Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

BJÖRKLÖVEN DAMETTAN

Elin Öhrner förlänger med Björklöven…

I Björklövens studioprogrammet ”Ett steg in mot mitten” presenterades att man förlänger med den hälsingebördige Elin Öhrner som därmed går in på sin tredje säsong med Björklöven.

Sportchefen i Björklöven Joel Söderholm säger så här till hemsidan,

– Kul att Elin vill fortsätta den resan vi påbörjat i Björklöven. Hon kommer bidra med stort ledarskap och är en tjej som vill ta steg och utvecklas. Hon driver på bra och kommer med sin skalle för spelet och hårda skott bli nyttig för oss.

Efter en mängd med säsonger i Sandvikens IK valde du inför säsongen 2018 – 2019 att flytta norr över till Umeå, berätta vad var det som gjorde att du fattade det beslutet?

”då kändes det helt rätt”

– Jag flyttade faktiskt upp för att börja plugga på Umeå Universitet till civilekonom så säsong 2018/2018 blev det faktiskt ingen hockey alls. Sen träffade jag på en gammal motståndare som jag träffat på lite camper som nämnde att hon spelade i Björklöven och sedan hörde Björklövens sportchef Joel av sig till mig under våren 2019 och då kändes det helt enkelt rätt att börja spela igen. Nog för att det var kul att ha mycket tid över och lära känna Umeå men jag kände att det saknades något och hockeyn var svaret på det.

Du har nu valt att förlänga med Löven och gå där med in på din tredje säsongen i Löven hur känns det och hur går tankarna?

– Det känns snopet att det blev som det blev med föregående säsong och det gjorde ännu mer att jag inte känner mig klar med hockeyn. Det känns också som att jag vill ta tillfället i akt lite nu också i och med att jag börjar plugga mitt sista år och kroppen känns fortfarande väldigt fräsch. Det kändes också som att vi hade något bra på gång med många nya spelare och även ny tränare. Vi hade en fin grupp och det känns kul att få den chansen igen att spela med många från den gruppen.

Lånat foto: Axel Löf

Vi ser också att du kör en hel del gym och träning utöver hockeyn har det hjälpt dig i din fortsatt utveckling?

– Precis, det känns viktigt att hålla kroppen i form nu när säsongen slutade som den gjorde med enbart 4 spelade matcher. Det blir en aningen längre försäsong men det känns som att jag har ett ypperligt tillfället att komma i min bästa form. Sen tycker jag också att det är sjukt roligt att träna och det är terapi för huvudet att få kliva in på gymmet och lyssna på musik och vara i sin egen värld. Så det är inte bara en fördel inför kommande säsong utan också nu för att orka sitta hemma och plugga och jobba.

Vad tror du om lagbygget införkommande säsong?

– Hittills ser det bra ut och det är kul med nyförvärv men också att många från förra årets trupp ser ut att förlänga. Det ska bli spännande att se vad Joel har tänkt och vilka flera som kommer att signera.

Det har inte undgått oss att du har närmare 30 000 följare på Tiktok, man pratar ju mycket om social medias betydelse idag i både positiv och negativ form, hur ser du på Social Media och dess vikt i både positiv och negativ form?

– Det var väl egentligen bara en kul grej som startade under lagfotograferingen första året i Löven. Vi hade utrustning på oss och den videon råkade gå viral och ligger väl runt 800 000 visningar nu.

”att få uppmuntra andra tjejer”

Det som känns mest kul är att få uppmuntra andra tjejer till att spela hockey och utifrån mitt perspektiv så anser jag att många kanske inte pratar om att dem spelar. Jag är tycker att det är viktigt att våga vara stolt över sin idrott oavsett vilken nivå man ligger på. Sen vet vi alla inom damidrotten att fördelarna inte alltid ligger på vår sida och det känns som kan jag hjälpa till att jobba med, kanske framför allt det som handlar om respekt, så gör jag gärna det.

Jag skrattar mest åt människor som inte tycker att vi hör hemma i en ishall och som har åsikter om tacklingar och galler osv. Man bör ha en del skinn på näsan för att orka ha en fot i sociala medier då det flyger en del negativitet men i stora drag får jag mest positiv feedback och det är såklart det som gör att jag fortsätter!