Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

SDHL

Spookys Tabelltankar

Nu har lite mer än en tredjedel av matcherna i ligan spelats och det är nu landslagsuppehåll för damerna, vilket genererar i ett perfekt läge för Spooky att summera sina tankar gällande SDHL och stundande tabelläge. Det är en något haltande tabell, men det har ju sina förklaringar i rådande omständigheter med pandemi mm att göra, så vi gillar läget och kör igenom dagsläget som det är.

Spontanreaktionen är att det finns lag som överraskat, lag som änsålänge varit en besvikelse och lag som helt o hållet levt upp till Spookys förväntningar – här är domen…

Att Luleå leder ligan känns som en av de mer naturliga situationerna – De har på pappret det bästa laget och skall inte tappa alltför många poäng sett till hela säsongen. Med världsstjärnor som Hiirikoski, Emma Nordin, Petra Nieminen och Micaela Cava i spetsen, kassaskåpssäkrat av Sara Grahn på målvaktsposten bör och ska de vinna ligan, så att de ligger först i ligan är inte överraskande.

Brynäs ligger tvåa i serien vilket enligt Spooky är en liten överraskning trots att de inför SDHL starten vart favorittippade… självklart är de även för Spooky ett lag som skall vara topp 4 då de besitter spelare som Mrazova, Krizova, Stalder, Bouveng och Nyhlén-Persson! Men enligt Spooky så har Brynäs redan fått en del ”gratispoäng” i form av något för stor respekt från de övriga lagen, vilket genererat i att de nu har en andraplats i ligan. Spooky anser det väldigt troligt att de framöver kommer tappa någon placering eller två då inte minst Luleå i sista matchen innan uppehållet tillkännagjorde Brynäs svaghet – försvarsspelet och målvakterna.

Linköping är det lag som innehar tredjeplatsen vilket enligt Spooky är en relativt väntad start för ett lag som Linköping HC. Resultatmässigt så har det varit gott och blandat och vissa matcher har man kommit undan med vinst trots mindre bra spel medan andra gånger har spelet varit bra men resultat uteblivit. En stor anledning till att man i dagsläget befinner sig på tredjeplatsen är enligt Spooky ett helt ok försvarsspel blandat med en målvakt i Stephanie Neatby som varit mer eller mindre omutlig. Linköping borde dock ha en växel till att lägga in, då spelare som Jennifer Wakefield, Ingrid Morset, Rhyen Mcgill, Celine Tardif och Moa Wernblom inte riktigt nått upp till sin nivå än.

Djurgårdens IF har fjärdeplatsen i dagsläget, men då med 2 matcher fler spelade än HV71, vilka förmodligen knaprar in de 2 poäng som skiljer lagen emellan efter att ha spelade dessa 2 matcher. Hursomhelst så har Djurgårdens IF startat säsongen helt ok enligt Spooky och befinner sig i mittskiktet, precis som förväntat. Det som förvånar Spooky något dock är att spelare som Andrea Dalen, Josefin Holmgren, Abby Cook, och Alice Östensson inte levererat mer poäng än vad det gjort hittills.

HV71 innehar femteplatsen för tillfället, men kommer som nämnt förmodligen traskat upp till fjärdeplatsen efter att ha spelat ikapp de släpande 2 matcherna. De har än sålänge blandat sina resultat väldigt mycket och verkar ha haft det struligt att hitta rätt i sitt spel! Men när spelet väl sitter, så är de tveklöst ett lag som kommer att utmana om guldet i slutändan. Med Kennedy Marchment, Michelle Löwenhielm, Danielle Stone och Sidney Morin som vägvisare kommer de enligt Spooky att kunna ta sig än högre upp i serien sålänge Alba Gonzalo gör vad hon ska i mål.

Att Modo har sjätteplatsen i ligan för tillfället är något som förvånar Spooky…de har verkligen presterat något över sin förmåga, men samtidigt visat gång på gång att man inte ger sig förrän ”hesa fredrik” ljudit för sista gången varje match. En förklaring till framgångarna kan vara en mix av att Modo har en erfaren tränare i Björn Edlund som planterat ett bra grundspel, vilket tillsammans med hungriga spelare och ett bra målvaktsspel från Klara Peslarova är en bra kombination. Med Spelare som Lina Ljungblom, Jaycee Magwood, Marion Allemoz, Klara Peslarova på spelhumör samt om spelare som Olivia Carlsson och Sofia Engström kan höja sig något, kommer Modo fortsatt att vara bland topp 6 annars finns det risk att de tappar någon placering eller två innan seriespelet är över.

SDE är det lag med innehavande sjundeplats som underpresterat mest enligt Spooky! Nog för att de startade relativt starkt genom att besegra DIF i premiären och sedan utmanade BIF och LHF ordentligt men därefter har det varit väldigt ojämna prestationer med onödiga poängtapp mot exempelvis Leksand, AIK och Modo. Trots dessa poängtapp har SDE’s målvakt Lindsey Post gjort ett fenomenalt jobb än sålänge och om hon fortsätter så samtidigt som spelare som Kelly Murray kan hålla sig på isen istället för utvisningsbåset och Julie Zwarthoed, Leanne Ganney, Kelty Apperson samt Kayleigh Hamers fortsätter producera så borde de kunna klättra någon placering eller två i tabellen.

AIK befinner sig för tillfället på en plats i tabellen som Spooky inte riktigt väntat sig, en 8:e plats. De har ett lag som besitter en hel del rutin för spel i högstaligan och borde därmed enligt Spooky inte vara alltför inblandade i streckstriden. Men att de befinner sig där de gör i serien hör nog mest ihop med en riktigt tuff start på serien… allteftersom verkar det som att spelet stämt bättre och bättre och man har tagit poängskalpar mot såväl HV71 som Linköping. Kan spelare som Iveta Koka, Sabina Küller och Linnea Hedin vakna till och hamna lite mer i målprotokollet samtidigt som Sabina Eriksson lyfter sitt spel och bevisar vilken nivå hon kan hålla, borde AIK kunna klättra både en och 2 placeringar innan seriespelet är över.

Att Leksands IF befinner sig på en 9:e plats och kvalplats känns naturligt för Spooky när han kikar på årets spelaruppsättning, hade det inte varit för målvakterna Eveliina Suonpää och Amanda Johansson hade Leksand förmodligen varit än längre ifrån ”streckstriden”. Att spelare som Wilma Johansson, Hanna Sköld och Kajsa Armborg skall leda laget och ta dem till slutspel är enligt Spooky en övermäktig uppgift, de är helt klart duktiga spelare… men de som är ansvariga i Leksand borde ha givit bättre förutsättningar från början om intresset är slutspel. Skall Leksand mot all förmodan lyckas vända skutan och undvika kvalspel, krävs det nog både en, två och tre starka värvningar annars bör man fokusera på att försöka få ordning på sitt grundspel för att skapa rätt förutsättningar till ett framtida kval.

Göteborg HC är tveklöst sist i ligan med endast 1 inspelad poäng… vilket i sig är en stark poäng inspelad i första mötet mot Linköping, vilka man återigen pressade i senaste mötet. Men att de ska kunna förändra sitt tabelläge är högst otroligt enligt Spooky! Förvisso skulle de kunna knipa ytterligare några poäng mot exempelvis Leksand, AIK, Modo och eventuellt SDE och på så vis kunna smyga sig förbi Leksand i tabellen, men då behöver de steppa upp sitt spel rejält och återfå lite självförtroende för att finna vägar till att det skulle bli verklighet.