Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

MALMBERGETS AIF

MAIF:s SATSNING PRISAS AV GRUVJÄTTEN LKAB…

Under säsongen 2020/2021 gjorde en gedigen satsning på flick och damhockeyn och nu prisas man av den lokal gruvjätten LKAB för sitt fantastiska arbete.

Mitt under den brinnande Pandemin med COVID-19 och med en hel värld av idrotter som sliter sitt hår för att hitta lösningar så väl ekonomiskt som deltagarmässigt så hittar vi i norr Malmberget IF.

Där har man valt att se lösningar istället för hinder och Pandemi, COVID-19. Det var i slutet av förra säsongen som man valde att ta den mycket slitna och nedgångna ishallen ur bruk och istället anlades en helt ny anläggning några kilometer bort. Men det var just där och då som det skede någonting, innan hade det funnits en hel del Fotbollstjejer men ytterst få hockeytjejer som spelade.

Många gnäller idag på våra ungdomar att de inte vill göra något kreativt men här var det tvärsom här var det en 15 årig tjej Ottilia Ekros som själv ringde till styrelsen och frågade om man inte kunna tänka sig att starta ett flick/damlag.

Styrelsen nappade och tyckte att man självklart skulle ha en jämställd förening och där startade en fantastisk resa på orten. Man annonserade i lokala tidningar och annonsblad och plötsligt har man hela 40 tjejer som dykt upp och storm trivs med hockeyn och allt runt omkring.

Och nu har man fått den rätta belöningen när gruvjätten LKAB delar ut sitt kultur -idrottstipendium till Malmbergets AIF för deras satsning på tjejer och jämställdhet.

Jan Moström VD och koncernchef för LKAB säger,

”MAIF Damers ungdomssatsning med en egen verksamhet för tjejer har skapat förutsättningar för spelare från åtta år och uppåt att träna ishockey på sina egna villkor. Verksamheten har trots pandemirestriktioner och brist på tid i ishall kämpat på och lockat ett stort antal deltagare som inte tvekat inför tuffa träningar på utomhusisar och på Vassaraträsket. Det säger en del om intresset, drivkraften och kämpaglöden som kan leda till fina framgångar i framtiden.”

”Tjejerna har gjort en unik insats, visat att yttre omständigheter inte spelar någon roll – bara viljan finns!”

MAIF tilldelas LKAB:s Idrottsstipendium för 2021. Stipendiet som delas ut årligen är på 75.000kr och går direkt till deras verksamhet.

Malmbergets AIF skriver på sin instagram, Vi har nu ännu större förutsättningar att nå vårt mål, nämligen att utveckla den här sporten för tjejer i MAIF.