Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

SDHL

INFÖR SM FINALEN 2020/2021

Det är Luleå HF och Brynäs IF som gör upp om vilken klubb som skall bli Svenska mästarinnor säsongen 2020/2021.

Finalserien spelas i bäst av 5 matcher och på grund av rådande pandemi så är matchordningen av samma spelordning som semifinalerna – Luleå HF spelar finalmatch 1 och 2 på bortaplan i Gävle för att sedan vända hemåt och avsluta finalspelet på hemmaplan för finalmatch 3 samt eventuella finalmatcher 4 och 5 om så behövs för att kora en vinnare.

Matchserien spelas enligt följande (med förbehåll för ändringar)

  • Match 1: 25/3 kl 19.30
  • Match: 2: 27/3 kl 15.15
  • Match 3: 29/3 kl 19.30
  • Match 4: 31/3 kl 19.30
  • Match 5: 1/4 kl 19.30

Vägen till finalen för finallagen

Serievinnaren och regerande mästarinnorna i Luleå HF har tagit sig till finalspelet genom att ha besegrat AIK i kvartsfinalserien med 2-0 i matcher (3-0 och 8-2) samt efter att ha besegrat Djurgården med 3-1 i matcher i semifinalserien (7-1,3-1,0-1 och 1-0).

Utmanaren och serietvåan Brynäs IF Har tagit sig till finalspel genom att ha vunnit kvartsfinalspelet mot SDE med 2-0 i matcher(6-0 och 5-0) samt efter att ha vunnit med 3-0 i matcher (6-5 OT, 3-2 och 4-0) mot HV71 i semifinalserien.

Med andra ord så har utmanaren Brynäs IF gått en något rakare väg till finalen än vad deras finalmotståndare Luleå HF har gjort.

Luleå HF blev grundserievinnare med sina 99 inspelade poäng på de 36 spelade omgångarna i grundserien, ett av lagen som lyckades stjäla poäng av dem va Brynäs som de nu möter i final. Att Luleå har en vass offensiv är enkelt att utläsa efter att ha tagit en titt på poängligan för grundserien, där de har hela 4 spelare med i topp 10, utöver detta har man även SDHL:s bästa målvakt i Sara Grahn som endast släppte in 1,3 mål i snitt per match under grundserien.

Foto: Mats Bekkevold

Redan i kvartsfinalserien visade Luleå HF upp god struktur och att man kunde tydligt se att de jobbat med detaljer i spelet för att finslipa formen till slutspelet. AIK som var kvartsfinalmotståndare hade dock bestämt sig för att inte ge upp så lätt och match 1 blev betydligt tuffare för Luleå HF än vad man räknat med, men som man tillslut vann med 3-0. Till match 2 hade man fått än bättre ordning på spelet och hade redan efter första perioden en behaglig 3-0 ledning med total kontroll över spelet och skrev tillslut slutresultatet till hela 8-2 och därmed hade Luleå HF säkrat semifialplatsen. Väl I semifinal visade Luleå HF direkt vart skåpet skall stå och ”körde över” motståndarna Djurgårdens IF med hela 7-1 i semifinalspelets första match. Dagen därpå blev det betydligt tuffare då semifinalmatch 2 skulle avgöras och Djurgården tog ledningen, men allteftersom matchen fortgick återtog Luleå HF kommandot mer och mer och tillslut hade de vänt på tillställningen och gick segrande ur striden med 3-1. Väl hemma i Luleå sprang de dock på sin första förlust på 25 matcher efter att Djurgården krigat till sig semifinalmatch 3 med 0-1 och reducerat semifinalmatchserien till 2-1 i matcher till fördel för Luleå. Även semifinalmatch 4 blev en tight och tuff historia men som Luleå tillslut kunde kamma hem segern efter att slutresultatet skrivits till 1-0 efter matchens enda mål som gjordes av Linn Peterson och därmed var finalplatsen i hamn.

Något som visat sig betydelsefullt för Luleå HF genom slutspelet är att de har 3 femmor och en fjärdeline som håller väldigt hög kvalité och som alla är offensivt farliga. Detta har gjort att de har kunnat rulla runt på mycket folk och spelat med en bred trupp genom hela slutspelet, vilket kan visa sig viktigt i slutändan. Utöver detta har Luleå en stabil offensiv defensiv med spetskompetens i form av såväl Hiirikoski som Johanna Fällman, Ronja Savolainen som Johanna Olofsson och sist men också SDHL:s bästa målvakt -Sara Grahn.

Foto: Mats Bekkevold

Vad det gäller special teams inför finalserien så har Luleå mäktat med att göra 5 mål i powerplay, vilket ger dem en effektivitet på 22.73% medan man har släppt in 2 mål i boxplay där man har en ”penaltykill procent” på 88.89%.

Profiler Luleå: Sara Grahn, Emma Nordin, Michela Cava, Petra Nieminen och Jenni Hiirikoski

Brynäs IF har under säsongen visat att de har stort intresse av att ta sig tillbaka till toppen inom svensk damishockey. De har likt Luleå ångat på och haft en förstafemma som visat sylvasst målsinne, vilket med största sannolikhet är förklaringen till årets succé. Att Brynäs har ett offensivt starkt lag kan enkelt skådas i poängligan för grundserien, där man har 5 spelare i topp 15 däribland poängligavinnaren för grundserien Lara Stalder. Inför slutskedet av serien valde Brynäs att värva en ny målvakt i form av Eveliina Suonpää som under säsongen huserat i Leksands IF där hon haft en tuff säsong, men som efter några matcher innan slutspelet landat väl i Brynäs IF och återfunnit spelglädjen och hennes normala prestationsnivå.

Foto: Therese Holmen

Redan i sin Kvartsfinalserie visade Brynäs IF upp sin starka offensiv och man kunde relativt enkelt vinna mot SDE i två raka matcher med behagliga 11-0 i målskillnad och den nya målvakten fick en behaglig start på slutspelet utan att behöva förta sig alltförmycket. Att Brynäs förstafemma hade vässat slutspelsformen inför kvartsfinalen fick vi ett kvitto på då de stod för hela 7 av de gjorda 11 målen trots att skyttedrottning Lara Stalder gick mållös från kvartsfinalserien.

Foto: Mats Bekkevold

Väl i Semifinalserien mot HV71 sprang de på betydligt tuffare motstånd än vad de kanske räknat med från början. Semifinal 1 lagen emellan blev en riktig målkavalkad som tillslut kunde avgöras i overtime efter att Katerina Mrazova gjort det avgörande 6-5 målet. Målet i sig innebar att brynäs hade stått för en rejäl vändning då de långt in i 3:e perioden var i underläge med 2-5… men Bouveng med flera beslutade sig för att vända på tillställningen likt man gjorde när lagen möttes i sista seriemötet under grundserien (30/1-21 då matchen slutade med 5-4 vinst för brynäs efter att ha vänt ett 2-4 underläge i slutet av matchen). genom att ta ut målvakten och få in en extra utespelare reducerade och kvitterade man tillställningen. Det visade sig att Semifinal 2 skulle bli minst lika tuff och tight som den första och många trodde att även denna match skulle gå till förlängning… men efter att ha tappat en 2-0 ledning orkade inte HV71 resa sig igen efter att Brynäs vänt på matchen och tagit ledningen med 3-2 när det återstod 7 minuter och 30 sekunder av matchen och därmed slutade även semifinal 2 med Brynässeger! Med gott självförtroende kunde man sedan kamma hem den 3.e semifinalmatchen övertygande med hela 4-0 på hemmaplan och finalplatsen var därmed planenligt i hamn.

Under de första två matcherna i semifinalserien mot HV71 sattes Brynäs tydligt på prov och tvingades spela något kort på folk, detta kan eventuellt göra sig påmint i långa loppet i en finalserie om det vill sig illa…samtidigt kan det vara en fördel då man har en något annorlunda pulsering på sina 2 första femmor. Utöver Brynäs fantastiska offensiv har vi fått se prov på deras defensiv i form av Nyhlén-Persson, Elmes, Cajanova, Strandberg samt rutinerade Lindstedt vilka hållit rent framför eget mål och tillsammans med slutspelets näst bästa målvakt Suonpää varit grundläggande till att man ”hållit nollan” i 3 av sina 5 spelade slutspelsmatcher.

Brynäs IF:s special teams ser lovande ut inför finalserien då de under slutspelet har gjort 4 mål i powerplay där de har en målprocent på 25% och har endast släppt in 1 mål i Boxplay, vilket ger dem en ”penaltykillprocent” på 90.91%.

Profiler i Brynäs IF: Lara Stalder, Katerina Mrazova, Josefin Bouveng, Deniza Krizova och Maja Nyhlén-Persson.

Heads Up Luleå HF vs Brynäs IF

Möten under grundserien

  • 26/9-20 BIF – LHF 7-4
  • 31/10-20 LHF – BIF 8-2
  • 12/12-20 BIF – LHF 1-2
  • 23/1-21 LHF – BIF 2-1 efter straffar

Med andra ord är Brynäs IF rent statistiskt favoriter inför finalserien utifrån dessa parametrar! Det vi ytterligare kan utläsa är att Brynäs IF blir starkare och starkare ju längre matcherna lider, medan Luleå HF inlett sina matcher starkt för att sedan hålla en jämn nivå resterande del av matchen. Luleå HF har nästintill dubbelt så många målgörare i slutspelet, vilket kan betyda att de har en bredare offensiv, medan Brynäs IF har en effektivare sådan. Luleå HF har den något vassare målvakten men behöver undvika utvisningar då Brynäs gör mål på i snitt vart fjärde powerplay och med Luleå IF:s snitt på utvisningar så innebär det i slutändan 1 insläppt mål per match i boxplay om de snittar sina 7 minuter/match. Vad det gäller tekningar i offensiv och defensiv zon så har Brynäs IF varit något starkare, vilket skulle kunna visa sig bli den avgörande skillnaden lagen emellan i slutändan då det förmodligen kommer att avgöras på detaljnivå som exempelvis tekningsstatistik. Kikar vi dock på tidigare möten under säsongen så är det fördel Luleå HF som gått vinnande från 3 av 4 möten under grundserien.

Vi ser fram emot en fantastisk finalserie mellan årets två bästa lag och med detta önskar vi alla inblandade lycka till i finalspelet och må bästa lag vinna SDHL:s SM -slutspel 2020/2021