Ebba Berglund till kommande säsong som efter utgånget kontrakt bestämt sig för en flytt och för att representera HV71 kommande säsong.

Modo Hockey – Har varit i kontakt med Sidney Morin och Ronja Mogren för återkomst till klubben, samtidigt lever ryktet vidare om att de har fortsatt kommunikation med såväl en som två tjeckiskor. Följande spelare har man även kontrakterade för kommande säsong: Mina Waxin, Ebba Tärnfjord, Amanda Ahlm, Maja Grundström, Julia Perjus och Tea Lökke-Nyberg

SDE – Har sedan senaste updaten varit något mer ”laid back” och vi hoppas att det i slutändan genererar i att man har nåt stort på ingång, så det väntar vi med spänning på.

Damettan sillyupdate

Almtuna – Ska enlig uppgift gjort klar med återvändarna Rebecca Bellqvist samt Olivia Klaar som senast representerat Sandviken.

AIK – Har gjort klar med två tjejer ifrån Hässelby Kälvesta, Embla och Tilde Eriksson som kommer till AIK för att ta nästa steg i sin utveckling.

Skellefteå AIK – Har fördjupad kontakt med Moa Wiklund

IF Troja/ Ljungby – Har gjort klart med tidigare Leksandsmålvakten Angelica Andersson

Malmö – Emelie Cordoba och Hilda Törner ryktas till klubben samtidigt som man förlängt kontrakten med danskorna Emma Lund Jensen och Kristine Melberg samt amerikansk/danskan Natalie Perry och det går tydligt att konstatera att Malmö verkar ha som avsikt att utmana rejält om en SDHL plats till säsongen 2022/2023

Sandviken – Har inte presenterat något sedan senaste update men skall enligt uppgift ha dialog med en tidigare SM-guld medaljör som om det vill sig väl landar i föreningen tillsammans med ytterligare en SDHL bekanting.

Färjestad – Fortsätter att ligga lågt men enligt uppgift görs ett stort jobb i bakgrunden med att förstärka truppen.