Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

BRYNÄS SDHL

Intervju med Agnes Åker…

Hon kom till Brynäs inför säsongen 2019 – 2020 efter att spelat i Djurgården 3 säsonger som bland annat innehöll ett SM-GULD…

Men det var långt innan SM- Guld med Djurgården och spel med Brynäs hennes intresse för hockeyn började. Likt sin målvaktspartner Ellen Jonsson kommer Agnes ifrån Hälsingland och det var här i Söderhamns IK allt började.

Jag har en storebror som heter Wille som spelade och jag hängde allt som oftast med Wille och pappa Pelle till ishallen. Wille stod även han i mål och jag ville ju som liten nyfiken tjej göra lika som min storebror och fick jag inte stå i mål så vägrade jag att vara med säger Agnes och skrattar.

Foto: Per Ängvald

Agnes har idag hunnit fylla 23 år vilket man kan tycka att inte är någon ålder men faktum är att hon har redan en lång karriär bakom sig.

Jag började som sagt i Söderhamns IK och där blev det spel med killar men även tjejer då vi hade ett flick/damlag i föreningen på den tiden.
Kombinationen av att spela med både killar och tjejer tror jag att varit väldigt nyttigt och lite där av hamnade jag i Svegs IK och senare även i Sandvikens IK organisation där jag fick chansen att spelat i ett av Damettans bästa lag och det skulle senare ta henne vidare till Modos organisation.

Foto: baggstrom.se

Inför säsongen 2013 – 2014 kommer Agnes in på hockeygymnasiet i Modo för tjejer och får där med chansen att satsa på hockeyn mer på heltid.

Hur var det att börja hockeygymnasiet och att flytta hemifrån ifrån tryggheten hos pappa och mamma?

Att flytta till Örnsköldsvik och spela för Modo var ett stort steg för mig, det utvecklade mig enormt både som hockeyspelare men också som person både på och utanför isen, det var verkligen några nyttiga år.

”Fick verkligen ett större förtroende”

Mitt i säsongen 2015 – 2016 får du chansen att ansluta till Djurgården där du senare kommer att få vara med på en fantastisk resa mot SM-Guld säsongen 2016 – 2017, hur var det att få komma till Stockholm och alla dess möjligheter?

Oj, det var otroligt roligt och fantastiskt på samma gång. Jag kände direkt att jag fick ett större förtroende och att jag tog flera steg i utvecklingen.
Men SM-Guld:et var pricken över ” i ”

Foto: Mats Bekkevold

Sedan säsongen 2019 – 2020 återfinns Agnes i Brynäs organisation och ända sedan hon kom har hon haft en fin utveckling.

Hur ser du själv på din egen utveckling?

Jag utvecklas hela tiden och älskar att träna vilket är min styrka. För att ta nästa steg i min utveckling tror jag det gäller att få en större matchvana och erfarenhet av att stå många matcher.

Så här långt på säsongen hur går tankarna kring laget och din egen insats?

Vi har varit otroligt bra så här långt och vi nöter på vidare för att bli ännu bättre. För egen del tycker jag det har gått bra men det finns abslut mer att hämta.

Foto: Mats Bekkevold

Nyligen blev du även uttagen till landslagsläger, vad är tankarna kring det?

Det var verkligen superkul, en helt ny erfarenhet som jag bär med mig resten av karriären.

Vad görs Agnes när hon inte spelar eller tränar hockey?

Jobbar, sedan tiden i Stockholm jobbar jag på ett hälsoinstitut i just Stockholm. Men när jag är ledig brukar jag försöka ta mig tid till familjen och vännerna.