Connect with us
[smartslider3 slider="1"]

BRYNÄS SDHL

I huvudet på en lagkapten…

Erika Grahm har spelat fjorton säsonger i SDHL och hon är inne på sin tredje i Brynäströjan som både lagkapten och sportchef.

Den 29:onde maj 2018 kom bomben som ingen inom Svensk Damhockey kunnat drömma om, Erika Grahm presenterades av Brynäs IF och fick där med en nyckel roll i vad som komma skall bli deras nysatsning på tjej- och damverksamheten i Brynäs IF.

Erika är nu inne på sin tredje säsong och det har hunnit hända en hel del i Brynäs IF som innan hennes intåg i föreningen hade under flera säsong haft problem att hitta en identitet med en plan för hur man skulle vidareutveckla den.

Jag träffar Erika på hennes kontor där hon sitter som klippt och skuren i sin kontorsstol och styr med järnhand. Hon utstrålar en vis envishet men framför allt målmedvetenhet det märks på en gång när man börjar att prata med henne.

Vad var det som gjorde att du började spela hockey?
– Jag var runt 4-5 år när jag första gången provade på hockeyn. Min pappa tränade min storebrorslag och jag hakade på där och har väl egentligen aldrig tvivlat sedan dess.

Hur ser du på din roll som lagkapten?
– Självklart både har och tar jag ett stort ansvar men samtidigt vill jag att alla ska känna sig som kaptener jag anser att alla spelare är viktiga oavsett roll i laget eller organisationen.

Det har hänt en hel del i utveckling inom damhockeyn, hur ser du på den generella utvecklingen i landet?
– Kollar vi bara på de senaste 3-4 åren har det hänt väldigt mycket. Det är flera tjejer som börjat spela hockey runt om i landet vilket är fantastiskt bra. Men även på den organisatoriska sidan samt kommersiella sidan så som tv-avtal, kollektiv-avtal samt att det känns att ligan SDHL växer sig starkare organisatoriskt, min känsla är positiv för framtiden.