Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

LULEÅ SDHL

Lägeskoll i Luleå HF med Mikael Forsberg…

Damhockey.se passade på att göra en lägeskoll med Luleå HF för att höra hur man ser på säsongen och det stundande slutspelet.

Hur ser ni på avslutningen av serien?

Vi har jobbat med delmål hela säsongen och ett av delmålen är att ligga där vi gör idag i tabellen. Men det är nu det gäller att vara extra ödmjuk då vi nu går in i en extrem avslutning på serien med bland annat 6 matcher på åtta dagar säger Forsberg och fortsätter,

Det här gör att vi har allt i egna händer och absolut vill vi vinna serien och sedan gå hela vägen. Men det är lika här att det gäller att jobba med våra delmål och jobba efter den gameplan vi har tillsammans inom gruppen.

”tydlig förbättring i defensiven”

Hur ser du på er prestation så här långt?

– Som jag sa tidigare jobbar vi med delmål men är det något vi jobbat extra mycket med är det defensiven. Jag tycker mig se en tydlig förbättring och beslutsamhet i spelet vilket är mycket positivt.
Sen är det klart att vi kanske varit lite svajiga i vissa matcher och där skulle jag vilja se att vi stegrar upp och försöker vara mera stabila. Vi har också formerat om lite i powerplay vilket har känts bra och vi tror och hoppas nu på att få en lite större bredd i powerplayformationerna.

Har pandemin haft någon påverkan på er?

– Klart att den har haft påverkan på oss även om vi varit förskonade ifrån viruset i sig. Men en sak som är väldigt påtaglig är att när vi spelar på hemmaplan brukar vi normalt sätt alltid ha vår fantastiska publik och supportrar som sluter upp runt laget men nu är det tomma läktare, de är en speciell känsla. Sen satt några av våra finska spelare fast i Finland efter ett av landslagsuppehållen då man blev tvingade till karantän.

Foto: Mats Bekkevold

Har ni några utropstecken i truppen?

– Absolut, här skulle jag vilja trycka på Michaella Cava men även Wilma Sjölund och Klara Kenttälä. Cava i mitt tycke är mycket mera en bara den där målskytten som oftast alla ser, hon skapar också mycket utrymmen åt sin medspelare eftersom motståndarna oftast väljer att övervaka henne extra. Men det som är mest anmärkningsvärt är att hon har levererat poäng i alla matcher utom en denna säsong, det säger en del om vad hon har och besitter för kapacitet.

Men vi har också yngre spelare som jag nämnde här ovan, Wilma och Klara är två spännande spelare som verkligen visat att de vill vara med. De är två spelare som Luleå kommer få stor nytta av i framtiden. Båda är skickliga med puck och har bra blick för spelet dock har båda haft lite otur med sjukdom och skada men är nu tillbaka och kör.

Vad tror du och hur ser du lördagensmatch mot Brynäs?

– Det är två bra lag som möts där det garanterat kommer att var slutspelskaraktär på matchen.
Vi har alla friska och kommer att köra på och följa vår gameplan.