Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

LEKSAND DAMETTAN

Enligt uppgift Leksand lägger ner Division 1…

Under lördagen fick damhockey.se uppgifter om att Leksands IF väljer att lägga ner sin dam division 1 verksamhet något som huvudtränaren Johnny Gers bekräftar till damhockey.se

”Kommer som en chock”

Att laget läggs ner känns jättetråkigt och självklart kommer beskedet som en chock så väl som för mig men speciellt för spelarna säger Johnny Gers tränare i Leksands IF och fortsätter, det har varit en annorlunda säsong där omständigheterna i pandemins tecken gjort det otroligt svårt att bedriva en bra verksamhet men man hoppades in i det sista att kunnat ta nya tag och satsa på en normal säsong.

Har du haft någon kontakt med Leksands IF sportsligaledning?
– Den ända kontakten jag haft är via mail då jag för över en månad sedan ställde frågan till Leksands IF om hur man tänkte inför kommande säsong och efter några försök att nå dem svarade Thomas Johansson mig via mail att man hade valt att se över hela verksamheten och bad om att få återkomma. Men sedan dess har jag inte hört något mera förens detta ramlade ner i min inkorg idag.

Leksands IF har under flera år bedrivit hockeygymnasium för tjejer där man försätt division 1:et laget med spelare men vad som kommer att hända med det är högst oklart.
Det damhockey.se har fått till sig är att man väljer att erbjuda de tjejer som är kvar att gå ner och spela med killar.

Tidigare under våren har Leksand gått ut med att Alexander Bröms som tidigare varit i klubben valt att skriva på som sportchef och tar där med över ansvaret för Leksands IF damer dock ska han enligt uppgift inte tillträda förens 1 maj.

Damhockey.se börjar nu ställa sig frågan hur vida damhockeyn generellt mår i Sverige och speciellt i de SDHL klubbar som har dubbla det vill säga i både SDHL samt Damettan.