Connect with us

SDHL

Rooth: ”Får räkna med favorittrycket”

SVT:s expert Maria Rooth har tippat årets SDHL och har på SVT Sport publicerat sin lista över vilka som hon tror tar hem SM-guldet. Hon tippar även årets överraskning och besvikelse.

– Jag tror AIK får en tuffare säsong, då de saknar givna målskyttar – om man bortser från snipern Lisa Johansson. De överraskade förra året med en femte plats i serien, men jag tror det blir något snäpp lägre i år, säger Rooth till SVT Sport.

Hela listan kan ni läsa här. Och på frågan vem hon tror tar guldet svarar hon?

– Brynäs. Det kommer bli bäst av fem matcher som avgör vinnaren till slut, och jag skulle lika gärna kunnat skriva HV71 eller Luleå. Men med årets laguppställning och med Lara Stalder i spetsen får Brynäs räkna med favorittrycket.