Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

DAMETTAN

Damettan informerar…

Under fredagen informerades damhockey.se via Damettans organisation och ordförande att Conny Olausson om att arbetat med seriesystemet fort går…

Fler jämna utmanande matcher för näst högsta nivån

Samtliga 19 föreningar vill få till förändring inför 21/22. SIF TU med Olof Östblom i spetsen tillsammans med SDHL, Regionernas TU, Dam/flickprojektet och Damettan har jobbat fram ett bra upplägg för Damettan och juniorspel inför säsongen 21/22. Idag presenterade SIF kort om upplägget på hemsidan, mer information kommer via regionernas tävlingsutskott inom kort.

Vi i Damettan styrelse bedömer att detta är extra viktigt att få till nu efter att pandemin förhoppningsvis avtar så fler damer fortsätter spela. Tidigare undersökningar påvisar att spelarna vill se att det satsas på dem med utvecklande möjligheter och mer likt herrsenior. Därav är det viktigt att synliggöra näst högsta nivån i likhet med Hockeyallsvenskan så svensk hockey är tydlig med satsningen. De som gjort jobbet ihop med SIF Olof Östblom, SDHL Gizela Ahlgren Bloom, Regionarnas TU representanter från Damettan är Lasse Hymander och Therese Nyman.

Projektet Dam och Flickhockey 2030
Projektgruppen består av Projektledare Sara Ridderlund, Gizela Ahlgren Bloom SDHL, Lasse Hymander Damettan, Sofie Wallin SIF. De jobbar just nu hårt med inventering av hur läget ser ut i landet, klubbar, ligor, distrikt etc. Vi kan se många goda exempel men de behöver bli många fler, det finns föreningar som börjat få ihop en komplett värdekedja från TKHS till U16 samt junior och damlag och det är den strävan vi behöver ha i alla föreningar.

Projektet har även en tydlig del avseende normer som skall kartläggas med syfte att förstå hur det påverkar spelare att fortsätta respektive sluta spela. Fram till sommaren är det omfattande inventeringar som genomförs för att under hösten paketera en strategi för kommande 10 år samt hitta kortsiktiga actions redan till 21/22. Två viktiga actions är förändringarna för näst högsta nivån typ Dam Hockey Allsvenskan och juniorspelet.

Avrundning
Vi håller fortsatt full fokus på serieförändringen för att lägga grunden till en ny produktifiering.Vi för diskussioner i styrelsen om att försöka få till en träff i sensommar för att kunna utbyta mer information, ta fram någon form av programförklaring och hålla årsmötet i samband med det.

En del hävdar att det har aldrig hänt så mycket på så kort tid som nu för damhockeyn och så är det nog om vi lyckas få igång det nya spelet till kommande säsong.

Står du stilla så går du bakåt i utvecklingen.