Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

Hockey

TV-Pucken blir av- trots inställt kval

Mats Bekkevold

Kvalet till TV-pucken ställdes in på grund av Covid 19-pandemin. Men idag kom beskedet att turneringens slutspel blir av. Åtta distriktslag har tagits ut och förbundet har tagit ut lagen baserat på prestationer över de senaste tio åren.

Här är de uttagna distrikten som spelar TV-Pucken i Umeå, 29 oktober–1 november.

Dalarna, Skåne, Småland, Stockholm, Södermanland, Västerbotten, Ångermanland, Östergötland.

Att eventuellt flytta turneringen valdes alltså bort.

– Vi har såklart sett över olika alternativ att kunna flytta turneringen men för att genomföra TV-pucken behövs en lovvecka som faller ut samma vecka över hela landet. TV-pucken är också en 60-årig tradition tillsammans med SVT och att spela under vårkanten gör att turneringen krockar med exempelvis världscuper och säsongsavslutningar av andra vinteridrotter och våra egna SM-slutspel, säger Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom i ett pressmeddelande.