Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

DAMETTAN

Olika förutsättningar eller bara olika seriebestämmelser?

Något som fascinerar oss på damhockey.se är huruvida det kan finnas olika seriebestämmelser gällande de olika div 1 serierna för damer, då dessa fyra serier i slutändan är de ligor som skall kora vilka två lag som skall spela SDHL kval.

Förvisso är dessa serier regionala serier och därmed bestäms seriebestämmelserna regionalt istället för nationellt, men enligt oss på damhockey.se är det en situation som behöver ses över inför framtiden, då den skapar olika och kanske till och med orättvisa förutsättningar för lagen från de olika division 1:et serierna.

För att ge er läsare en förklaring kommer vi nedan att försöka förtydliga skillnaderna serierna emellan på enklast möjliga vis. Tyvärr har vi inte lyckats hitta information om seriebestämmelserna gällande damettan norra, vilket medför att jämförelsen för tillfället endast är mellan damettan södra, västra och östra.

Damettan södra 1 serie med 8 lag. Serien spelas i 21 omgångar. Seriemetoden som används är tre poäng med övertid och straffar. Efter färdigspelad serie är högst placerat lag kvalificerat för spel i förkval till playoff till SDHL 2021/2022

Källa: https://www.swehockey.se

Damettan Västra 1 serie med 6 lag. Serien spelas i 20 omgångar. Seriemetoden som används är tre poäng med övertid och straffar. Efter färdigspelad serie är högst placerat lag kvalificerat för spel i förkval till playoff till SDHL 2021/2022.

Källa: https://www.swehockey.se

Damettan Östra 1 serie med 8 lag. Serien spelas i 14 omgångar. Seriemetoden som används är tre poäng med övertid och straffar. Efter färdigspelad serie är lag 1-4 kvalificerat till Damettan östra top 4 medan lag 5-8 är kvalificerat för damettan östra fortsättningsserie. Damettan östra top 4 spelas i 12 omgångar, efter färdigspelad serie är högst placerat lag kvalificerat för spel i förkval till playoff till SDHL 2021/2022. Damettan östra fortsättningsserie spelas i 12 omgångar, där alla deltagande lag är kvalificerade för damettan östra säsongen 2021/2022.

Källa: https://www.swehockey.se

Gällande serierna damettan södra och damettan västra är seriebestämmelserna nästintill identiska, det enda som skiljer sig är antal deltagande lag i respektive serie. Den skillnad som blir i slutändan är att lagen i damettan södra möter varandra 3 gånger medans lagen i västra möter varandra 4 gånger. När respektive serie sedan spelats färdigt är högst rankat lag kvalificerat till ”förkval till playoff till SDHL”.

Kikar vi däremot på damettan östras struktur så skiljer den sig markant från de övriga två… här har de alltså beslutat att serien/ligan skall spelas i dubbelmöte dvs att varje lag möts två gånger (en hemmamatch och en bortamatch). Därefter delas serien upp i två olika delar, vilka man valt att kalla för ”Top 4” och ”fortsättningsserien”, för att i respektive serie spela ytterligare 12 omgångar. Serien man valt att kalla för ”Top 4” är precis vad det låter som – de 4 högst rankade lagen efter att de 14 första omgångarna spelats i damettan östra, medan ”fortsättningsserien” är en serie som bildats av lagen som placerat sig på plats 5-8 i damettan östra efter de 14 första omgångarna spelats.

Modellen som används i damettan östra leder i slutändan till att deltagande lag i denna serie spelar något fler matcher än vad lagen i södra och västra gör samt att de spelar fler matcher mot ”jämnlikt” motstånd. Huruvida detta sedan är en fördel eller nackdel för de lag från damettan östra som skall försöka kämpa till sig en kvalplats till SDHL låter vi på damhockey.se vara osagt, men vi kan tycka att frågan egentligen inte handlar om vilken modell som är bäst – enligt oss på damhockey.se vore det lämpligast att alla damettan serier hade samma upplägg och struktur, för att ge samma förutsättningar för alla att lyckas.

Nedan följer även strukturen för ”förkval till play off till SDHL” och ”play off till SDHL 2021/2022.

Förkval till Play Off till SDHL 2021/2022

I förkval till Play Off deltar segrande lag från DamEttan Region Öst, Väst, Syd och Norr. Hemma/borta i förkvalet fastställs utifrån ranking. Bäst rankade lag spelar b-h-h.

Lag från DamEttan Norr/Väst – Lag från DamEttan Norr/Väst

Lag från DamEttan Syd/Öst     – Lag från DamEttan Syd/Öst

Play Off till SDHL

I Play Off deltar segrande lag från Förkval till Play Off till SDHL samt lag 9 och 10 från SDHL. Lag 9 från SDHL väljer först bland segrarna i Förkval till Play Off till SDHL. Lag 9 och 10 från SDHL spelar b-h-h. Efter färdigspelad Play Off till SDHL:

Vinnarna är kvalificerade för SDHL 2021/2022.