Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

DAMETTAN

Spookys damettantankar Södra och Västra

Innan det är dags för Spooky att bege sig på semester tänkte han presentera lite tankar och funderingar kring damettans olika lag och serier.

Södra serien består av 8 lag, där Malmö Redhawks ”svensk/danska mix” är det som sticker ut ganska rejält och som i inledningen av den väldigt haltande tabellen visat att man har ett stort intresse av att ta sig till kvalspel för SDHL. De främsta utmanarna för att sätta käppar i hjulet för Malmö anser vi vara Karlskrona och Troja/Ljungby men självklart kommer Linköping HC 2 och Hvidovre (vilka ej får kvala till SDHL) även kunna utmana i matcherna.

Malmö Redhawks har som ovan nämnt en rejäl Svensk-dansk mix som kryddats något ytterligare med tre kanadensiskor och en SDHL känd holländska i Zoe Barbier. De har i dagsläget det mest rutinerade damettanlaget sett till damettans 4 serier och kommer enligt oss med största sannolikhet vara det lag som i slutändan är närmast att ta sig till SDHL på sportslig väg om säsongen kan fullföljas utan att pandemin sätter stopp. Spelare att hålla ett extra öga på är Rachel Weiss, Agata Sarnovska, Amanda Andersson och Malene Frandsen.

Linköping HC 2 består till majoriteten av hockeygymnasiumeleverna och lovande talanger från flickverksamheten i klubben och erbjuder såväl bredd som spets. Då de inte kan avancera i seriesystemet eftersom föreningen har sitt representationslag i SDHL, blir de mer en bra ”sparringpartner” för övriga lag i serien. Spelare att hålla ett öga på anser vi vara Emma Rehn, Johanna Eldebäck, Alva Solberg, Sally Sjöstrand samt en av seriens bästa målvakter Ebba Svensson-Träff.

Hvidovre är ett duktigt danskt lag som valt att deltaga i svenska damettan södra istället för sin inhemska liga. Laget i sig har flertalet landslagsspelare för Danmark så följande spelare kunde beskådas i matcherna mot Damkronorna som spelades i Sundsvall/Härnösand – Mille Kunnerup Sörensen, Julie Funch Östergaard, Sofie Skott Dahl och Linn-Marie Ploug-Thomsen. Det är ett spelskickligt lag med många unga danska talanger och kommer tveklöst att bjuda på bra motstånd för topplagen.

IF Troja/Ljungby mönstrar i år ett väldigt ungt lag där nästintill alla spelare är födda på 2000-talet. detta innebär även att det finns mycket talang i laget och spelare att hålla ett extra öga på är enligt oss ”Svenssonligan” – Hanna Svensson, Hilda Svensson och Elin Svensson! samt Alva Johansson och Tuva Persson. Laget må vara ungt, men kommer med största sannolikhet att va med o slåss om poäng i mer eller mindre varje match och kan tveklöst ställa till det för topplagen.

Trollhättefallens HC är en nystartad förening som gjort ett fantastiskt jobb för att få ihop ett lag för att sedan vara med o tävla på allvar i damettan södra. De kommer självklart ha det svårt att mäta sig med toppen redan i år, men har bevisat genom en straffläggningsvinst mot Linköping HC 2 att de är att räkna med. spelare att hålla ett öga på anser vi vara Emelie Sahlé, Stella Lindell, Ellen Lundin och Alma Käll.

Karlskrona har mer eller mindre inte hunnit starta årets seriespel… de två matcher som de spelat har genererat i en storvinst mot Hovås samt en storförlust mot Malmö Redhawks. De har ett intressant men relativt internationellt lag då nästan halva laget är importspelare. De kommer förmodligen att vara största utmanaren till seriesegern trots att de förlorade första mötet mot Malmö! Men huruvida deras spel med mera skall se ut framöver, är inget vi kan bedöma efter enbart två matcher. spelare att hålla ett öga på är Haley Payne, Sophia Hoppe och Olivia Bryant

Hovås är en mix av äldre spelare samt unga talanger…med spelare som Therese Allgulin som visar vägen för de unga, har man en god förebild som dessutom har koll på vad som krävs i SDHL. Men de kämpar och sliter i nuläget i bottenskiktet efter att målproduktion uteblivit. de kommer förmodligen inte att kunna utmana topplagen, men kommer absolut kunna streta emot några av de övriga lagen i serien. spelare att ha ett extra öga på är Hanna Rutström, Therese Allgulin, Ella Hellman och Ebba Samuelsson.

Skövde IK har efter sina fem spelade matcher inte lyckats knipa någon poäng än. Men skam den som ger sig! får de jobba vidare med utbildning och utveckling så kommer de med största sannolikhet ha spelat till sig någon/några poäng innan säsongen är över. Spelare att ha koll på är enligt oss Mirelle Andersson, Mikaela Spaak, Malou Blom-Hänninen och Ida Karlsson

Västra serien består av 6 lag där 2 av lagen står ut något mer än de andra – Färjestad BK och Sandviken, vilket med största sannolikhet är de 2 lag som gör upp om kvalplatsen från västra serien. Övriga deltagande lag i serien (Örebro, Västerås, SHK och Leksand IF) har under de senaste åren utvecklats mycket, vilket genererat i att det blivit fler ”tighta” matcher i årets upplaga av västra serien – vilket är positivt för utvecklingen. Serien haltar något på grund av pandemin, men vi har stora förhoppningar om att detta skall ha ordnat till sig snarast möjligt.

Färjestad BK har ett erfaret lag där flertalet av spelarna varit med då föreningen deltagit i kvalspel till SDHL samt några spelare med SDHL erfarenhet, vilket år efter år gör dem till ett slagkraftigt lag. Spelare att hålla ett extra öga på enligt oss är Julia Martinsson, Josefin Lindström, Saga Nissas-Thynell samt deras två kanadensiskor Alex Finlayson och Marissa Graham. De ligger för närvarande först i västra serien men har förvisso spelat två matcher mer än Sandviken, vilka är största utmanarna om seriesegern. Skulle Färjestad BK ta sig hela vägen till ett SDHL kval skulle de behöva stärka upp truppen något för att kunna utmana på riktigt samt behöver de bli mer konsekventa i och bygga ett tydligare grundspel att förhålla sig till, annars kan det bli svårt att mäta sig i slutändan.

Sandviken håller enligt uppgift på att genomgå ett ”generationsskifte” och bygger för framtiden men kan trots detta precis som vanligt mönstra ett starkt lag och är de största utmanarna till att vinna västra serien, vilket också kan ses som ett tydligt tecken på god rekryteringsförmåga. Spelare att hålla ett extra öga på är enligt oss Thea Lööf, Hilda Törner, Linnea Reberg, Emma Holm och seriens enligt oss bästa målvakt Ellen Englund (som under säsongen även fått prova på SDHL spel med brynäs).

Leksand IF 2 består till större delen av spelare från hockeygymnasiet i Leksand vilket gör att de är ligans yngsta lag, men de förstärks emellanåt med några av de spelare som tillhör representationslaget i SDHL. De kan inte avancera i seriesystemet då de redan har ett lag i högsta serien, men är tveklöst en bra ”sparring” för övriga lag i serien och deras hockeygymnasieelever ställs för jämnan inför tufft motstånd genom exempelvis Sandviken och Färjestad. Spelare att hålla ett öga på är Agnez Svensson, Linnea Hurtig, Madelen Brandt och Linnea Jansson.

Västerås har en intressant trupp bestående av såväl rutin som ung talang. Tränarparet Mikael Nilsson och Tommy Husar gör ett bra arbete rent utbildnings och utvecklingsmässigt sett och sålänge föreningen kan ha kvar dem på damlaget, kommer laget att utvecklas mycket. Spelare att hålla ett öga på är Lotta blylod som är en av seriens bästa målvakter om hon är på ”spelhumör” samt de unga talangerna Hilda Ljungberg och Amanda Eriksson.

Örebro har de senaste åren kämpat febrilt för att försöka bygga upp sin damverksamhet igen och äntligen börjar det att likna något. Med rutinerade spelare som Linnea Åbyhammar och Malin Wong blandat med unga talanger som Thea Liodden, Anna Brenkle och Stina Sandberg är man i år till skillnad från tidigare år med och slåss om poäng i mer eller mindre varje match. Får man behålla sina spelare framöver skulle föreningen kunna växa till sig sakta men säkert och då är det inte omöjligt att Örebro kan ha funnit en väg till att möjligtvis kunna bli den plantskola det en gång var.

SHK kämpar och står på och visar säsong för säsong att man tar steg i rätt riktning. De har ett relativt ungt lag och även seriens yngsta spelare i Marie Lamenoise. Med största sannolikhet kommer de inte vara med och slåss om någon kvalplats, men att jobba vidare med utbildning/ utveckling är ack så viktigt för framtiden och att de kommer göra vad som står i deras makt för att ta poäng i matcherna, har de bevisat inte minst genom att vinna en poäng mot Sandviken samt pressat Färjestad i en match där det blev uddamålsförlust.

Som det ser ut idag kommer de kvalande lagen från de olika serierna med största sannolikhet att bli Färjestad BK och Malmö Redhawks… men mycket kan ändras på vägen, så vi håller oss till att det är Spookys chansning.