Connect with us

DAMTVÅAN

Kils AIKs Dam flyttar till NOR IK…

Under flera säsonger har Kils AIK haft damlag i sin organisation ofta under olika samarbetsformer som t ex FBK och CHC. Men nu väljer man att NOR IK tar över verksamheten och gör riktad satsning på damhockeyn i klubben.

Det var den 23 april som Kils AIK på sin hemsidan presenterade information om att man överlåter sin dam verksamhet till NOR IK. Man skriver på sin hemsidan att processen mellan klubbarna började under mars i år och att den varit helt prestigelös ifrån både klubbarna.

Fokuset har varit tydligt ifrån början där man vill behålla så många tjejers som möjligt och att spelarna ska erbjudas spela där man själva anser att man utvecklas bäst.

Överenskommelsen ska vara enligt deras hemsida att NOR IK tar in damlaget i sin organisation säsongen 2021/2022. Man ser detta nu som en långtidssatsning och för att kunna säkerställa att man kommer att ha dam-seniorlag inom föreningen.

Läs hela artikeln här (klicka)