Connect with us

Hockey

Individuella priser tas bort i TV-Pucken

Foto: Mats Bekkevold

Svenska Ishockeyförbundet meddelade idag att man med start säsongen 2020/2021 kommer att ta bort de individuella priser som delats ut efter TV-puckens finalspel.

– TV-pucken är en fantastisk turnering för spelarna som får möjligheten att delta. Med det sagt så ska man vara försiktig med att göra analyser av vad just turneringen betyder för spelarnas framtida karriärer. Var fjärde elev som går på någon av våra certifierade elithockeygymnasier har exempelvis inte spelat TV-pucken, säger Anders Lundberg, Spelarutvecklingsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet.

– Anledningen till att vi nu tar bort de individuella priserna är för att det som från början var en uppskattning för en väl genomförd turnering vuxit till något större. Att tilldelas priset är inte längre enbart positivt då vi vet att unga spelare idag upplever en hög stress och press. Spelarnas psykiska välmående är en viktig fråga för oss att lyfta och jobba för på olika sätt. Att spelare får möjlighet att leva här och nu och fokusera på sitt spel är viktigt och det händer mycket för spelarna i den här åldern, framför allt på hösten med exempelvis val av hockeygymnasium. Att då dela ut ett pris som upplevs som betungande för ungdomarna känns då inte rätt, avslutar Anders Lundberg.