Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

Krönika

Hur mår egentligen Svensk Damhockey & tjejerna?

Det är den ständiga frågan som ekar i mitt huvud efter uppgifterna om att Leksands IF väljer att lägga ned sitt damlag i division 1.

Men den absolut första frågan jag ställer mig i detta är hur mår tjejerna?
En rad andra frågor fladdrar snabbt förbi i mitt huvud.

I en tid där en hela världen lever i pandemi och där vardagen för allt flera handlar om att överleva oavsett om det handlar om jobb, skola eller idrott kommer detta besked.

Nej nu får det vara nog!

Vet inte hur många gånger jag hört under 2020 samt 2021 att ”hörru grabben det är ju pandemi” och därför har vi inte råd med flera kostnader och röda siffror i kalkylerna.

Men då ställer jag mig följande fråga, vart är ”Hållbarheten”?

För det om något är ju något vi pratar dagligen om i dagens samhälle, det har nästan blivit som ett begrepp eller modeord att prata om ”HÅLLBARHET”

Men vad är den så kallade ”HÅLLBARHETEN” när vi som mest behöver den?

Många klubbar/föreningar oavsett sport har gjort sig stora fina intäkter på att marknadsföra sig som hållbara, men vart är ”HÅLLBARHETEN”, Eller rättare sagt vart är Pengarna?

Absolut är ekonomi ansträngd här i detta nu för alla oavsett om det gäller klubbar/föreningar eller företag men det som inte går ihop för mig är vart alla pengar tar vägen?

Det handlar om prioriteringar, för mig har det alltid handlat om oavsett kön så har det ”alltid varit hockey” Men med det menar jag att det har oavsett tjej eller kille har det alltid varit hockey och lika värde.

Många har sagt till mig genom åren att du måste förstå att tjejer inte kan ha samma förutsättningar som killar men det är inte det som det handlar om utan det handlar om att bli accepterad och tas på samma allvar likt våra utövande killar.

”Det är människor”

Under 10 år har jag arbetat inom Svensk Damhockey med olika saker och det som ligger mig närmast är naturligtvis min hemvist i Sandviken och Sandvikens IK. Under denna resa har jag haft fördelen att träffa många fantastiska spelare, ledare och människor och det är just det jag vill komma till.

Det är för i Helvete MÄNNISKOR vi jobbar med, individer som vill som vi alla andra idrotta med rätt villkor och rätt förutsättningar lägg det på minnet…

Ska det vara så svårt år 2021?

Det är hög tid att börja ta ansvar där ut, Ni som sitter i de styrande organen för idrotten samt i detta fall hockeyn med era fina titlar eller vad det nu allt heter, nu är det dags att börja ta ansvar!

Man har under de senaste decenniet gjort en mängd undersökningar och arbeten inom Svensk Damhockey oftast genom vårt högst styrande organ Svenska Ishockeyförbundet, men till vilken nytt och vad har det kostat oss klubbar som betalar våra årliga avgifter till de olika förbunden?

Man har därefter gjort olika satsningar som man skyltat upp men till vilken nytt och vart är resultaten?
Det känns fullkomligt meningslöst att sitta med en massa papper eller data när man ändå inte använder det till något vettigt.

Många gånger känns det mest som man gjort det för att få tyst på oss kritiker, ni vet den här känslan ”Nu ser dem att vi gör något, nu är de tyst”

Tyckte mig läsa här om dagen igen att man ska börja med något nytt projekt vad det gäller forskning på damhockeyn men varför och till vilken nytt vi har ju gjort en massa olika utredningar där man kommit fram till en massa saker det är alla fall vad jag vill tro men uppenbarligen verkar man inte gjort det eller jobba efter resultaten.

Och ja, det är jobbigt att jobba!

Till sist ”Keep up the good work” alla Eldsjälar utan er finns vi inte!