Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

SDHL

SM-SLUTSPELSDAGS

Grundserien är nu avslutad och det är dags för SM-slutspelet att dra igång!

Kvartsfinalerna kommer att se ut som följande utifrån hur lagen placerat sig i tabellen efter att grundserien spelats färdigt.

 • Kvartsfinal 1: Luleå HF – AIK
 • Kvartsfinal 2: Djurgårdens IF- Linköpings HC
 • Kvartsfinal 3: Hv71 – Modo
 • Kvartsfinal 4: Brynäs – SDE

Kvartsfinalmatchserien spelas i bäst av 3 matcher och kommer att ha följande spelordning utifrån högst rankat lag från grundserien bortamatch-hemmamatch-hemmamatch

Inför kvartsfinal 1: Luleå HF-AIK

Luleå HF blev grundserievinnare med sina 99 inspelade poäng på de 36 spelade omgångarna i grundserien, de enda lagen som lyckades stjäla poäng av dem va Brynäs, SDE och HV71( efter övertid). Att Luleå har en vass offensiv är enkelt att utläsa efter att ha tagit en titt på poängligan, där de har hela 4 spelare med i topp 10. Utöver detta har man även SDHL´s bästa målvakt i Sara Grahn som endast släppt in 1,3 mål i snitt per match.

Profiler Luleå: Sara Grahn, Emma Nordin, Michela Cava, Petra Nieminen och Jenni Hiirikoski

AIK har haft en tung säsong där man i starten av säsongen åkte på några uddamålsförluster som säkert sargade självförtroendet mycket… men efter mycket om och men hittade de tillbaka till spelet och tog sin första seger i omgång 8 mot Modo, vilket följdes upp med ytterligare 2 vinster mot Hv71 och Göteborg för att sedan lyckas ta ytterligare en poäng mot Linköpings HC. därefter blev det blandad kompott vilket genererade i att man slutade på en 8:e plats i grundserien.

Profiler AIK: Lisa Johansson, Erica Udén Johansson, Line Bialik -Öien, Emmy Alasalmi och Sabina Küller

Inbördes möten under säsongen:

 • 3/10-20 LHF-AIK 5-1
 • 14/11-20 AIK-LHF 2-7
 • 30/12-20 LHF-AIK 7-1
 • 30/1-20 AIK-LHF 1-5

Efter att ha slängt ett öga på tidigare möten under säsongen så känns det rent spontant som att denna matchserien bör sluta i två raka vinster för grundserievinnarna Luleå HF då de har 24-5 i målskillnad mot AIK under säsongens 4 tidigare möten!

Inför Kvartsfinal 2: Djurgårdens IF – Linköpings HC

Djurgårdens IF lyckades i slutändan kämpa till sig den ack så viktiga fjärdeplatsen i grundserien, vilket innebär att de får fördelen att match 3 i kvartsfinalen spelas på hemmaplan om matchserien går till 3 matcher. De har en intressant mix av erfarna spelare och yngre talanger med målsinne och besitter även ett angenämt problem i att ha två riktigt bra målvakter i form av Berndtsson och Boman, vilket i slutändan är en viktig ingrediens i slutspelstider.

Profiler I Djurgårdens IF: Josefin Jakobsen, Sarah Bujold, Andrea Dalen, Sofie Lundin och Lovisa Berndtsson

Linköpings HC har blandat och gett under säsongens gång… ena sekunden har man besegrat brynäs och HV71 för att i nästa sekund tappa poäng mot Göteborg , AIK och SDE. Linköpings HC har under årets säsong inte haft många med i toppen av poängligan, men däremot haft seriens bästa målvakt i Stephanie Neatby, vilken tillsammans med några andra profiler i laget kommer bli avgörande för om det blir något vidare avancemang från kvartsfinalen eller ej.

Profiler i Linköpings HC: Stephanie Neatby, Jennifer Wakefield, Carly Bullock, Linnea Johansson och Madelen Haug-Hansen

Inbördes möten under säsongen

 • 5/10-20 DIF-LHC 0-3
 • 28/11-20 LHC-DIF 1-3
 • 13/2-21 LHC-DIF 1-2 GWS
 • 26/2-21 DIF-LHC 2-1

Sett till årets inbördes möten så har vi en tuff och tight matchserie att vänta och det finns stor sannolikhet att det kommer bli en avgörande match 3 i Stockholm för att kunna kora en vinnare i denna matchserien och det känns på förhand som att det kommer att bli en rejäl målvaktskamp.

Inför Kvartsfinal 3: Hv71 – Modo

HV71 har under säsongen stundom imponerat, för att i nästa läge knappt gå att känna igen spelmässigt i vissa matcher… de har en häftig mix av spelare som besitter såväl erfarenhet och spetskompetens som talang. Det enda svaghetstecknet vi kan se hos Hv71 är att de på sistone haft ett något vacklande målvaktsspel, vilket kan bli avgörande i slutändan.

Profiler i Hv71: Kennedy Marchment, Sidney Morin, Michelle Löwenhielm, Sanni Hakala och Danielle Stone.

Modo är det lag som trots en 6.e plats efter att grundsserien spelats färdigt ställt till med mest bekymmer för ”topplagen”. De har ett brett lag där det varit kollektivet som visat vägen, vilket också gör dem till en tuff motståndare och en rejäl utmanare i årets slutspel. En av säsongens bästa målvakter återfinns i Modo och vi tror att hon är nyckeln till framgång för om modo skall avancera från kvartsfinal eller ej.

Profiler i Modo: Klara Peslarova, Lina Ljungblom, Jaycee Magwood, Marion Allemoz och Sofia Engström.

Inbördes möten under säsongen

 • 13/9-20 Hv71-Modo 3-1
 • 29/11-20 Hv71-Modo 3-2 OT
 • 9/1-21 Modo – Hv71 1-3
 • 10/1-21 Modo-Hv71 6-3

Utifrån inbördes möte bör Hv71 dra det längsta strået, men noterbart är att Modo vann det senaste mötet och skulle Modo lyckas vinna första mötet i kvartsfinalserien mot Hv71 är det inte helt omöjligt att de kan kämpa till sig vidare avancemang, då de är årets ”underdog” enligt oss.

Inför Kvartsfinal 4: Brynäs IF – SDE

Brynäs IF har under säsongen visat att de har stort intresse av att ta sig tillbaka till toppen inom svensk damishockey. De har likt Luleå ångat på och haft en förstafemma som visat sylvasst målsinne, vilket med största sannolikhet är förklaringen till årets succé. Att Brynäs har ett offensivt starkt lag kan enkelt skådas i poängligan, där man har 5 spelare i topp 15 däribland poängligavinnaren Lara Stalder. Inför slutskedet av serien valde Brynäs att värva en ny målvakt, vilket alltid är känsligt… genidrag eller ej, det återstå att se.

Profiler i Brynäs IF: Lara Stalder, Katerina Mrazova, Josefin Bouveng, Deniza Krizova och Maja Nyhlén-Persson.

SDE har haft något av en mellansäsong enligt oss, där de blandat riktigt bra prestationer med mindre bra prestationer. Tydligt talande är att målgörandet varit ett problematiskt moment för dem under säsongen och om de skall lyckas avancera från kvartsfinal så behöver skotteffektiviteten öka rejält samtidigt som defensiven och målvaktsspelet behöver vara på topp.

Profiler i SDE: Lindsey Post, Kayleigh Hamers, Kelty Apperson, Savine Wielenga och Leanne Ganney.

Inbördes möten under säsongen

 • 19/9-20 SDE-BIF 1-2
 • 24/10-20 BIF-SDE 5-0
 • 5/12-20 SDE-BIF 2-8
 • 14/1-21 BIF-SDE 6-0

Med 21-3 i målskillnad i säsongens inbördes möten är det inte mycket som talar för annat än två promenadsegrar för Brynäs… Nog för att det är slutspel, men ett smärre mirakel behöver nog ske för att Brynäs inte skall avancera till Semifinal.