Connect with us

DAMKRONORNA

Historisk uttagning i Damkronornas trupp

Foto: Mats Bekkevold

Förbundskaptenen Ulf Lundberg har tagit ut truppen till träningsmatcherna mot Norge och Danmark i Härnösand och Sundsvall 2–6 november 2020. Mest noterbart i truppen var att Frida Axell blev den första spelaren från Göteborg HC att bli uttagen i det svenska landslaget.

– Truppen till novembersamlingen har skills, hunger och en hel del erfarenhet. Sedan förra samlingen har vi bytt ut hela nio spelare då vi också haft chansen att ta ut tre målvakter till samlingen i Härnösand och Sundsvall. Det är också en ung trupp där vi ser spelare som exempelvis Linnea Johansson och Hanna Thuvik som är födda 2002, samt ytterligare sex spelare födda på 00-talet, säger Ulf Lundberg i ett pressmeddelande.

MÅLVAKTER
1. Sara Grahn
30. Frida Axell
35. Ellen Jonsson

BACKAR
2. Emmy Alasalmi
3. Anna Kjellbin
5. Johanna Fällman
6. Josefine Holmgren
10. Mina Waxin
12. Maja Nylén-Persson
20. Paula Bergström

FORWARDS
11. Josefin Bouveng
13. Wilma Johansson
15. Lisa Johansson
17. Sofie Lundin
18. Hanna Sköld
19. Felizia Wikner-Zienkiewicz
20. Linnea Johansson
21. Hanna Thuvik
22. Linn Peterson
25. Lina Ljungblom
27. Emma Nordin
28. Michelle Löwenhielm
29. Olivia Carlsson