Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

BRYNÄS SDHL

Rysaren som avgjordes på straffar…

Det blev en svängig tillställning i Gävle när tabelltvåan Brynäs gästades av tabelltrean HV71 under lördagen…

Första perioden var en jämn tillställning där hemmalaget Brynäs var det lag som öppnade matchen bäst när SDHLs poäng drottning Lara Stalder öppnade målskyttet efter bara 3 minuter spelade med att göra 1-0 assisterad av Erika Grahm.

I mitten på första perioden tar sig Brynäs forwarden Josefine Bouveng igenom HV-försvaret men blir upphakad av Mira Jungåker och domaren visar tecken för straff. Straffen tas om hand av Josefine själv som missar vilket betyder att Brynäs fortfarande har en 1-0 ledning.
Strax innan slutet av den första perioden får Brynäs chans till powerplay när HV71 drar på sig en tripping utvisning. Det är en chans som Brynäs förvaltar väl när man genom Maja Nylén-Persson trycker in 2-0 precis innan paus.

Foto: Rasmus Ohlsson

I början på den andra perioden får Brynäs till några riktigt fina uppspel som leder till fina chanser med bra lägen. Men 15 minuter in på andra perioden gör Michelle Löwenhielm HV71 första mål i matchen, annars är den andra perioden relativt händelselös där dock Brynäs är det lag som har mest puckinnehav med ett litet spelövertag.

I den tredje perioden vaknar plötsligt HV71 till liv och kvitterar till 2-2 genom Sanni Hakala. Nu börjar det lossna för Jönköpingstjejerna och efter en utvisning som drabbar Brynäs och Erika Grahm gör Sidney Morin 2-3 för gästerna i powerplay assisterad av Sanni Hakala.

Brynäs börjar nu uppträda stressat och det ser Jönköpingslaget till att utnyttja på bästa sätt genom att göra 2-4 genom Jessica Healy vilket resulterar i att Brynäs tränaren Henrik Glaas tvingas att ta en timeout.

Vad som nu händer kan nog bara HV71 svara på själva men plötsligt ser det ut som att man slappnar av och Anna Borgqvist drar på sig en utvisning för highsticking. Brynäs agerar snabbt några sekunder efter teckning och plockar ut målvakten Eveliina Suonpää och skickar in en extra spelare och det utdelning, Denisa Krisova gör 3-4 och Brynäs har vittring i matchen.

Direkt efter nedsläpp efter målet plockar Brynäs Eveliina igen och dryga minuten kvar att spela trycker Maja Nylén-Persson in 4-4 vilket betyder att matchen går till overtime.

Förlängningen slutar oavgjord vilket innebär att matchen avgörs på straffar där Brynäs är det lag som drar det längsta strået för dagen när Lara Stalder avgör för Brynäs.

Efter matchen passade vi på att prata med Michelle Löwenhielm och Maja Nylén-Persson om vad de tyckte om matchen och kommande landslagsläger.

Foto: Rasmus Ohlsson

Jag tycker att båda lagen ägde olika delar av matchen men den var väldigt svängig säger Maja och fortsätter, vi var inte beredda på uppförsbacken som kom i den tredje perioden men vi jobbade och kämpade oss tillbaka in igen.

Foto: Rasmus Ohlsson

Michelle tycker att det var en underhållande match, det är så klart att det är frustrerande att förlora en sån här matcher det är inget att sticka understolen med, men det gäller att kriga och kämpa ändra fram till slutsignalen ljuder.

På frågan om vad de båda tror om landslagslägret som stundar runt hörnet är svaret kort och enkelt.

Klart att man ser fram i mot landslagslägret säger Maja och Michelle instämmer. Vi hoppas kunna spela ihop ett bra lag och framförallt sammansvetsat.

AVD: Rasmus Ohlsson Frilans & Foto