Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

LULEÅ SDHL

Sara Grahn om slutspelet…

Idag startar slutspelet i SDHL och för Luleås målvakt Sara Grahn blir det hennes 18: onde raka slutspel.

Säsongen 2003 – 2004 var första gången hon gjorde sitt första slutspel då i Örebros tröja som på den tiden spelade i den gamla Damettan som senare kom att bli riksserien (2007).

Hon har nu hunnit blivit 32 år och hela 331 matcher rikare av erfarenheter och det är en glad Sara vi når innan hon precis ska kliva på flyget som ska ta henne och laget till Stockholm inför morgondagens möte med AIK i första kvartsfinalen.

” att äntligen få starta slutspelet”

Känslan i gruppen är jätte bra säger Sara och fortsätter, jag tycker att vi har en otroligt bra grupp som är väldigt målinriktad och vi är jätte taggade på att äntligen få starta slutspelet och jakten på SM-Guldet men vi börjar med kvartsfinalerna först och sen jobbar vi utefter det.

Men om vi backar bandet lite och ser tillbaka på säsongen, hur tycker du att avslutningen på grundserien varit?

Jag tycker vi spelat lite upp och ner, men vi har en segersvit på 21 matcher, så det går inte att klaga på det. Men vi känns otroligt starka som grupp och det får bli ett av våra vapen i slutspelet.

Det viktigaste är att spela bra hockey över 60 minuter. Vi kommer göra allt för att vinna kvartsfinalen. Vi är väldigt ödmjuka inför uppgiften och kommer gå in med allt vi har för att vinna.

Du har blivit några år äldre och rikare på erfarenhet, hur känns din form inför slutspelet?

Jag tycker kroppen och formen känns bra. Jag är hel och frisk och det går inte att klaga på någonting.

Mats Bekkevold