Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

BRYNÄS SDHL

Lägeskoll i Brynäs IF med Henrik Glaas…

Damhockey.se passade på att göra en lägeskoll med Brynäs IF för att höra hur man ser på säsongen och det stundande slutspelet.

Brynäs är det lag i SHDL som haft en fruktansvärd offensiv denna säsong med hela 142 gjorda mål och en stor anledning till det stavas Lara Stalder. Hon har gjort otroliga 69 poäng på 29 matcher fördelat på 25 mål och 44 assist.

Hur ser du på serien så här långt?

Tycker vi gjort en stabil säsong. Vi har varit bra över längre perioder där vi presterat på en jämn och bra nivå. När dipparna har kommit så har dom dock varit djupa men samtidigt enstaka matcher där vi studsat tillbaka igen kommande match.

Foto: Mats Bekkevold

Vad tror du om avslutningen på serien?

– Vi går självklart ut för att vinna varje match. Dock känns det som det kommer bli svårt att peta ner Luleå från första platsen även om vi skulle vinna borta mot dom på lördag. Dom måste tappa poäng i någon av deras avslutande matcher och det har jag svårt att se när jag tittar på spelschemat. Lutar mycket åt att vi får SDE i en kvartsfinal lika som förra säsongen. Brukar vara matcher med hög fart och fysiskt spel vilket passar oss bra.

”beredd att tävla”

Har ni något utropstecken i truppen?

– Tycker många gjort det riktigt bra än så länge denna säsong. Alla kommer till varje träning/match och är beredd att tävla. Sen går det inte att komma ifrån att linan med Bouveng-Mrazova-Stalder har producerat framåt som ingen annan kedja i ligan.

Hur ser du på eran värvning av nya målvakten?

– Vi får in en målvakt som både har erfarenhet av landslagsspel men framför allt erfarenhet av ett långt slutspel. Det är en konkurrenssituation mellan våra tre målvakter där vi kommer spela den som är bäst för dagen.