Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

SDHL

Semifinaldags

Efter att alla fyra kvartsfinalserierna avgjorts med två raka vinster för de lag som placerade sig topp 4 efter grundserien stundar nu semifinalserierna, vilka har nersläpp söndagen den 7 mars.

 • HV71 – Brynäs IF 12.30
 • Djurgårdens IF- Luleå HF 14.00

I år spelas Semifinalserierna något annorlunda jämfört med tidigare år… på grund av rådande pandemi har det beslutats att lägst rankat lag spelar båda sina hemmamatcher som match 1 och 2 i semifinalserierna för att sedan spela match 3,eventuell match 4 och eventuell match 5 på bortaplan.

Inför Semifinalserien Luleå HF – Djurgårdens IF

Luleå HF visade under kvartsfinalserien upp god struktur och att man jobbat med detaljer på sistone för att finslipa formen till slutspelet. Allt rullade kanske inte på så smidigt som önskat i match 1, vilken blev betydligt tuffare än vad man räknat med men som man tillslut vann med 3-0. Till match 2 hade man fått bättre ordning på spelet och hade redan efter första perioden en behaglig 3-0 ledning med total kontroll över spelet och kunde tillslut vinna med hela 8-2. Något som skiljer Luleå en del från övriga Semifinallag är att de har 3 femmor som håller väldigt hög spelkvalité och som alla är offensivt farliga. Utöver detta har de en stabil defensiv och SDHL´s bästa målvakt i Sara Grahn. Vad det gäller special teams så har Luleå mäktat med att göra 3 mål i powerplay samt släppt in 1 mål i boxplay, vilket är ett gott tecken inför semifinalserien.

Foto: Mats Bekkevold

Profiler Luleå IF: Sara Grahn, Ronja Savolainen, Petra Nieminen, Jenni Hiirikoski och Emma Nordin m fl.

Djurgårdens IF tog sig an samt chockade sin kvartsfinalmotståndare Linköpings HC, då man hade tagit ledningen med hela 5-0 efter halva matchen spelad och kunde efter slutsignalen av kvartsfinalmatch 1 njuta av en 7-3 vinst. Match 2 blev betydligt tuffare och tightare men man kunde avgöra matchen halvvägs in i tredjeperioden och semifinalplatsen var i hamn efter en 2-1 seger. Något som skiljer Djurgårdens IF från övriga semifinallag är att de under kvartsfinalspelet valde att hålla två målvakter igång efter att Ida Boman stått första kvartsfinalmatchen och Lovisa Berndtsson den andra kvartsfinalmatchen. Att Djurgården ”Scoutat” inför slutspelet för att ha koll på sina motståndare visade sig tydligt genom deras coaching och spel under kvartsfinalserien och är något som vi förmodligen kommer få se mer av under semifinalspelet.

Foto: Mats Bekkevold

Profiler Djurgårdens IF: Andrea Dalen, Lovisa Berndtsson, Nicole hall, Alexis Mauermann och Sofie Lundin

Inför Semifinalserien Brynäs IF – HV71

Brynäs IF visade under sin Kvartsfinalserie upp sin starka offensiv och man kunde relativt enkelt vinna mot SDE i två raka matcher med behagliga 11-0 i målskillnad. Att Brynäs har en av sdhl´s vassaste förstafemmor visade man tydligt då de stod för hela 7 av de gjorda 11 målen trots att skyttedrottning Lara Stalder änsålänge är mållös. Att Brynäs lagt en del fokus på special teams kan tydligt utläsas efter att ha gjort 3 mål i powerplay samt varit 100%-iga i boxplay, vilket bör ses som ett rejält vapen inför semifinalserien. Något som skiljer Brynäs från övriga semifinallag är att de änsålänge inte släppt in ett enda baklängesmål.

Foto: Mats Bekkevold

Profiler Brynäs IF: Josefin Bouveng, Katerina Mrazova, Lara Stalder, Maja Nyhlén-Persson och Sara Cajanova.

HV71 sprang på tufft motstånd i form av modo i kvartsfinalspelet men kunde trots detta avancera till semifinal efter två raka vinster. Grunden till avancemanget kunde skådas i den struktur och disciplin som HV71 visade upp under hela kvartsfinalserien i såväl spel som fingertoppscoachning. Nog för att HV71 är väldigt beroende av målleverans från sina två första femmor – vilka tydligt visade vägen i kvartsfinalspelet, men nämnvärt är att de har en tredjefemma och ytterligare en lina spelare av hög spelkvalité. Vad det gäller special teams så har HV71 lite att jobba på och förbättra om de önskar vidare avancemang då de endast lyckats göra mål på 1 av 11 powerplay samt släppt in baklängesmål i 2 av 9 boxplay.

Foto: Mats Bekkevold

Profiler HV71: Michelle Löwenhielm, Kennedy Marchment, Sidney Morin, Jessica Healey och Anna Kjellbin

Att semifinalspelet i år har en något annorlunda spelordningsstruktur, tror vi på damhockey.se i slutändan kan ha relativt stor påverkan på vilka lag som tar sig till final… då ”hemmaplansfördelssituationen” snarare kan ha blivit till en ”bortaplansnackdel”!

Heads Up Luleå HF

 • Finnfemman – Ett enormt offensivt lejon med finsk sisu finns i Luleå i form av Hiirikoski, Savolainen, Tulus, Vainikka och Nieminen.
 • Väggen – Sara Grahn som under sina 14 år i högstaligan har en snitträddningsprocent på 92.6 %
 • Bredden – Laget besitter 3 femmor som håller väldigt hög spelkvalité och som alla är offensivt farliga

Heads Up Djurgårdens IF

 • Målvaksparet – Lovisa Berndtsson och Ida Boman har båda visat att man är beredda att ta sig an förstaspaden och arbetuppgiften när förtroende ges.
 • Ungdomen – Nicole Hall, Lova Blom, Maria Lindberg, Selma Tyreskog Julia Tärnblom är alla födda år 2003 och Olivia Sohrner år 2005
 • Transatlanterna – Abby Cook, Allie Munroe, Sarah Bujold och Alexis Mauermann bjuder på såväl offensiv som defensiv spetskompetens

Heads up Brynäs

 • Förstafemman – Elmes, Nyhlén-Persson, Bouveng, Stalder och Mrazova är Brynäs vägvisare och levererar ständigt nya mål och delikatesser.
 • Special teams – är 100%-iga i boxplay och har gjort mål på vart 3.e powerplay i slutspelet
 • Coachen – Henrik Glaas har fört Brynäs tillbaka till att återigen vara med och slåss om medaljerna

Heads Up HV71

 • Revanschen – Efter den avbrutna finalserien ifjol där HV71 var på god väg att kunna kora sig till svenska mästarinnor tvingades finalserien avbrytas på grund av coronapandemin bör revanschlustan va en stor drivkraft
 • Stekheta – Firma Löwenhielm, Marchment och Morin har hittat slutspelsformen direkt och är stekheta… tillsammans har de levererat 15 poäng på de två spelade matcherna.
 • Kollektivet – HV71 har ett lagbygge och ett kollektiv som är starkt, vilket genererar i en enorm styrka när spelet och spelplanen flyter på, de har ett stort sparkapital i sin 3:e och 4:e line samt sitt ”specialteams”…börjar även de leverera har de goda chanser att avancera till finalspel.