Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

HANINGE DAMETTAN

Haninge Anchors

Damhockey.se har under de senaste veckorna börjat granska Damettanklubbarna, vårt första nedslag blev hos Haninge Anchors…

Haninge Anchors har sedan flera år tillbaka en uttalad satsning på damlaget och har under flera säsonger tillhört toppen i Damettan. Vi fick en pratstund med Haninges rutinerade coach Magnus Berg samt deras klubbchef Therése Nyman. De ger oss en bra bild av deras verksamhet samt satsning.

”känns inspirerande

Head coach & sportchef

Hur ser ni på den gångna säsongen trots att den blev ned stängd och kort?

– Vi hade en mycket bra start på säsongen med 6 raka vinster i serien där vi bland annat slog AIK2, Hammarby och SSK vilket såklart visade att vi var ett lag att räkna med, om serien hade fortsatt som vanligt utan Covid-19 pandemin, men det är inte mycket att göra åt eller blicka tillbaka på nu säger Magnus Berg.
Nu är det bara att ta nya tag inför nästa säsong och fortsätta mot våra högt uppsatta mål. Vi har ett mycket bra lag med en mix av bra äldre mer rutinerade spelare samt många unga och lovande spelare som har tagit stora kliv i sin utveckling under den gångna säsongen. Så det känns inspirerande att fortsätta vår resa mot en kommande Allsvenska förhoppningsvis och SDHL kval som vi alla har som målsättning inför kommande säsong.

Ni har förlängt med en hel del spelare, hur tänker ni kring förlängningarna?

Vi tycker att det är mycket viktigt att kunna förlänga kontrakten med våra tongivande spelare för att kunna behålla en kontinuitet och stommen i vårt lagbygge inför kommande säsong. Det är såklart en stor trygghet för oss att kunna behålla spelare som Alexandra Cipparone samt Hanna Hållander med sin viktiga rutin från SDHL.
Det är mycket värt för alla våra unga och talangfulla spelare som vill ta nästa steg i deras hockeykarriär att ha just den rutinen samt deras egen vilja att vara med på vår resa framåt och uppåt. Viktigt också att kunna förlänga kontrakten med Anna Löfstedt som var assisterande kapten den gångna säsongen samt Amanda Rosengren som är en mycket målfarlig spelare, Rebecka Hagblom med hennes fart och inställning samt den spelskicklige och stabila backen Saga Broman. Mycket kul att även Sam Larsson har förlängt sitt kontrakt med oss. Sam har spelat mycket stabilt i målet under de matcherna som spelades. Alla pusselbitarna är viktiga i lagbygget framåt och vi jobbar stenhårt på att fortsätta kontraktera våra befintliga spelare samt förstärka laget ännu mer på alla positioner så vi är redo till 100% när serien startar upp igen.

Haninge har under flera år visat att man vill vara med i toppen och slåss om en SDHL plats, hur ser klubben mål och vision ut kring flick och damhockeyn?

Ja, vi har som sagt högt uppsatta mål med vår verksamhet och vi vill alltid fortsätta att utveckla vårat spel och ge oss själva möjligheten att vara med och kriga om en plats till ett SDHL kval igen. Det går inte hamna i nöjda hörnan och slappna av, utan hela tiden jobba hårt för att vi ska kunna nå våra mål på sikt. Bara det är ju en spännande utmaning i sig.

”hålla hockeyn jämlik”

Klubbchef

Therése Nyman klubbchefen och utvecklingsansvarige i Haninge säger så här,

Vi jobbar hårt att hålla hockeyn jämlik i Haninge. Vi har ju fantastiska förutsättningar med tre ishallar, eget gym och egna omklädningsrum för både j-lagen och A-lagen i föreningen. Det vi vill är ju att hålla en hög nivå på utbildningen som vi håller på med från hockeyskolan upp till senior. Alla ska känna sig välkomna och lika mycket sedda vare sig man är tjej eller kille. Samtidigt är det viktigt att kunna ha förebilder. I hela kedjan från TKH till A-lag Dam samt även i samarbetet vi har med Djurgården i SDHL är det en fantastisk resa man kan göra hos oss i Haninge. Förhoppningsvis med de nya förslagen på Serieförändringar både på junior och i Div1 ser vi en stor potential att utveckla tjejerna och även bidra till att höja statusen på Division1 nationellt, inte bara regionalt.

Våra mål kommer alltid vara höga, vi vill vara ledande med utbildningen för tjejer i alla åldrar. Samt såklart i toppen att kriga mot SDHL.

Hur ser Haninge på det arbete som just nu görs för att utveckla Damettan?

Vi tycker såklart att det är jättespännande både på junior och seniorsidan. Det är en nödvändig utvecklig för att stärka Svensk Damhockey. Engagemanget kring arbetet runt detta är otroligt!