Connect with us

Nyheter

Örebro startar damlag

Örebro Hockey presenterar en långsiktig satsning på damhockey. Målet är att skapa möjligheter för regionens tjejer att utvecklas och satsa på ishockeyn. Truppen består av 34 spelare, där representationslaget kommer att spela i DamEttan Västra, skriver klubben på sin hemsida.

– Vi är väldigt glada över att nu kunna starta vår satsning kring damhockeyn. Örebro Hockey Dam kommer vara en viktig del i vår verksamhet och vi vill över tid bygga en hållbar satsning. För oss handlar det om att skapa förutsättningar både sportsligt och organisatoriskt för att ta steget till SDHL inom en 5-årsperiod. Vi vill vara det självklara valet i regionen och verksamheten ska i synnerhet grunda sig på svenska spelare från närområdet, säger Örebro Hockey generalmanager Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.